събота, 3 септември 2011 г.

Хлябът е опасен източник на вредна сол.



Повечето специалисти смятат, че на ден човек не трябва да употребява повече от 6 грама сол.
Анализ на хляба за сол показва, че всеки четвърти хляб (около 28% от всички проби) на хляб съдържат твърде много сол. Оказва се,че само едно парче от хляб съдържа същото количество сол,като цял пакет от чипс, твърди The Daily Mail.
Освен това, най-високото ниво на сол е в по-скъпия хляб,който се продава в специални хлебни и сладкарски магазини. Въпреки факта, че големите производители трябва да посочат върху опаковката процента на сол в рецептата, потребителите все още не знаят какви са здравословните показатели за сол.
За пагубното влияние на солта върху човешкия организъм се говори отдавна и трябва да признаем, че определението ”бяла смърт” се прикрепи към натриевия хлорид в много случаи напълно заслужено.
Междувременно, хранителния режим на много хора е над стандартите на консумацията на сол. Така например, британците консумират 43% по-сол повече от нормалното (8,6 грама, вместо от 6 грама).
За българите тези показатели са в пъти по-високи.
Солта е също така естествен и истински необходим компонент на човешката кръв и тъканната течност. Ако в средните векове този продукт е бил малко достъпен и за неговата доставка в Европа са се водели дори войни, то днес употребата на сол е многократно над нормата и отдавна превишава допустимите норми.
Според лекарите, тя увеличава риска от високо кръвно налягане, мозъчен инсулт, и като и вероятността от ранна смърт.
Експертите настояват за промяна утвърдените вредни традиции за консумация на сол и показване върху опаковката на действителния размер на сол и опасните дози. Експерти настояват за намаление за размера на дневната консумация на сол.
Хранителен режим, богат на бял хляб и тестени изделия, може да удвои риска от сърдечни заболявания, пише британското издание “Дейли Телеграф“.
Кардиолозите настоятелно препоръчват на болните от хипертонична болест да изключат от своето меню всичко солено, тъй като нивото на кръвното налягане зависи от съдържанието на натриев хлорид в организма.

Декларация за поверителност


„Бисквитката“ DART на DoubleClick се използва от Google в рекламите, показвани в уебсайтовете показващите реклами от AdSense или участващите в одобрени от Google рекламни мрежи.
Когато гледате дадена реклама или кликнете върху нея, възможно е в браузъра Ви, да бъде поставена „бисквитка“.
Събраните данни от тези „бисквитки“ се използват за подпомагане на по-доброто показване и управление на рекламите в сайта или сайтовете на издателя, както и в цялата мрежа.
Доставчиците – трети страни, включително Google, използват „бисквитки“, за да показват реклами въз основа на предишните посещения на потребителите в уебсайта.
Използването на „бисквитката“ DART позволява на Google и нейните партньори да показват реклами на потребителите въз основа на посещенията им на Вашите и/или на други сайтове в интернет.
Потребителите могат да откажат използването на „бисквитката“ DART, като посетят страницата за отказване на рекламирането.


=
Съдържанието на този сайт може да се използва при условията на Криейтив Комънс.

За контакти: yphalachev@gmail.com


Публикуваната в този сайт информация е за общообразователни цели, и не следва да служи за самостоятелно поставяне на диагноза и започване на самолечение.
Сайтът не носи отговорност при настъпили здравни неблагополучия вследствие на неправомерно използване на публикуваните тук информационни материали.

Follow by Email

П.А.*-политически анекдот.
Публикуваната в този сайт информация е за общообразователни цели, и не следва да служи за самостоятелно поставяне на диагноза и започване на самолечение. Сайтът не носи отговорност при настъпили здравни неблагополучия вследствие на неправомерно използване на публикуваните тук информационни материали.