вторник, 22 януари 2013 г.

Светият синод и искането на Пловдивския митрополит за касиране на изборите в Софийската епархия.


.

След като на 13 януари в 15 епархии - 13 в страната и 2 в чужбина се проведоха изборът на делегати, за Патриаршески събор на 24 февруари за избор на новият български патриарх, продължават проблемите в Софийска епархия.
След двудневния скандал и в Софийската митрополия след 4  гласувания са избрани 10-те делегата.
Сега сагата продължава-американският и австралийски митрополит Йосиф твърди, че по време на заседанието на синода Пловдивският митрополит е изразил мнение, че има пропуски и канонични нарушения в преписката от Софийската епархия.
Митрополит Николай е поискал да бъдат преразгледани документите от изборите на делегати на патриаршеския събор, който ще определи новия Патриарх на Българската православна църква.
Йосиф добавил, че това означава да се разгледа изборът на всички делегати от Софийската епархия.
Изборите в Софийската епархия,бяха подложени на силни критики и атакувани пред Светия синод от епархийски свещеници, които обявиха, че списъкът на делегатите за патриаршеския събор от епархията е бил спуснат от Кирил.
На предишно заседание намаленият състав на Светия синод одобри избора и отхвърли жалбата на архирейския наместник от Самоков отец Петър.
На 23 януари, синодът ще приеме искането на Пловдивския митрополит за касиране на изборите в Софийската епархия.

В анкета  най-избираеми изглеждат Ловчанския митрополит ГАВРИИЛ с 33% и Русенския митрополит НЕОФИТ с 22% :

Врачански митрополит † КАЛИНИК- 29 (2%)
 Сливенски митрополит † ЙОАНИКИЙ- 60 (5%)
 Видински митрополит † ДОМЕТИАН- 43 (3%)
 Варненски и Великопреславски митрополит † КИРИЛ- 85 (7%)
 На САЩ, Канада и Австралия митрополит † ЙОСИФ- 59 (5%)
 Западно- и Средноевропейски митрополит † СИМЕОН- 22 (1%)
 Великотърновски митрополит † ГРИГОРИЙ- 28 (2%)
 Русенски митрополит † НЕОФИТ- 259 (22%)
 Неврокопски митрополит † НАТАНАИЛ- 20 (1%)
 Плевенски митрополит † ИГНАТИЙ- 12 (1%)
 Старозагорски митрополит † ГАЛАКТИОН- 16 (1%)
 Ловчански митрополит † ГАВРИИЛ- 386 (33%)
 Пловдивски митрополит † НИКОЛАЙ- 105 (9%)
 Доростолски митрополит † АМВРОСИЙ- 18 (1%)

 Получени гласове до момента: 1142

Светият синод не допусна искането на пловдивския митрополит Николай да бъдат преразгледани 12-те делегати от софийската епархия на патриаршеския събор с с 9 гласа "за" и 3 "против".

На 16 февруари Светият синод ще избере тримата кандидати за Патриарх на БПЦ.


За коя партия ще гласувате на Парламентарните избори-2013,ако вотът е задължителен?


Защо да гласувам на Референдума за ядрената енергетика?


Алфа Рисърч - разликата намаля до 2% - ГЕРБ-20.9%;БСП-18.5%


Алфа Рисърч -разликата намаля до 2%-ГЕРБ е с 20.9%; БСП с 18.5%.

"Алфа Рисърч" :ГЕРБ-20.9%;БСП-18.5%;Движение България на гражданите -5.6 %;ДПС -5.4%."Синята коалиция" и "Атака" - ВМРО на границата  на 4%, а  СДСс 2,8% и НФСБ с 3% на  Валери Симеонов са с потенциал за 4%.
 РЗС, НДСВ, "Лидер", "Зелените" под 1%.
Около 2/3  от пълнолетното население оценяват отрицателно реакцията на Националната служба за охрана по време на националната конференцията на ДПС.
Напрегнат и рисков  политически сезон прогнозира социологическата агенция и акцентира на  две основни интриги  на парламентарните избори през лятото - дали ГЕРБ или БСП ще има повече гласове и колко партии ще успеят да прескочат бариерата.

За коя партия ще гласувате на Парламентарните избори-2013,ако вотът е задължителен?Защо да гласувам на Референдума за ядрената енергетика?
Защо да гласувам на Референдума за ядрената енергетика?

+++

Защо да гласувам на Референдума за ядрената енергетика?


Гласувайте с "Да" или с "Не",гласувайте дори с нарочно невалидна бюлетина, за да имате активно участие в управлението на държавата и с референдума, като висша форма на демокрация, да стреснете  политиците,които си мислят,че са победили народа.

 Целта на добралите се до властта е да се покажат,че няма смисъл  референдуми,и пряко участие на избирателите в решаване на каквито и да било важни въпроси и да избягат от отговорност.Съвсем скоро ще се наложи референдум или кръгла маса относно демографската катастрофа.

Вярно е и ,че това е Референдум, след като вече каруцата е в калта и БСП и ГЕРБ  се опитват да прехвърлят отговорността на обикновените хора.Въпреки това гласувайте,за да повярваме ,че силата е в нас.

С подмяната на въпроса се опита да се обезмисли гласуването на хора,които са за развитие на  АЕЦ "КОЗЛОДУЙ" и против АЕЦ "БЕЛЕНЕ",и повечето  хора не могат да изразят ясно мнението и в крайна сметка отговорът им може да бъде изтълкуван по грешен начин.

Нека не оставяме на голфъри като  Андрей Райчев с "национално представително проучване на "Галъп", проведено от 4 до 10 януари сред 1017 души" да се опитват да дирижират нещата.
Той успешно политизира Референдума с твърдението си,което признавам е логично:
При 1.5-2 млн. гласували на референдума "Станишев ще има улов в своя капан", но "ако броят им нарасне до 4 млн. той може и да загуби". "Капанът, в който Борисов се озова е в следното: гласът "за" АЕЦ е двоен - "за" централата и "против" Борисов", разсъждава Райчев по променената позиция на премиера за допитването. "С евентуалната си победа на референдума Станишев ще улучи Борисов в самото сърце: ще прекрати имиджа му на победител, на сигурен първи, а значи и образа на следваща власт".

Нека си спомним,че допитването до гражданството беше инициирано от БСП, след като правителството на Борисов преустанови строежа на АЕЦ “Белене”,и скри докладите на HSBC и NERA,които бе поръчало за ядрената енергетика.
Първо ГЕРБ подмени въпроса.
След това и ГЕРБ  заедно с БСП пледираха отговор “за” по темата на референдума, и малко по късно Борисов се отметна отново,постави депутатите си в неловко положение и рече три пъти “не”.

Българският избирател за момента е поставен  в ролята на диспечер на енергийната ни система и се опитва без да знае истината да реши пъзела.
Ето и друго мнение: жертва нови ядрени мощности ще паднат ТЕЦ-овете,ще влошат рязко финансовите им показатели, независимо че са вложени огромни инвестиции в екологизация на производството им.
Ще пострада и въгледобивът,рязко ще нарасне безработицата – над 100 000 души пряко или косвено зависят от басейна "Марица изток" и топлоцентралите.

Хората нямат информация и  не знаят със сигурност финансовите, икономически, социални, екологични, геополитически последствия и до Референдума няма да нучат повече.
Въпреки това гласувайте с "Да" или с "Не",гласувайте дори с нарочно невалидна бюлетина, за да имате активно участие в управлението на държавата и с референдума, като висша форма на демокрация, да стреснете политиците,които си мислят,че са победили народа.

За коя партия ще гласувате на Парламентарните избори-2013,ако вотът е задължителен?Странни разлики между Алфа Рисърч и НЦИОМ.Къде ще гласувам-Справка по ЕГН и справка по адрес.Докладите на HSBC и NERA и Референдума за ядрената енергетика.
КРИТИКА,АНАЛИЗИ,ПОЛИТИКА: Докладите на HSBC и NERA и Референдума за ядрената енергетика.

понеделник, 21 януари 2013 г.

Албанци нападат християнска църква в Косово.


Албанци нападат християнска църква в Косово.

През 2008 г., след години на стагнация и неясен законов статут, територията с население 1,7 милиона души обяви независимост и с подкрепата на САЩ и под натиска на САЩ бе създадна поредната мюсюлманска язва в сърцето на уж християнска Европа.
Въпреки очевидната несъвместимост на признаването на Косово ,с международното право, въпреки несъмненото дестабилизиране на Балканите и на цяла Европа, въпреки неизбежното клониране на проблема в безброй нови сепаратистки напрежения, се изпълни  повелята на САЩ,подкрепена от болни мозъци в ЕС.
Последствията не закъсняват:
Албанци се опитали да разрушат християнска църква по призив във Фейсбук от името на" Албанска национална армия", гръмнаха косовските медии.
В призива, публикуван в социалната мрежа, пишело, че трябва да се унищожи местна православна църква и че "сърбите трябва да бъдат ударени там, където най-много ги боли".
Косоварите мюсюлмани се събрали снощи към 20 часа за протест против отстраняването на паметна плоча в Прешево, а част от тях се опитала да нападне манастира "Успение на пресвета Богородица".
Полицията и международните сили за сигурност са попречили на нападателите.
Манастирът сега се охранява от  сили на  КейФОР.


Държавна сигурност запази властта в ДПС.


Държавна сигурност запази властта в ДПС.

 Агентът на "Държавна сигурност" Сава, сдава властта  на агент Павел ,като запазва основните лостове и реденето на листите за избори.
Къде е досието на агент Павел и от кого е скрито и дали е скрито или унищожено остава загадка.
В случай,че някой държи досието на Лютви Местан,това го прави един от  най-зависимите лидери на партии в България.
За Лютви Местан знаем,че е агент Павел от III управление, 11 отдел, 7 отделение,I главно управление от 1979 година.
Информацията е от Списък на известни личности в България — политици, журналисти и други обществени дейци, за които е установено, че са били сътрудници на Държавна сигурност, по реда на Закона за достъп и разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към държавна сигурност и разузнавателните служби на българската народна армия.

За коя партия ще гласувате на Парламентарните избори-2013,ако вотът е задължителен?


Защо да гласувам на Референдума за ядрената енергетика?Албанци нападат християнска църква в Косово.Синя коалиция от ДСБ и Единство кани всички, които не споделят политиката на ГЕРБ.


Мнения за атентата над Ахмед Доган.


14,последен етап на рали Дакар 2013. Деспре,Петронели,Петерханзел и Николаев спечелиха рали Дакар.

неделя, 20 януари 2013 г.

Русия предлага помощ на Франция в Мали.


Русия предлага помощ на  Франция  в Мали.

Русия  предложи помощ на френското правителство за транспортиране на войски и храни в Мали, заяви в неделя  френския външен министър Лоран Фабиус .Това бил само един от вариантите.
Външният министър каза още, че общият брой на международните сили в Мали ще се увеличи до 5,5 хиляди души, а не до 3.3 хил., както първоначално се изчисляваше.
Според френските медии, общо в операциите в Мали в момента участват 1 900 френски войници. Около хиляда от тях са на територията на Мали, около 40 бронирани машини, 12 изтребители "Рафал" и "Мираж", пет въздушни танкера, два разузнавателни самолети и един  сателит.
Технически операции за подкрепа в Мали са  договорили Обединеното кралство, САЩ, Белгия, Канада, Дания, Германия и Италия.
 Франция обяви, че крайната цел на военната интервенция в Мали е установяване на контрол над цялата територия на страната, и изтласкването на ислямистите, превзели северната част.
Френските сили през последните дни нанасят въздушни удари по малийските региони Тимбукту и Гао по позициите на ислямистите.

Държавна сигурност запази властта в ДПС.


Синя коалиция от ДСБ и Единство кани всички, които не споделят политиката на ГЕРБ.


Мнения за атентата над Ахмед Доган.


14,последен етап на рали Дакар 2013. Деспре,Петронели,Петерханзел и Николаев спечелиха рали Дакар.Синя коалиция от ДСБ и Единство кани всички, които не споделят политиката на ГЕРБ.


Синя коалиция от  ДСБ и Единство кани всички, които не споделят политиката на ГЕРБ.

Споразумение за общо явяване на парламентарните, европейските и всички следващи избори подписаха Демократи за силна България и политическа формация "Единство" на Надежда Михайлова и Мартин Димитров:
Ние, от ДСБ и Гражданско сдружение "Национален съюз Единство", обявяваме волята си да представляваме своите избиратели на всички бъдещи европейски, национални и местни избори като единна политическа формация. За целта ще започнем веднага изграждането на общи органи на политическо представителство и ръководство на национално и районно равнище. Каним партиите, организациите и гражданите, които споделят принципите на нашата Единна платформа, да се присъединят към нас като станат част от нас или наши политически партньори".
Подписите си  сложиха лидера на ДСБ Иван Костов и евродепутът Надежда Нейнски, която водеше преговорите от името на „Единство".
 Какво ще бъде името на новото сдружение и как ще се ръководи и регистрира в ЦИК за парламентарния вот ще бъде решено след дискусия сред привържениците и членовете на ДСБ и "Единство".
 Изключват се  разговори със СДС, защото имат дълбоки разминавания в ценностите с "Раковски" 134 в ценностите и упрекнаха СДС, че са стигнали дори по-далеч от сегашните управляващи от ГЕРБ в оценката си на правителството на ОДС.
 От ДСБ заявиха готовност да отстъпят водачеството в листите в някои градове на своите партньори.
Иван Костов каза, че към платформата могат да се присъединят всички, които не споделят политиката на ГЕРБ. Каним всички, които могат да припознаят себе си, защото това е политическа идентификация от най-висша форма, очакваме този старт да даде плодове.
 Надежда Нейнски заяви, че те вече са доказали кои са и припомни, че мандатът на ОДС през 1997-2001 година на автентичната десница е модернизирал страната и превърнал от съветски сателит в европейска държава.
Перманентните скандали доведоха до неочаквано тежък удар върху ГЕРБ- консолидиране на дясната опозиция срещу ГЕРБ,което и Станишев не може да стори с псевдо левите напъни.
Поведението на ГЕРБ и особено грубата намеса с в живота на СДС с "назначаването" за лидер на марионетния Емил Кабаиванов отврати немалкото бивши седесари превърнали се в гербери.
Герберо-седесарската номинация на Галя Гугушева довърши малкото останала вяра. Не малко загуби на управляващите и наливане на вода в мелницата на Костов и Надето донесе и липсата на каквато и да е демокрация в ГЕРБ,където депутатите си сменят мнението според настроенията на Борисов.
 И купуването на люспи - депутати може за момента да помага за задържане на властта,но дългосрочно прави лоша услуга на ГЕРБ и да се изравнят в прогнозите с БСП. 
 На Борисов обаче не му трябва дясна опозиция.Той упорито си отглежда това, което му трябва "Атака",Ярешки,Марешки,СДС на Кабаиванов.

Държавна сигурност запази властта в ДПС.Русия предлага помощ на Франция в Мали.Мнения за атентата над Ахмед Доган.14,последен етап на рали Дакар 2013. Деспре,Петронели,Петерханзел и Николаев спечелиха рали Дакар.Мнения за атентата над Ахмед Доган.


Мнения за атентата над Ахмед Доган.

Лидерът на БСП  Сергей Станишев :Политическо покушение, което не трябва да се подценява от никого. "Много ясно се казва, че има заплаха за демокрацията в България."

Росен Плевнелиев  остро осъжда всякакви опити за посегателство върху живота и здравето на българските граждани."Българското общество е традиционно известно със своята толерантност, с взаимното приемане и с уважение между различните етноси и религии. Затова от името на всички българи изразявам възмущение от този неприемлив акт на насилие".

 Иван Костов:" трябва да има тежки санкции за хората от НСО, които са допуснали да се случи инцидентът. На мястото на Бойко Борисов веднага бих уволнил шефа на НСО".

Волен Сидеров обяви, че ще иска анкетна комисия за разглеждане на дейността на службата и настоява за оставка на шефа й.
"Наблюдавах абсолютно непрофесионално поведение на НСО - каза Сидеров. - Не можеш да оставиш човек да тича 150 м през залата с явно агресивни намерения и да не го спреш. Самото насочване на пистолета не беше неутрализирано по никакъв начин, Доган се защити сам."
Сидеров каза още, че е забелязал, че, след като нападателят е бил съборен на земята, ръцете са му оставени свободни, тоест, ако е бил камикадзе, е можел да взриви и бомба например.
Не бих искал да ме пази НСО, коментира лидерът на "Атака".

От организацията на Яне Янев :За всеки непредубеден анализатор е ясно, че това е постановка, която цели да заздрави редиците на ДПС и да бъде основен аргумент Доган да остане начело на партията.

Касим Дал, от втората турска партия "Свобода и достойнство":
 "Ние живеем в XXI в., така политика не се прави. Против всякакво насилие сме и такива действия са абсолютно неприемливи".

"България на гражданите" на Кунева вижда в нападението над Ахмед Доган политически, а не криминален акт.
Коментар на Даниел Вълчев: Вероятно това ще промени начина на участие на ДПС в изборите. Вероятно ДПС ще се яви на изборите не като ДПС, а като нещо като синьо-розова коалиция заедно със СДС или друг политически субект и ще даде възможност на ГЕРБ да участва в следващото управление в една коалиция уж без ДПС.
Борисов от ГЕРБ за Доган: Така беше канонизиран за вечни времена за ДПС.Той  налага езика на омразата.

 За НДСВ Христина Христова:"Не мога да повярвам, че това се случи в една правова държава, член на Европейския съюз"

Лютви Местан лидер на ДПС: Това бе ритуално показно политическо покушение, а не криминално.За нас това беше опит за убийство, при това ритуално, показно символно убийство, защото беше показно, трябва да си дадем сметка, че всички, които бяхме вътре, и наблюдаваха в ефир тази уродлива изява на езика на омразата, на анти-ДПС агресията, усетиха, че дулото на този пистолет се опира до собственото ни чело.

Христо Бисеров,ДПС: Нямаме доверие на разследването на атаката над Ахмед Доган.„След като прокуратурата зададе една посока на разследване, вътрешният министър заяви, че оръжието е негодно да причини смърт. По този начин, без да има експертиза, Цветанов се намеси грубо в работата на българската прокуратура. Не вярваме на това разследване".

Градският прокурор Николай Кокинов : Нападателят на Доган ще бъде обвинен за едро хулиганство и закана за убийство и  не смята, че трябва да повдига обвинение на делегатите, линчували Енимехмедов.

Зам.-главният прокурор Борислав Сарафов: Прокуратурата ще поиска постоянна мярка задържане под страва на нападателя над Ахмед Доган - Октай Енимехмедов. Ще се търси наказателна отговорност и от делегатите на конференцията, нахвърлили се и били нападателя, след като е бил обезвреден.

Цацаров : Прокуратурата щяла да вземе предвид и намерените в Енимехмедов два ножа Не е изключено срещу Октай Енимехмедов бъдат повдигнати по-тежки обвинения за нападението над Ахмед Доган, казал пред БНР главният прокурор Сотир Цацаров.


Николай Кокинов от наблюдаващ разследването  стана свидетел по делото за покушението.Прокуратурата е привикала градския прокурор на София Николай Кокинов. 
Зам. главният прокурор Борислав Сарафов казва, че Кокинов е дал показания за разговора си с Октай Енимехмедов веднага след покушението. Според Лютфи Местан Кокинов е обявил пред 15 души, че нападателят му е съобщил, че е искал да убие Доган. Затова и първоначално обвинението срещу Енимехмедов трябваше да бъде за опит за убийство. Ден по-късно Кокинов обаче обяви, че обвинението ще бъде преклалифицирано в хулиганство и закана за убийство.


АФЕРА :  ОКТАЙ ЕНИМЕХМЕДОВ Е СВЪРЗАН С МВР И СПЕЦСЛУЖБИТЕ!
.....................................................................................................................................

Какво очакват хората от партиите на извънредните парламентарни избори?

Какво се случи в МВР и замина ли си Цветанов?За коя партия ще гласувате на Парламентарните избори-2013,ако вотът е задължителен?Резултатите от Референдум 2013 са ясни около 65% ЗА,но недостатъчен брой гласували и въпросът влиза в Народното събрание.


Странни разлики между Алфа Рисърч и НЦИОМ.Защо да гласувам на Референдума за ядрената енергетика?


Албанци нападат християнска църква в Косово.Държавна сигурност запази властта в ДПС.Синя коалиция от ДСБ и Единство кани всички, които не споделят политиката на ГЕРБ.


Русия предлага помощ на Франция в Мали.


14,последен етап на рали Дакар 2013. Деспре,Петронели,Петерханзел и Николаев спечелиха рали Дакар.Мария Шарапова се класира за четвъртфиналите на Australian Open


Мария Шарапова се класира за четвъртфиналите на Australian Open

Мария Шарапова продължава с уверения си ход в Australian Open, като вече се класира за четвъртфиналите с победа  с 6:1, 6:0 срещу белгийката Кирстен Флипкенс за 68 минути..
Шарапова вече има четири победи, в които е загубила общо едва пет гейма. Най-трудното ѝ препятствие досега се оказа Винъс Уилямс, която спечели четири гейма.
В следващия си мач тя ще срещне сънародничката си Екатерина Макарова. 19-ата в схемата се наложи със 7:5, 6:4 срещу петата Анжелик Кербер.


14,последен етап на рали Дакар 2013. Деспре,Петронели,Петерханзел и Николаев спечелиха рали Дакар.14,последен етап на рали Дакар 2013. Деспре,Петронели,Петерханзел и Николаев спечелиха рали Дакар.


14,последен етап на рали Дакар 2013.
Деспре,Петронели,Петерханзел и Николаев спечелиха рали Дакар.

Камаз  постигна тройна победа и наследникът на Владимир Чагин-Царя – Едуард Николаев, изведе екипа до пълен успех. Той е първи с преднина от 37:10 минути пред  Айрат Мардеев, изпреварил с 47 секунди третия представител на тима Андрей Каргиров.
Стефан Петерхансел с "Мини ALL4 Racing" спечели  рекордна 11-а победа в рали "Дакар.
При мотоциклетистите Сирил Депрес с КТМ спечели пета победа в "Дакар", и изостава само с още една от рекордните шест на Петерхансел на две колела.
Депрес завърши 17-и в последния 14-и етап, спечелен от Франциско Лопес-Чалеко с "Хонда".


Мнения за атентата над Ахмед Доган.Сигнално-звукови куршуми и обвинение в хулиганство след "атентата" на Доган.


Шах Дениз 2 съживява Набуко.


Ахмет Доган отказа да бъде преизбиран на Конференцията на ДПС и предложи за лидер Лютви Местан.


Нападение с пистолет и атентат срещу Ахмет Доган на Конференцията на ДПС.


Откритото първенство на Австралия по тенис 2013-Григор Димитров и Маркос Багдатис на третия кръг. 


Мария Шарапова и Новак Джокович продължават.


Дванадесети етап на рали Дакар 2013-Деспре,Петронели,Петерханзел и Николаев са начело.


Сигнално-звукови куршуми и обвинение в хулиганство след "атентата" на Доган.


Сигнално-звукови патрони  и обвинение в хулиганство след "атентата" на Доган.

Нападателят Октай Енимехмедов е имал сигнално-звукови патрони  в пистолета, който насочи срещу Ахмед Доган. Те само вдигат шум,но не могат да причинят сериозни рани да не говорим смъртоносни.
Резултатите от проверка на оръжието показват,че то е технически изправен газов пистолет, който не е преправян.
 От експертизата на трите патрона, става ясно, че два от тях са сигнално-звукови, които не разполагат с патрон, а единствено с барут и са само  за  звуков ефект. Третият  е с технически пипер, за защита от животни.
Октай Енимехмедов най-много  ще отнесе обвинение в хулиганство.
Доста по-сериозна отговорност могат да понесат делегатите от ДПС, които му нанесоха побой при задържането според според директора на СДВР.
Службите на реда си прехвърляха топката затова кой е трябвало да обезпечи сигурността на Ахмед Доган и от приказките на началниците им пролича пълното безхаберие.
Много от делегатите декларираха,че не са минавали през скенери.


Шах Дениз 2 съживява Набуко.


Ахмет Доган отказа да бъде преизбиран на Конференцията на ДПС и предложи за лидер Лютви Местан.


Нападение с пистолет и атентат срещу Ахмет Доган на Конференцията на ДПС.


Откритото първенство на Австралия по тенис 2013-Григор Димитров и Маркос Багдатис на третия кръг. 


Мария Шарапова и Новак Джокович продължават.


Дванадесети етап на рали Дакар 2013-Деспре,Петронели,Петерханзел и Николаев са начело.


събота, 19 януари 2013 г.

Шах Дениз 2 съживява Набуко.


 Шах Дениз 2  съживява Набуко.


 "Набуко Запад" е планиран да транспортира газ от Каспийския регион  през България, Румъния и Унгария, до Централноевропейския газоразпределителен център в Баумгартен и диверсифицира доставките на газ за над 500 милиона потенциални клиенти,  в Югоизточна и Западна Европа,ако има от къде да намери газ.
 Акционерите в проект "Набуко" са: OMV (Австрия), FGSZ (Унгария), Transgaz (Румъния), "Български Енергиен Холдинг" (България), Botas (Турция) и RWE (Германия).
Добрата новина:"Шах Дениз 2" е подписал опция с акционерите в "Набуко" за бъдещо 50 процентно участие в проекта за изграждане на газопровода.
 В "Набуко" участва и България чрез държавния Български енергиен холдинг. Останалите участници са австрийската ОМВ, турската "Боташ", румънската "Трасгаз" и унгарската FGSZ.
Подобно споразумение "Шах Дениз 2" вече има с конкурентния на "Набуко" проект - ТАП (Трансадриатически газопровод), който трябва да започне от Турция, да мине през Гърция и да достигне Италия.
До есента акционерите в азербайджанското находище ще вземат окончателно решение кой от двата проекта ще предпочетат, за да доставят газ за Централна Европа.
Споразумението е  за синхронизиране на  "Набуко Запад" и "Шах Дениз 2"; съвместното финансиране на разходите  на "Набуко Запад" до избора на европейски тръбопровод от "Шах Дениз".
Предвижда се предоставяне на SOCAR, BP, Statoil и Total опции за придобиване на до 50% дял в проекта и участие в нова акционерна структура на "Набуко Газ Пайплайн Интернешънъл" след положителния избор на тръбопровода "Набуко Запад" от консорциума "Шах Дениз".

Държавна сигурност запази властта в ДПС.


Сигнално-звукови куршуми и обвинение в хулиганство след "атентата" на Доган.Ахмет Доган отказа да бъде преизбиран на Конференцията на ДПС и предложи за лидер Лютви Местан.


Нападение с пистолет и атентат срещу Ахмет Доган на Конференцията на ДПС.


Откритото първенство на Австралия по тенис 2013-Григор Димитров и Маркос Багдатис на третия кръг. 

Мария Шарапова и Новак Джокович продължават.

Дванадесети етап на рали Дакар 2013-Деспре,Петронели,Петерханзел и Николаев са начело.Ахмет Доган отказа да бъде преизбиран на Конференцията на ДПС и предложи за лидер Лютви Местан.


Ахмет Доган отказа да бъде преизбиран на Конференцията на ДПС и предложи за лидер Лютви Местан.


Само пет часа след атентата и опита за убийство Ахмет Доган очаквано отказа да бъде преизбиран на Конференцията на ДПС и предложи за лидер Лютви Местан.
" ДПС е 28 години от живота ми. Оставам посветен с и на каузата ДПС. Но може с общи усилия да променим оптиката на обществото и образите на ДПС и лидера, за да дадем на колективното тяло на демокрацията по-висок праг на развитие." и още "Този път решението ми е категорично. Предлагам за председател на ДПС кандидатурата на Лютви Местан, се казва в доклада на Ахмед Доган. Българските либерали трябва да покажат - как трябва да се сменя председателят на партията."
Преди това в исказването си Ахмет Доган разгроми управлението на държавата в последните четири години.
Пълния текст от "Дневник".


Официални резултати от ЦИК на Референдума - 28 януари.
Иран вече притежава ядрена бомба?Взривена тайна иранска ядрена централа във Фордо?Сигнално-звукови куршуми и обвинение в хулиганство след "атентата" на Доган.Нападение с пистолет и атентат срещу Ахмет Доган на Конференцията на ДПС.


Откритото първенство на Австралия по тенис 2013-Григор Димитров и Маркос Багдатис на третия кръг. 


Мария Шарапова и Новак Джокович продължават.


Дванадесети етап на рали Дакар 2013-Деспре,Петронели,Петерханзел и Николаев са начело.


Нападение с пистолет и атентат срещу Ахмет Доган на Конференцията на ДПС.

+

Нападение пистолет и атентат срещу Ахмет Доган на Конференцията на ДПС.
Откровен атентати нападение над Ахмет Доган на Конференцията на ДПС по време на изказването му.
Въоръжен мъж е преодолял охраната и е нападнал Ахмед Доган около 15 минути след началото на изказването.
Въоръженият  каза няколко думи на Доган и  насочи пистолет към главата му.
По непотвърдени сведения пистолетът е засякъл при опита за изстрел.
Ахмед Доган се опитва да се защити и отклонява пистолета и се сби  с младия и видимо по- едър мъж.
 Охраната в началото не се вижда на записа.
Малко по-късно на помощ на лидера си срещу въоръжения нападател се нахвърлят депутати от първите редове.Настана меле и побой над нападателя.
По непотвърдени данни атентатора е бил въоръжен с газов пистолет.
Ахмет Доган видимо не е ранен.
Неизвестеният за сега мъж ,който се опита да стрля излезе на подиума,с карта на гърдите.   Мъжът обаче не успя да произведе изстрел. Конференцията на ДПС е прекъсната за почивка.
Около 800 са делегатите на конференцията на ДПС, около 600 са гостите.
Лютви Местан около 12:50 обяви ,че медецински преглед показва добро здравославно състояние на лидера на ДПС след нападението.
Почивката на конференцията е удължена до 15:00 часа.
След подробно разглеждане на видеозаписа на забавен каданс изглежда,че пистолета е засякъл,нападателя прави опит да го зареди,и тогава Ахмет Доган се опитва да се защити.
Служители на Националната служба за охрана,които реагираха със закъснение и на практика се провалиха  с охраната на лидера на ДПС, са отвели нападателя над Ахмед Доган и той бил предаден на служители от СДВР.
Пистолетът на нападателя остана на подиума, където падна при боричкането, до пристигането на компетентните органи.
Чуват се мнения,че пистолетът е боен,но окончателно ще се изкажат експертите.
За сега няма информация за неговата самоличност.

Ето и първата официална информация на МВР:
В Четвърто РУП е задържан 25-годишен мъж след опит за нападение на Осмата конференция на ДПС в НДК.
 По време на конгреса на ДПС в НДК, 25-годишният О.Е. излязъл на трибуната и насочил оръжие срещу партийния лидер.
Веднага е задържан и отведен в Четвърто РУП. У него са открити газов пистолет и два ножа. Мъжът е от Бургас и е криминално проявен – регистриран е за хулиганство, телесна повреда и грабеж.
Оказа се,че нападателят е носел и два ножа.
 Октай Енимемехмедов е нападателят над лидера на ДПС. Енимехмедов е от Бургас и е бил регистриран като делегат от Бургас на Осмата национална конференция на ДПС.
  Около 13:30 делегатите и гостите на Осмата национална конференция на ДПС бяха поканени да напуснат залата за да могат служителите на МВР да продължат следствено-процесуалните действия.

Само пет часа след атентата и опита за убийство Ахмет Доган очаквано отказа да бъде преизбиран на Конференцията на ДПС и предложи за лидер Лютви Местан.
Преди това в исказването си Ахмет Доган разгроми управлението на държавата в последните четири години.
Пълния текст от "Дневник".

Защо да гласувам на Референдума за ядрената енергетика?Държавна сигурност запази властта в ДПС.Синя коалиция от ДСБ и Единство кани всички, които не споделят политиката на ГЕРБ.Мнения за атентата над Ахмед Доган.


Сигнално-звукови куршуми и обвинение в хулиганство след "атентата" на Доган.


Ахмет Доган отказа да бъде преизбиран на Конференцията на ДПС и предложи за лидер Лютви Местан.


Откритото първенство на Австралия по тенис 2013-Григор Димитров и Маркос Багдатис на третия кръг. 

Мария Шарапова и Новак Джокович продължават.

Дванадесети етап на рали Дакар 2013-Деспре,Петронели,Петерханзел и Николаев са начело.


Откритото първенство на Австралия по тенис 2013-Григор Димитров и Маркос Багдатис на третия кръг. Мария Шарапова и Новак Джокович продължават.


Откритото първенство на Австралия по тенис 2013-Григор Димитров и Маркос Багдатис  на третия кръг.
Мария Шарапова и Новак Джокович продължават.

Григор Димитров и Маркос Багдатис от Кипър се класираха за третия кръг в турнира на двойки на Откритото първенство на Австралия по тенис. В мач от втория кръг на надпреварата Димитров и Багдатис победиха едни от фаворитите за титлата в състезанието -поставените под №4 в схемата Макс Мирни от Беларус и Хория Текау от Румъния с 3:6, 6:3, 6:2. Мачът продължи 86 минути.
Мирни и Текау спечелиха първия сет с 6:3 гейма.
Във втория сет Димитров и Багдатис поведоха набързо с 4:1 и го взеха.
В третата част  направиха ранен пробив за 2:1 гейма, а след това с нов пробив затвориха и мача.
В следващия кръг Димитров и Багдатис срещат колумбийците Себастиан Кабал и Роберт Фара.
 Мария Шарапова спечели мача си с Винъс Уилямс от 3-ия кръг на Откритото първенство на Австралия, след като прегази американката с 6:1, 6:3 гейма.
За място на 1/4-финалите красивата тенисистка, която е спрягана за гадже на Григор Димитров, ще срещне белгийката Кирстен Флипкенс, която надделя над Валерия Савинюх с 6:2, 4:6, 6:3.
 Новак Джокович продължава успешната защита на титлата си от Australian Open, след като днес се наложи над Радек Щепанек с 6:4, 6:3, 7:5 и се класира за 1/8-финал на надпреварата.

Дванадесети етап на рали Дакар 2013-Деспре,Петронели,Петерханзел и Николаев са начело.


Язовир Златоград е на нивото на преливане. Бедствено положение е обявено в Община Неделино.


Какво значи журналистика и отразяване на протести в България?


Дванадесети етап на рали Дакар 2013-Деспре,Петронели,Петерханзел и Николаев са начело.


Дванадесети  етап на рали Дакар 2013-Деспре,Петронели,Петерханзел и Николаев са начело.

12-и етап (17 януари): Фиамбала – Копиапо, Чили (715 км/319 км)

 Лопес  си взе 4-та победа в етап през 2013 г. и се движи на 2-ро място в генералното класиране за сметка на РубенФариа.  На финалната линия, французина Сирил Деспре бе втори.
В резултат на това в генералното класиране, Сирил Деспре остава твърдо начело.
Петерханзел, остава  лидер в генералното класиране, на 44'38 " пред Де Вилие.
 Роби Гордън атакуват от самото начало до финала на всичките 380 км. Вилие 3-ти днес, завърши 8'08 "зад  победителя  докато Стефан Петерханзел загуби 13'51 на американеца.
 Андрей Каргинов вкуси триумф за втори път тази година, на 2'48 пред Жерар Де Rooy .
Този успех позволи на руснака  да претендира за 2-ро място в генералното класиране със  съотборника си Айрат Мардеев, но той все още изостава на 36'24 "зад  лидера на Камаз, Едуард Николаев.

Победители в дванадесетия етап:
Мотоциклети- Франциско Лопес (CHL)
АТВ- SAREL VAN Бильон (ZAF)
Коли- Роби Гордън (САЩ)
Камиони- Андрей KARGINOV (Рус)

 Генерално класиране след дванадесетия  етап:
Мотоциклети- Сирил Деспре (FRA)
 АТВ-Маркос Патронели (ARG)
Коли- Стефан Петерханзел (FRA)
Камиони-Едуард Николаев (Русия)

Оставащите етапи на Дакар 2013:

 13-и етап (18 януари): Копиапо – Ла Серена (735 км/441 км)
 14-и етап (19 януари): Ла Серена – Сантиаго (630 км/128 км)

 20 януари -Официална церемония по закриване на състезанието.

Язовир Златоград е на нивото на преливане. Бедствено положение е обявено в Община Неделино.Какво значи журналистика и отразяване на протести в България?петък, 18 януари 2013 г.

Язовир Златоград е на нивото на преливане. Бедствено положение е обявено в Община Неделино.


Язовир Златоград е на нивото на преливане.
Бедствено положение е обявено в Община Неделино.

 Почти във всяко населено място  има активизирали се свлачища.
Над 24 часа вали дъжд в Неделино. Падналите количества валежи са между 100 и 200 литра на квадратен метър.
Язовир Златоград е на нивото на преливане и към момента се извършва наблюдение.
Тревожна е обстановката на територията на областите Смолян и Кърджали,където работят всички налични екипи от пожарникари, спасители и полицаи.
Пороят е засегнал кметството на с. Върлиново, наводнени са и множество мазета и подземни етажи на жилищни сгради.
Бедствено положение е обявено в Община Неделино, след като порои активираха свлачища и прекъснаха достъпа до седем населени места.
Затворен е пътят Неделино - с. Крайна, прекъсната е пътната връзка с околните села Козарка, Ангелови колиби, Раевица, Учрума и Тънка бара.
 На много места са се активизирали свлачища, а на други - придошлата вода е съборила крайпътни дървета.
Пожарникари са помогнали на ученици, закъсали на пътя между град Неделино и с. Крайна.
 Нивото на река Върбица край Златоград е високо.

Какво значи журналистика и отразяване на протести в България?
Тахир Кадри постави на колене правителството на Пакистан.


Тахир Кадри постави на колене  правителството на Пакистан.

Мохамед Тахир ул Кадри поведе "Поход на милионите“ срещу управляващите в Пакистан и вероятно ще спечели.
 Пакистан е ядрена сила, има осмите по големина въоръжени сили, за сега е стратегически съюзник на САЩ и Китай. Член е на ООН и Британската общност.
В момента има силно напрежение с Индия от смъртоносните сблъсъци в оспорвания регион Кашмир.
 Университетският преподавател и ислямски проповедник с канадско и пакистанско гражданство Тахир Кадри даде на правителството ултиматум и правителството клекна.
Тахир Кадри е водач на лидерското движение "Техрик-е-минхадж ул-Коран".
Кадри, който влезе в Исламабад заедно с поддръжниците си в понеделник и започна протест край парламента, отправи четири искания по време на реч в сряда следобед, включващи провеждането на изборни реформи, избори и промени в централната избирателна комисия.
В резултат на безпрецедентния уличен натиск правителството бе принудено да подпише " Декларация на Исламабад" и обещава , че парламентарните избори ще се проведат в съответствие с конституцията и в срок, и че в страната ще се формира приемливо за всички политически сили  преходното правителство.
Властите също така обещали да не преследват на протестиращите и  да им позволи да се върнат безопасно по домовете.
По рано пакистанските сили за сигурност са стреляли във въздуха и са използвали сълзотворен газ в столицата Исламабад, опитвайки се да се справят с антиправителствен протест,  за който  се смята, че е подкрепян от военните.
 Пакистанският Върховен съд разпореди във вторник да бъде арестуван премиерът Раджа Первез Ашраф във връзка с дело за корупция в енергийни проекти докато е бил министър на енергетиката.
Изненадващото решение на съда хвърля Пакистан в нов политически смут и даде сили на    Тахир Кадри на неговото движение "Техрик-е-минхадж ул-Коран" и на  "Похода на милионите“ срещу управляващите.


Какво значи журналистика и отразяване на протести в България?Русия предвижда изграждане на АЕЦ Белене или спиране на V -ти и VI-ти реактор в АЕЦ Козлодуй?


Протест срещу застрояването на морския бряг и плажа от 17.30 ч. днес,17 януари и протест срещу строителство в Банско.


Декларация за поверителност


„Бисквитката“ DART на DoubleClick се използва от Google в рекламите, показвани в уебсайтовете показващите реклами от AdSense или участващите в одобрени от Google рекламни мрежи.
Когато гледате дадена реклама или кликнете върху нея, възможно е в браузъра Ви, да бъде поставена „бисквитка“.
Събраните данни от тези „бисквитки“ се използват за подпомагане на по-доброто показване и управление на рекламите в сайта или сайтовете на издателя, както и в цялата мрежа.
Доставчиците – трети страни, включително Google, използват „бисквитки“, за да показват реклами въз основа на предишните посещения на потребителите в уебсайта.
Използването на „бисквитката“ DART позволява на Google и нейните партньори да показват реклами на потребителите въз основа на посещенията им на Вашите и/или на други сайтове в интернет.
Потребителите могат да откажат използването на „бисквитката“ DART, като посетят страницата за отказване на рекламирането.


=
Съдържанието на този сайт може да се използва при условията на Криейтив Комънс.

За контакти: yphalachev@gmail.com


Публикуваната в този сайт информация е за общообразователни цели, и не следва да служи за самостоятелно поставяне на диагноза и започване на самолечение.
Сайтът не носи отговорност при настъпили здравни неблагополучия вследствие на неправомерно използване на публикуваните тук информационни материали.

Follow by Email

П.А.*-политически анекдот.
Публикуваната в този сайт информация е за общообразователни цели, и не следва да служи за самостоятелно поставяне на диагноза и започване на самолечение. Сайтът не носи отговорност при настъпили здравни неблагополучия вследствие на неправомерно използване на публикуваните тук информационни материали.