понеделник, 17 август 2015 г.

През 2004 бяхме набутани в НАТО,а в 2007 с надежди влязохме в ЕС,днес сме разочаровани.

 Българите очаквахме поток от благоденствие от „най-конкурентната и динамична, базирана на ерудиция икономика в целия свят,устойчив икономически растеж, с повече добри работни места и по-голямо социално сближаване.
 Загубите на българските фермери от руското ембарго достигнаха 106 милиона евро, призна  министъра на земеделието и храните Десислава Танева.
Вярвахме в новата европейска формула на наднационалното демократично управление и държавата на всеобщото благосъстояние.
РЕАЛНОСТ
 Обаче получихме и получаваме само шамари.Очакванията за проевропейските благополучия така и не се материализираха. Оказа се,че ЕС изостава в сравнение с почти всеки друг регион в икономическия си растеж и преди, а  след 2009 г. обръщането към политиката на строги икономии произведе страхотен икономически погром.
Европейската бюрокрация хитро  ползва процедури, с които да се запази  най-вече финансовия елит. Европа така и не излиза вече 8 години от широкомащабна и обхващаща целия континент криза.
НАДЕЖДИ
   Милиарди са загубени за бюджета на България и Българската армия от "приятелството със САЩ срещу получаване на доста съмнителна "сигурност" от НАТО.България наряза най-страшните си оръжия под американски натиск.
Унищожихме 24 пускови установки със  72 ракети Р-300 ,с боен радиус 300 км. Нарязахме и най-модерните си ракети СС-23 с далекобойност 400 км - 8 пускови установки и 24 ракети за тях. СС-23 и бяха страшилище за турците,защото не можеха да ги прихванат.Носеха и касетъчни бойни заряди и ядрени заряди.
Унищожаването на най-модерните ни оръжия беше абсолютно условие да ни приемат в НАТО.
Тогава поискаме нови, по-мощни реактивни артилерийски системи за залпов огън и ескадрила нови самолети.
Не получихме нищо. Казаха ни да си купим.
  ВВС имаше добър изтребител прехващач с променлива геометрия на крилата - МиГ-23. Той бе снет от въоръжение с оправданието, че харчи много.
Сега се опитват да унищожат и Миг 29,а анализаторът Bill French  написа доклад, озаглавен "Грамотевица без светкавица": висока цена и ограничена програма за развитие  на F-35" .
Алинеите на документа  в съответствие с техническите параметри на F-35 доказват,че F-35  "губи от  бойците ​​четвъртото поколение МиГ-29 и Су-27, разработени от руските ВВС и  използвани по целия свят."
Руските МиГ-29 и Су-27  са по-добри в технически и бойни показатели от новия US изтребител, самолета F-35. Заключението е изпълнено от американския анализатор за Организация с нестопанска цел и за Национална мрежа за сигурност.
" F-35 е значително по-слаб от руските Су-27 и МиГ-29 по отношение на натоваренето на крило , ускорение и тяга-тегловно съотношение ,се казва в анализа."
Освен това, всички от F-35 имат значително по-ниска максимална скорост в сравнение с руските самолети.
 Над 500 млн. лв. струва на България участието на Българската армия в задграничните американски войни наречени "мисии"- Ирак и Афганистан.Благодарение на колониалните обвързаности оставаме без газ,без АЕЦ и без воении заводи.
САЩ не плаща наем за четирите бази, които ползват американските военни. САЩ плаща наем за стотиците си бази по света, само не и за тези в България.
През 2006 г.  правител­ството на БСП, НДСВ и ДПС подписа 10 – годишен договор със САЩ за безвъзмездно предоставяне за ползване на български военни бази на въоръжените сили на САЩ. Тази година колониалната администрация го продължи и върна реално парите изхарчени от американските фондации за НПО та,телевизии,медии и умни и красиви.
Най-печелившите компании в България са американските ТЕЦ-ове Марица Изток 1 и 3, сочи класация, цитирана от енергийната комисия на НС. Но не от частна дейност, а от гарантирани от държавата приходи.14,5 млрд. лв. приход за двете US Марици, гарантиран от НЕК.
Фондацията „Америка за България“ е финансирана с половин милиард долара, които са спечелени от българо-американсия инвестиционен фонд,създаден в България през 1992 година.
Кои  точно медии и НПО та,анализатори,коментатори и "институти" в България получават крупни траншове отговаря чичко Гугъл.
Около 2 млрд лв. бяха похарчени и през последните  години за нова техника.
Можем ли да очакваме  опора от НАТО?Турция също е член на НАТО, но паралелно с това, без никакви скрупули поддържа тероризма.
  НАТО не само че не предприе нищо срещу спонсорство на джихадизма от Турция, а напротив -  като че ли им помага.
  България трябва да е наясно, че участието й в НАТО не означава нищо и не можем да се осланяме на подкрепа от пакта при нужда да ни помогнат.
 Финансовото пропукване и на САЩ задейства сложна верига от неочаквани събития, заразявайки всички сфери на обществения живот и подържайки икономическа и политическа криза.
САЩ все по-малко  изнасят, и не покриват огромния си внос. Инвеститорите са изтеглили  64 милиарда долара от фондовете на САЩ и са инвестирали 158 милиарда долара в международни  фондове.Декретната девалвация на юана от Пекин ще увеличи експорта на Китай и ще  затрудни по слабите и неконкурентноспособни страни,включително и САЩ и ЕС, които разчитат на своя износ.Фалшивата реалност, в която американците живеят, се простира и в икономическия живот.
Според Бюканън, глупостта на американците в отношенията с Китай ще им струва скъпо. Напълно  сбъркано бе мисленето, че отварянето на пазара за стоки от Китай ще превърне  Пекин в партньор. Вместо това, САЩ е с търговски дефицит от около четири милиарда долара, унищожена американска производствена база, както и с противник, готов отмъсти за изминалите унижения.
 Надеждите на Вашингтон,че нов голям конфликт,ще бъде задържан извън територията на САЩ,вече изглеждат несъстоятелни,по сигналите идващи от Пекин,Москва,Ню Делхи и други столици.
Фалшивата статистика за безработицата,която не включва безработен човек, който се е обезкуражил от невъзможността да си намери работа и е спрял да търси,а включва само тези, които все още мислят, че ще си намерят работа даде за пореден път фалфивите данни,че безработицата в САЩ е намаляла до 5.3%,при фактическа безработица  през юли 2015 година  23%.Днес в САЩ има 4 000 000 по-малко работни места за американци на възраст 25-54 години, отколкото през декември 2007 година. От 2009 година до 2013 година числото за тази възрастова група е паднало с невероятните 6 000 000 работни места.
 Тази политика е насочена към подкрепата на счетоводния баланс на шепа гигантски банки, чийто директори контролират Федералния резерв и министерството на финансите. А вече, четири от петте най-големи банки в света са китайски, показва най-новата класация на SNL Financial. Промяната е значителна спрямо последните няколко години, когато само две китайски банки влизаха в топ 5, пише CNN Money.
Най-високо място сред американските банки заема JPMorgan Chase, която се нарежда на шеста позиция.
  Професионалните кариери изчезват от САЩ, заради наплива към Китай и Индия, нуждаещи се от професионални работници с умения в производството.
 Подобни са измамите на българската и европейската статистики за безработицата.
Спад на безработицата до 9.9% отчете Националният статистически институт (НСИ) за второто тримесечие на годината.
 Безобразната наглост е фразата "Неактивните българи" с която заместиха "безработни"!
Ето и измамата:Неактивните българи между 15 и 64 години са 1 449.8 хил., или 30.6% от населението в същата възрастова група, показват още данните на НСИ. От тях 165.7 хил., или 11.4%, са обезкуражени лица. В сравнение с второто тримесечие на 2014 г. броят на обезкуражените хора (15-64 навършени години) намалява с 26.2 хиляди.
Продължава повишаване на неравенствата, безпрецедентна концентрация на богатство, нови форми на несигурност за мнозинството от граждани.
 ЕС изпадна в спиралата на враждебност и възмущение, невиждани от средата на миналия век.
Безработицата в ЕС се повиши през последната година с повече от 44 милиона безработни хора и хора, работещи под възможностите си в рамките на Европейския съюз.
Митът за вътрешноевропейското сближаване се срути. Привидното сближаване между страните се изпари, икономическата йерархия се преинсталира между германско-европейското ядро и периферията в духа на отмъщението. Италия и Франция потъват,а Гърция, Испания и Португалия изпадат в пълно социално отчаяние, с все по-големи слоеве от населението.
Дългът в съотношенията на брутния вътрешен продукт се е увеличил въпреки политиката на икономии, а периферните държави и работническата им класа са заключени в безкраен цикъл от отработване на дълговете към финансовите пазари и суверенни кредитори. Вътрешнотърговските дисбаланси в рамките на еврозоната се задържат, а по-суровата координация на неолибералните предписания от ЕС не предлага механизъм за решаване на съществените структурни проблеми на неравното развитие.
Но вирее успешно германизацията и постоянно намаляващия контрол на национално избраните парламенти над икономическата политика.
 Антинародните мерки  и реформите в трудовите пазари водят до огромна мобилизация в южните страни, множество национални стачки и бунтовнически масови движения в Испания и Гърция. Националните правителства са ограничени,а европейският център се обърна към авторитаризма,сваляне на премиери,брутална банкова принуда и изнудване на непокорните лидери.
Най-брутална  яснота, виждаме в случая с Гърция,с банковата война. В средата на юни  главният икономист на Международния валутен фонд Оливие Бланшар заяви откровено: „Гръцките граждани чрез демократичен процес индикираха, че има реформи, които те не искат. Ние смятаме, че тези реформи са нужни”. И им спряха кранчето с безконтролно печатаните долари и евра.
Безсрамна неолиберална политическа воля разкрива неспособността за маневри на ЕС.  Европейският съюз се оказа болезнено наслагване на  компромиси превърнати в правила, които е почти невъзможно да бъдат заобиколени.
Комбинацията от икономически и социални неуспехи, както и ограничената политическа маневреност са довели до намаляване на желанията за влизане в Европейския проект и реактивирането на центробежните сили в целия континент.
 Европа не подхранва нищо, освен ожесточение и негодувание. Отсъствието на солидарност изплува отново, когато главнокомандващите правителствата дебатираха кризата с мигрантите.Когато дискутираха разпределението между държавите на търсещите убежище, егоизмът беше очевиден, за да може Матео Ренци, да каже: „Ако това е вашата идея за Европа, можете да си я запазите”.
Последните проучвания в Испания и Великобритания потвърждават, че разочарованието в Европа се преобръща в намаляващите гласове за „екстремния център” в националните политически сфери.

Санкциите са си санкции,бизнесът си е бизнес,а Европа да духа супата!

Инвеститори бягат от САЩ,осъзнали фалшивите данни за икономиката и безработицата.


Декларация за поверителност


„Бисквитката“ DART на DoubleClick се използва от Google в рекламите, показвани в уебсайтовете показващите реклами от AdSense или участващите в одобрени от Google рекламни мрежи.
Когато гледате дадена реклама или кликнете върху нея, възможно е в браузъра Ви, да бъде поставена „бисквитка“.
Събраните данни от тези „бисквитки“ се използват за подпомагане на по-доброто показване и управление на рекламите в сайта или сайтовете на издателя, както и в цялата мрежа.
Доставчиците – трети страни, включително Google, използват „бисквитки“, за да показват реклами въз основа на предишните посещения на потребителите в уебсайта.
Използването на „бисквитката“ DART позволява на Google и нейните партньори да показват реклами на потребителите въз основа на посещенията им на Вашите и/или на други сайтове в интернет.
Потребителите могат да откажат използването на „бисквитката“ DART, като посетят страницата за отказване на рекламирането.


=
Съдържанието на този сайт може да се използва при условията на Криейтив Комънс.

За контакти: yphalachev@gmail.com


Публикуваната в този сайт информация е за общообразователни цели, и не следва да служи за самостоятелно поставяне на диагноза и започване на самолечение.
Сайтът не носи отговорност при настъпили здравни неблагополучия вследствие на неправомерно използване на публикуваните тук информационни материали.

Follow by Email

П.А.*-политически анекдот.
Публикуваната в този сайт информация е за общообразователни цели, и не следва да служи за самостоятелно поставяне на диагноза и започване на самолечение. Сайтът не носи отговорност при настъпили здравни неблагополучия вследствие на неправомерно използване на публикуваните тук информационни материали.