петък, 27 май 2016 г.

Забранената българска история на Крим.

 Едва от  XV до XVIII век, Крим е център на Кримското ханство, васално от време на време на Османската империя. Толкова за претенциите на Турция.
През 1783 г. Крим е завоюван  от етническата германка,Императрица Екатерина Велика за  Руската империя,а от 1921 г. е в състава на СССР.
През 1991 г. територията и акваторията на полуострова стават част от  Украйна, чрез административните единици Автономна република Крим и град Севастопол. Толкова за претенциите на Украйна.
През 1992 и 2014 г. за кратко Крим обявява независимост.
След проведен на 16 март 2014 г.  референдум Севастопол и Крим се  присъединяват към Русия. Основното население на Крим в момента са руснаци и хора с майчин руски език. Тези хора имат  право с референдум и да си определят бъдещето.

Да се върнем малко по-назад в историята и археологията и да видим колко века Крим е бил български?
Срещу Крим,сега се намира и древната столица на Велика България – Фанагория,а Крим е част от българската историческа прародина.
Исторически източници сочат град Фанагория за столица на Велика България
Артефактите открити от украински  археолози от т. нар. салтово-маяцка култура, показва пълно сходство с намерените в първата столица на сегашна България, Плиска и в Североизточна България керамика, укрепления и жилища.
 Антична Фанагория системно и периодично се изследва от 1936, и част от експонатите са в  Таманския музеен комплекс.

  Фанагория в последно време е във фокуса на обществения интерес,благодарение посещението на Владимир Путин на Таманскя полуостров, и след като се спусна с леководолазен апарат във водите на древната българска столица.
 Руснаците са горди,че Фанагория е първото публично образование на територията на съвременна Русия и метрополис основана през  VI век. пр.н.е. на 75 хектара.Голяма част от древната българска Фанагория сега е под водата.

 Разбира се през  VI век. пр.н.е. не съществуват и няма нито руснаци,нито украинци,нито татари а обширните територии се населяват от нашите предци. В началото на IV. пр.н.е. Фанагория е част Боспорското царство на Кримския бряг на пролива - втората "световна азиатска" столица. По време митридатови войни нашите прадеди от Фанагория вземат страната на Рим.

 До и в началото на нашата ера, Фанагория е де факто господстваща столица не само от двете страни на Керченския проток,но и в целия  Северен Черноморски регион.
Към времената на залеза на Римската империя, Фанагория е  нападната от хуните,но оцелява. В някои години за кратко е част от Византийската империя, особено когато на на престола в Константинопол императори са тракийци и арменци,а след това е съюзник на Хазарския хаганат.

 В началото на  на X век в резултат на екологична катастрофа Фанагория е принудително напусната от жителите-река Кубан променя руслото и спира да се влива в Черно и започва оток в Азовско море,при което нивото на Азовско море се вдига много и залива древния град.

Интересна личност за нашата история е  Ирник  от владетелския род Дуло.От историческите извори знаем, че той е трети син на  Атила и майка му е българка.За народността на Атила още се водят спорове.  Ирник е роден през 441 година.
 През шейсетте години на V век неговият по-голям брат и върховен хунорски владетел Денгизих го обявил за съвладетел в Хунорската империя и му дал да управлява част от империята, заселена основно с българи.
Ирник се оказва успешен владетел и обединил по-голямата част от българите. През 467 година брат му Денгизих е убит и управляваната от него Хунорска империя започнала да се разпада. Ирник успял да вдъхнови за нов живот Стара Велика България.
Това негово дело оставило дълбока диря в историческата памет на народа му и го превърнало  в епоним на цял един период от време.


  В Крим между VII и X в.  процъфтяват повече от 300 български селища. Много преселения на българи е имало през вековете. Днес в три района на Крим се говори основно на български.


Свято място е гробът на хан Кубрат Велики, от Бога поставен, владетел на стара Велика България, открит случайно през 1912 г. от две овчарчета в село Малая Перешчепина.

 Те попадат на златно и сребърно съкровище, тежащо 70 кг. Днес то се съхранява в Ермитажа в Санкт Петербург. Върху пръстените, меча и жезъла на Кубрат се виждат християнски символи. Откритата златна тока показва, че хан Кубрат е носил патрицианска титла. На пръстена на хана пише:„На патриция Кубрат“. Ханът приема християнството,като студент в Константинопол.

Резултатите от ДНК изследването на Българите от 8-10 век, взети от Ножарево и Мостич,изследването е на БАН и екипа на Академик Ангел Гълъбов и Италианският национален генетичен институт,категорично потвърждават тезата,че съвременните Българи сме наи-старите Европейци, идентични с Българите на Кубрат и Аспарух.
45% генетичния състав на съвременния българин е от прото балканска хаплогрупа I.
Хаплогрупа  I  е най-старата европейска хаплогрупа и се развива на балканите преди приблизително 25 000 години. В наши дни хаплогрупа  I  съставлява от 10 до 45% от населението на Европа. Дели се на четири подтипа. Нещо забележително е че именно хората носители на тази група са построили мегалитните структури (5000 -1200 г. пр. Хр.) навсякъде където те се срещат.
Нашите предшественици пеласгите са тези които са определяни като представители на  хаплогрупа  I . По дефиниция, те са автохтонни, местните жители на мезолитните балкани. В България се срещат подгрупите : I1, I2* и I2a2, като най-разпространен е I2а2.
 Следващата група е арийската група. R1a  бива определяна през призмата на античността като скитска и приела в смисъла на съвремието обобщаващото название "славянска", а  R1b  като кимерийска и в съвремието под обобщаващото название келтска. Двете заедно представляват около 25% от цялостната картина. Заедно с доминантата на хаплогрупа  I   те съставляват 70% от генезиса на съвременния българин. 
Ранен Мезолит (9 000 – 7 000 / 6 500 пр.Хр..) 

Късен Мезолит (ок. 7.000 / 6 500 – 5 500 / 4 500 пр.Хр.)Потвърждава се най-близкото родство с хората от Стара Велика България,Волжска България,Украйна,Северна и Южна Осетия,Чувашия,Русия,Татарстан и Кабардино-Балкария.


В Европа най-стария вариант на R1a1 (първата мутация на гена от R1a ) е на Балканите, като негови носители са били тук още през Палеолита. Реално мутацията се е формирала тук. Арийското семейство за чиито прародина до не отдавна се считаха земите на северна Индия се оказа на нашите земи и причерноморието, хилядолетия преди да се появи в Индия. Ето че двата основни компонента съставляващи съвременните българи са на балканите от дълбока древност. Нещо повече, те са формирани в причерноморския регион.

 Карта на "Арийската прародина и разселения" която е базирана на еволюцията на индоевропейските езици.

Съществува хипотеза,която твърди че самия ни етноним е показател на този древен съюз БОЛГ-АРИИ. Или иначе казано Беласги и Арийци. Дали това означава, че траките, чието название е трансформирана форма на името на легендарен техен праотец, Тир, Тирас, Арес, Ярес,  който в последствие е обожествен и са наричани по името му, Тирасиани, Ариии, Ярии, са всъщност старите Болг-Арии .

През 1944 г. по заповед на Берия в рамките на няколко часа, близо 13 000 българи са изселени от Крим,обвинени, че сътрудничат на немската власт,защото България бе съюзник на Германия по време на Втората световна война.

Българите са изселени в Сибир, в Казахстан, Узбекистан, Туркменистан и голяма част загиват. Забраняват им да говорят на български и част от тях са асимилирани.
 След 1989 г. кримските българи получават възможност да се върнат, но намират домовете си вече заети от турско, украинско и татарско население и така цели български села престават да съществуват.
 Българите в момента живеят основно в Симферопол, Судак и Коктебел. Всички лозя в района се обработват от българите.


В Судак се намира и една от старите български крепости. Първите укрепления са направени още през VII в. от българите.
  Главата на църквата в Крим днес е Митрополит Климент от български произход.

Забранената история на България.

ИЗТОЧНИЦИ:

Caesar Baronius „Деяния церковная и гражданская“
http://history.chuvash.org/04.html
 Харалд Харман „Загадките на Дунавската цивилизация” .
http://www.isttat6.izmeri.edusite.ru/p18aa1.html
Иван Маразов, „Митология на златото“, ИК „Христо Ботев“, София, 1994, с. 21-61.
http://www.perunica.ru/forum/topic_880/1
Славчев 2012: Д. Славчев. Керамиката като извор за погребалните практики през късния халколит (по данни от гроб №43 от Варненския некропол). –
Collegium Historicum  T.2, София 2012, 11-27.
 Заратустра, „Зенд-Авеста”.
http://kreksofin.blogspot.bg/
„История вкратце о Болгарословенском народе“,
Bortolini, Maria-Catira, et. al., Y-Chromosome Evidence for Differing Ancient Demographic Histories in the Americas, Am. J. Hum. Genet.
73:524–539, 2003
Bosch, Elena, et. al., High level of male-biased Scandinavian admixture in Greenlandic Inuit shown by Y-chromosomal analysis, Hum. Genet.
112 : 353–363, 2003
Capelli, Cristian, et. al., A Predominantly Indigenous Paternal Heritage for the Austronesian-Speaking Peoples of Insular Southeast Asia and
Oceania, Am. J. Hum. Genet. 68:432–443, 2001
Cinnioglu, Cengiz, et. al., Excavating Y-chromosome haplotype strata in Anatolia, Human Genetics, 114: 127-148, 2004
„Зографска българска история“
 „Анонимна Зографска история“,
Иванов 2000: I. Ivanov. Varna necropolis: The dawn of European civilization. – Iv. Ivanov, M. Avramova – Treasures of Bulgaria, vol 1 2000.
Ucko 1969: P. Ucko. Ethnography and archaeological interpretation of funerary remains. World archaeology, 1969. 1, 207, 262-280.
Шумерския епос за Гилгамеш.
http://inosmi.ru/history/20160325/235846792.html
Димитров П., Д. Димитров. 2003. "Черно море, Потопът и древните митове".
Lord, Carnes. Introduction. // Aristotle. The Politics. Chicago, University of Chicago Press, 1984.
http://tatar-duslyk.ru/velikaya-bolgariya/
Август Бекер -Органон (Логически съчинения)
Cruciani, Fulvio, et. al., A Back Migration from Asia to Sub-Saharan Africa Is Supported by High-Resolution Analysis of Human Y
Chromosome Haplotypes, Am. J. Hum. Genet. 70:1197–1214, 2002
Faux, David, private communication
Hammer, M. F., et. al., Jewish and Middle Eastern non-Jewish populations share a common pool of Y-chromosome biallelic haplotypes,
Proc. Nat. Acad. Sci. USA, 97: 6769-6774, 2000
Jobling, Mark A.., and Tyler-Smith, Chris, The Human Y Chromosome: An Evolutionary Marker Comes of Age, Nature Rev. Genetics,
4: 598-612, 2003
Karafet, T. M., et. al., Ancestral Asian Source(s) of New World Y-Chromosome Founder Haplotypes, Am. J. Hum. Genet. 64:817–831, 1999
Karafet, Tatiana, et. al., Paternal Population History of East Asia: Sources, Patterns, and Microevolutionary Processes, Am. J. Hum. Genet.
69:615–628, 2001
Bocheński, I. M. Ancient Formal Logic. Amsterdam, North-Holland Publishing Company, 1951.
http://www.bulgars.ru/stati/aliens.htm
 „Адхарва-веда”на санскрит през X век преди Христа.
Вретос (гръцки консул) - " La Bulgarie ancienne et moderne"
И. Николау, учител - " Одиссос"
Димитър Кинов.
http://thracebulgaria.blogspot.bg/
King, Roy, and Underhill, Peter. A., Congruent distribution of Neolithic painted potter and ceramic figurines with Y-chromosome lineages,
Antiquity 76: 707-714, 2002
Lell, Jeffrey T., et. al., The Dual Origin and Siberian Affinities of Native American Y Chromosomes, Am. J. Hum. Genet. 70:192–206, 2002
Nasidze, I., et. al., Mitochondrial DNA and Y Chromosome Variation in the Caucasus, Ann. Hum. Genetics 68:205-221, 2004
Rosser, Zoë H., et. al., Y-Chromosomal Diversity in Europe Is Clinal and Influenced Primarily by Geography, Rather than by Language,
Am. J. Hum. Genet. 67:1526–1543, 2000
http://www.portalostranah.ru/view.php?id=9

Антилопа, Миниатюра, произход Африка.

Декларация за поверителност


„Бисквитката“ DART на DoubleClick се използва от Google в рекламите, показвани в уебсайтовете показващите реклами от AdSense или участващите в одобрени от Google рекламни мрежи.
Когато гледате дадена реклама или кликнете върху нея, възможно е в браузъра Ви, да бъде поставена „бисквитка“.
Събраните данни от тези „бисквитки“ се използват за подпомагане на по-доброто показване и управление на рекламите в сайта или сайтовете на издателя, както и в цялата мрежа.
Доставчиците – трети страни, включително Google, използват „бисквитки“, за да показват реклами въз основа на предишните посещения на потребителите в уебсайта.
Използването на „бисквитката“ DART позволява на Google и нейните партньори да показват реклами на потребителите въз основа на посещенията им на Вашите и/или на други сайтове в интернет.
Потребителите могат да откажат използването на „бисквитката“ DART, като посетят страницата за отказване на рекламирането.


=
Съдържанието на този сайт може да се използва при условията на Криейтив Комънс.

Публикуваната в този сайт информация е за общообразователни цели, и не следва да служи за самостоятелно поставяне на диагноза и започване на самолечение.
Сайтът не носи отговорност при настъпили здравни неблагополучия вследствие на неправомерно използване на публикуваните тук информационни материали.

За контакти: yphalachev@gmail.comFollow by Email