сряда, 28 септември 2016 г.

В Москва се проведе международна конференция за правата на човека "Диалог на нациите".

  Москва бе домакин на втората международна конференция за правата на човека "Диалог на нациите. Правото на народите на самоопределение и изграждането на многополюсен свят, събра представители на национално-освободителни движения по целия свят-Тексас,Северна Ирландия,Калифорния,Ливан,Приднестровието,Новорусия,Каталония,Ломбардия,
Нагорни Карабах,Сомалиленд, Боринкен, Западна Сахара и др.
  Събитието, организирано от движението против глобализацията в Русия, се проведе във формат "дискусия", където на една маса бяха представители на движенията за самоопределение от различните точки на планетата.
Обединяващият фактор бе отхвърлянето на съществуващия световен ред и еднополюсната хегемония на  САЩ.Президентът  на Тексаското Национално движение, Нейт Смит привлече вниманието към тенденция да в световен мащаб тенденция да "възстановят системите местно управление". Той очаква това да бъде направено и в Тексас. "Ние се придържаме към убеждението, че има възможност да тръгнем спокойно към независимостта", каза Смит.
Щатът Тексас иска "Texit"- Референдум за излизане от Съединените щати.
  Тексас е бил независима държава. Република Тексас е държава в Северна Америка, съществувала през периода 1836-1845 година. На 20 декември 1845 г. държавата била присъединена към САЩ като 28-ия щат. Членовете на “Република Тексас” смятат, че през 1845 г. територията е била незаконно анексирана от Вашингтон и в момента е под негова окупация.
Денят на независимостта, 2 март все още е щатски празник.
Преизбраният през 2010 г. за втори мандат губернатор е заявявал, че не  изключва отделянето на Тексас от САЩ.
Националното движение на Тексас (TNM), излезе с предложение да се проведе референдум за излизане от Съединените щати,каза лидера на общественото движение Даниъл Милър с уточнението, че за решението повлиял Brexit.
"Победата на привържениците на Брекзит отваря врата за Texit (референдум за независимост на Тексас), тъй като доказва, че можем като възрастни да говорим за независимост и да позволим на хората да запазят последната си дума".
 Милър счита, че ако Тексас излезе от състава на щатите, той ще стане една от най-големите икономики в света и може да заеме 10-то място. Отбелязва се, че привържениците на инициативата на Национално движение на Тексас вече надхвърлили 250 хиляди души.

Каталония планира признаването на Крим за руска територия и отказ от политиката на санкции,след провеждането на запланирания референдум за независимост,  през 2017 година и приемането на решение за получаване на суверенитет,  съобщи прес-секретарят на коалицията » Каталонска солидарност за независимост» Хосе Енрике Фолка.
Резолюции с призив за отмяна на антируските санкции одобриха двете палати на парламента на Франция, парламента на Кипър, а също така регионалните съвети на италианските провинции Венето, Тоскана, Лигурия, Ломбардия.
 Все повече европейски лидери и държави настояват за отмяна на санкциите, признавайки, че са против санкционната политика, но са принуждавани със заплахи от САЩ да поддържат санкциите.
 Секретарят на международната секция на коалиция "Каталонска Солидарност за Независимост", Хосе Енрике Волк заяви, че народът на Каталония трябва да реши на референдума  въпроса за суверенитета. Очаква се, че референдумът ще се проведе следващото лято. Според Volk, по отношение на Каталония от испанското правителство провежда "крещяща дискриминация".


Председател на движение на «Да Калифорния» Louis Marinelli заяви, че жителите на Калифорния са различни от хората в другите щати и може да претендират за независимост. "Ако погледнем истината в очите, ние можем да видим, че хората в Калифорния са много различни от хората в други щати. Калифорнийците са разделени от хиляди километри от планини и пустини от населението на САЩ.В резултат на това, ние сме разработили своя собствена история, със собствен наследство и собствената си мироглед и собствената си култура, една култура, която е различна от други американци",каза той.
Marinelli каза, че няма значение как ще приключат изборите  в Съединените щати, движението вижда своята цел в провеждането на референдум за независимост. Той отбеляза, че има няколко причини, поради които калифорнийците трябва да гласуват за независимост.Всички от тях, каза той, се свеждат до едно важно нещо: правителството на САЩ, упражнява крещяща експлоатация над Калифорния.
"Днес, Калифорния продължава да субсидира други щати на американския съюз, като по този начин се реализират загуби и се нарушава на качеството на живот на самите калифорнийците с агресивно субсидиране на американските терористични военни операции в чужбина.
  Ние не искаме да имаме нищо общо с това. Само си представете - по икономически потенциал, ние сме шестата по големина икономика в света, имаме 40 милиона души, и все още не разполагаме с достатъчно представителство във Вашингтон ",каза той възмутен.

Външният министър на Нагорни Карабах, Рубен Заргарян по време на речта си каза, че сега е налице процес на международно признаване на републиката, и насочи вниманието на участниците в дискусията по въпроса за преговорите с Азербайджан. "Основните страни в конфликта са Нагорни Карабах и Азербайджан, както и че между тях трябва да се договарят условията",каза той. Предизвикателството на регионалните заплахи за сигурността и агресивната политика на Азербайджан, според представителя на НКР, забавя признаването на републиката.

Представителят на ливанската партия и съветник на президента на ЛДП, д-р Салим Хамадех в речта си подчерта факта, че правото на самоопределение може да се възприема не само като право да отцепване, но също така и правото да се противопоставят на отделянето. "Това е версията ни в Ливан и в Сирия, където ние не подкрепяме идеята да се създаддат слаби мини децентрализирани федерации. Държавата,в която президентът Удроу Уилсън повдигна въпроса за самоопределение на народите, вече не се придържат към тази благородна инициатива. САЩ заплашва днес всички народи по света, със своята брутна  намеса в  политическите системи и режими, бутане на страната към разпадане, за да използват нейните ресурси",заяви той за Ливан.
Той отбеляза, че Съединените щати започват да използват религията за да разделят обществото,разсипване на общността, за да се изправим един  срещу  друг, както това се случва в Близкия изток. "Нека да се признае, че тези нови неконвенционални войни може да са  катастрофални за международната система и на  човечество като цяло", каза Салим Хамадех.
Еднополюсния свят, каза той, се крепи на тероризма, която той самият е създал и изнася в региона на Близкия изток. Още повече, че намесата на САЩ в региона се оправдава изопачени факти, както е в случая с Ирак. "В САЩ наистина искат да поемат контрола върху природните ресурси на нашия регион,а от правото и желанието на хората, те не се интересуват. Ето защо, ние вярваме, че един многополюсен свят трябва да  замени еднополюсният. Новата идеология  не само няма да збравя правата на хората, но и ще ги поставя на първо място", каза той. Тази идеология, трябва да се превърне в идеологията на международния баланс на силите, където Русия е длъжна да участва, като единствената страна,която може да се проъивопостави на Съединените щати.

Заместник-председател на  асоциация на Ломбардия-Джанматео Ферари  уверен, че и Русия и Европа,  не искат да загубят своята идентичност. Той каза, че други европейски страни трябва да последват примера. "Достатъчно  използват еврото, с което само обогатяват големите банки", - каза той. Според Джанматео Ферари отново континента трябва да се превърне в истинска Европа и да спечели суверенитет, първото нещо, което да направят европейски страни - това е примерът на Великобритания, да се оттеглят от Европейския съюз. "Тогава може би изграждането на федерална Европа, където всички народи и нации ще имат техните права" ще се получи.

Секретар на международния отдел на Републиканската партия на Северна Ирландия "Шин Фейн" Dyarmud MakDuglas каза, че ирландското законодателство в Обединеното кралство все още се нарушава. "Религията, която изповядва голямата част от населението на страната ни,е потисната и в същото време британците по всякакъв начин да популяризират своите сектантски учения. От шестте окупирани графства на Северна Ирландия, дискриминация срещу католиците продължава дори и в XXI век. Този предразсъдък срещу католиците е толкова вкоренен, че членовете на британското кралско семействонямаха право да се женят за католиците до 2013 г., ", каза той.
Според МакДуглась,Лондон не се отказва от военни действия срещу ирландците. "Те все още продължават да арестуват републиканците, за да ги задържат, без никаква причина, без никакви доказателства, репресиите на ирландците продължава с неотслабваща сила",каза MakDuglas. В края на речта си, той изрази своята солидарност с "представители на американците, които днес се борят с американските полицията,за защита на земята си от унищожение от петролните компании," и изрази "специални думи на подкрепа за палестинските братя и сестри, които в продължение на много поколения са изложени на бавен геноцид ".


 Нова Русия, чиито представители във форума говори в края на дискусията, бе представена от лидера на "Славянската гвардия", председателят на  Комитета на Новорусия, Владимир Рогов. Той припомни на делегатите, че сега на територията на историческата Нова Русия се налага външно управление след разпадането на СССР, по-специално, в Украйна, Молдова и Грузия.
  В допълнение, тези страни изпитват най-голям икономически спад. "За 25 години, от 160 страни, които се извършват изчисляване на БВП на тези три страни са световните лидери в падането на стандарта на живот, ниво на производство и бедност. Първа в света е Украйна. За 25 години, обемът на производството е спаднало с 35% .На второ място е Молдова с 29%, и на трето е  Грузия - 15, 5% ", каза Рогов.
Той припомни, че Съединените щати наскоро одобриха предоставянето на смъртоносни оръжия на настоящия режим, който взе властта в Киев, като по този начин продължава насърчаването на братоубийство и подбуждане към война в Донбас.

Приднестровска молдовска република припомни, че  преди седмица бе отбелязана годишнина на национален референдум, в които жителите са били в полза на независимостта, последвано от включване в състава на Руската федерация със серия от мащабни тържества. "Референдумът на 2006 г. - е практически принос на Приднестровието  за изграждане на нов, по-справедлив свят. Паламарчук посочи, че правото на народите на самоопределение е признато от международното право.

Сред лекторите бяха представители на самопровъзгласилата се държава на Сомалиленд, националната суверенна държава  Боринкен, Западна Сахара и движения за возрождение Талиш, който говори за проблемите на своите хора и тяхната борба за самоопределение. Организаторите на събитието очакват, че конференцията ще покаже на международната общност, че правото на народите на самоопределение е неотменимо и правото на хората свободно да определят своето политическо положение и да  вземат решение за формата на своето съществуване като държава.

Декларация за поверителност


„Бисквитката“ DART на DoubleClick се използва от Google в рекламите, показвани в уебсайтовете показващите реклами от AdSense или участващите в одобрени от Google рекламни мрежи.
Когато гледате дадена реклама или кликнете върху нея, възможно е в браузъра Ви, да бъде поставена „бисквитка“.
Събраните данни от тези „бисквитки“ се използват за подпомагане на по-доброто показване и управление на рекламите в сайта или сайтовете на издателя, както и в цялата мрежа.
Доставчиците – трети страни, включително Google, използват „бисквитки“, за да показват реклами въз основа на предишните посещения на потребителите в уебсайта.
Използването на „бисквитката“ DART позволява на Google и нейните партньори да показват реклами на потребителите въз основа на посещенията им на Вашите и/или на други сайтове в интернет.
Потребителите могат да откажат използването на „бисквитката“ DART, като посетят страницата за отказване на рекламирането.


=
Съдържанието на този сайт може да се използва при условията на Криейтив Комънс.

За контакти: yphalachev@gmail.com


Публикуваната в този сайт информация е за общообразователни цели, и не следва да служи за самостоятелно поставяне на диагноза и започване на самолечение.
Сайтът не носи отговорност при настъпили здравни неблагополучия вследствие на неправомерно използване на публикуваните тук информационни материали.

Follow by Email

П.А.*-политически анекдот.
Публикуваната в този сайт информация е за общообразователни цели, и не следва да служи за самостоятелно поставяне на диагноза и започване на самолечение. Сайтът не носи отговорност при настъпили здравни неблагополучия вследствие на неправомерно използване на публикуваните тук информационни материали.