четвъртък, 30 март 2017 г.

Пентагонът,флотът и Lockheed Martin с LRASM концентрират усилията си върху нападението, а не върху отбраната.

 Военноморските сили на САЩ, съвместно с Lockheed Martin разработват нови ракети,за които искат да превъзхождат  руските и китайските в далечината на поражение. По този начин, САЩ искат да защитят своят флот, като концентрират усилията си върху нападението, а не върху отбраната, пише Business Insider.
 Това е напълно логично,след като усилията им за надежна противоракетна и ПВО  се провалиха.
Възможността за начало на Трета световна война се определя от притежанието на най-бързото, най-далекобойното и точно, унищожително оръжие и именно хиперзвуковото оръжие става решаващият фактор.
 По всичко изглежда,че САЩ и НАТО закъсняха,защото Москва,Пекин и Делхи вече направиха онова, което в САЩ желаеха. САЩ се оказаха затруднени да създадат за своя глобален удар ракета с нужните характеристики – далечина, скорост, точност и надеждност.
Хиперзвуковите самолети и ракети, маневриращи в атмосферата в обсега на ПВО и ПРО със скорост поне пет пъти надвишаваща скоростта на звука, така нареченото число на Мах, равно на 331 метра на секунда стават решаващи.Хиперзвукът е скорост и неуязвимост.


САЩ имат най-големите и най-мощните военноморските сили, пише списанието Business Insider. Въпреки това, най-новото развитие в ракетното въоръжение на Русия и Китай,  представлява изключителна заплаха за американските надводни кораби,тъй като те са по-добри, от американски аналози и в далечина на действие и по-скорост.
 Американците до сега,не успяха да създадат дори експериментален прототип хиперзвуково оръжие. Руснаците и китайците го направиха и прототипите влизат в серийно производство.

 Именно затова, в американския флот и Lockheed Martin вече се работи усилено, за да се  наклонят везните в полза на Америка,се казва в публикацията.
 В момента Русия и Китай са въоръжени с високо точни ракети с голям обсег, които могат да унищожат корабите на САЩ, преди те да дойдат достатъчно близко за да използват оръжие. В допълнение на това, Русия, Китай и Индия работят с изпреварващи темпове за създаването на  хиперзвукови ракети, с които могат да достигнат скорост по-голяма от  пет-седем пъти скоростта на звука. От оръжия с такива скорости  противоракетна защита, американските кораби нямат и не се очертава да имат.


И след неуспехите с ПРО и ПВО, Пентагона и компанията Lockheed Martin е решила, че най-добрата защита е нападението.
  "Хората не  отварят на огъня, ако ги няма",каза заместник-председателят на компанията, отговарящ за развитието на тактическите ракети.
 По-специално, ние говорим за една нова ракета  LRASM , с далечна на действие, която надхвърля 340 морски мили и скорост,която почти достига скоростта на звука.
 Въпреки факта, че в ракетната техника, САЩ далеч отстъпват на Русия и Китай, все още се смята,че запазват  преднина пред своите конкуренти в областта на компютърните технологии и радарната технология е мнението на изданието.


След изваждането от въоръжение в 2000 год. противокорабните «Томахоук» на въоръжение във военноморските сили на САЩ, останаха само  ракети RGM-84 «Harpoon» («Spear").
 Въпреки, че са доста ефективни, радиусът на действие е не повече от 280 км. Освен това, поради особеностите на своя дизайн, не може да се използва вертикалната пускова установка  (СВП) 41. Американците,не успяха да създадат дори експериментален прототип хиперзвуково оръжие. Руснаците и китайците успяха да направят и прототипи,които влизат в серийно производство.
Затова се бърза със LRASM-A — дозвукова  ракета радиус на действие до 800 км на базата на   AGM-158B JASSM-ER и най-вече с LRASM-B — свръхзвукова противокорабна ракета,  близка до старичката съветска П-700 Гранит,разработена от 1969 да 1975 год.и приета на въоръжение през юли 1983 година.

 Руската ракета "Циркон"е в състояние да превърне целия британски флот в купчина метал. Такова становище бе изразено от едно от водещите издания във Великобритания - Daily Mail.
Големият блъф бил,че САЩ са господари на моретата и океаните.
Авторите цитират следните цифри: "Циркон"  може да развие скорост до 7,4 хиляди километра в час,а ПРО ракетата на британския и американски флот могат да свалят ракети само до скорост 3 700 км в час. Това всъщност прави самолетоносачите  безполезни.
 Самолетоносачи ще трябва да стоят настрана и да не попадат в обхвата на  дейноста на руските сили в случай на военен конфликт,пише Daily Mail.
"Защитата на надводни кораби от свръхзвукови ракети представлява сериозен проблем" - каза военноморски експерт  Sandeman.
Той добави, че дори и някога "Циркон" да бъде  открит и унищожен, след това фрагментите от ракетата ще имат кинетичната енергия,от която ще пострадат британските кораби.

Радиоелектронна борба в която Москва напредна много е друг проблем за Вашингтон.Любопитно е,че това, което е блокира "Иджис" на Кук и стресира американците не е някакво ново супероръжие,не е футуристична система за радиоелектронна борба а щатната руска система  (РЕБ) с кодовото наименование "Хибини".Невъоръжен СУ-24, но с прикачена под крилото "Хибини" напълно блокира прехвалената система "Иджис".
Изведнъж всички екрани угасват, вижда се някаква мътилка. "Иджис" спира работа, ПВО комплексът "Фаланг" не може да получи целеуказване. През това време СУ-24 прелита ниско над палубата, прави боен маньовър и имитира ракетна атака. Противодействие никакво. Повтаря номера. После още 10 пъти. Опитите на моряците да съживят "Инжис", за да може ПВО-системите да бъдат насочени към целта, остават неуспешни.

 В една пускова шахта от типа "Гранит" се събират три "Циркон"-а,поради малките им габарити и руските крейцери  ще могат да носят 72 ракети вместо досегашните 24.
САЩ първи тръгнаха по този път, но имат неуспех и програмата за хиперзвуково оръжие беше ограничена. На 25 август 2014 г. тяхното хиперзвуково оръжие претърпя катастрофа след като ракетата-носител на оръжието се взриви след старта на военната база в Аляска.Американците проведоха изпитателен полет на ракета Х-43А. Тя бе изстреляна от полигота "Кодиак" в Аляска и трябваше да долети до тихоокеанския атол Куаджалейн. Но полетът продължи едва 7 секунди и ракетата изгоря във въздуха.За първия тест на ракетата "Циркон" бе съобщено на 17-ти март, 2016.

Хиперзвукът започва от 4,5 маха. един мах е 300 м/сек или 1000 км/час. Да се създадат такива оръжия, които набират скорост в атмосферата над 4,5 маха, е огромна научно-техническа задача. Още повече, че става дума за продължителен полет в атмосферата. На балистичните ракети тази хиперзвукова скорост се достига за кратко време, а пилотираните хиперзвукови полети са планирани за 2030-2040 г.

 Преди 6 месеца Русия извърши успешно изпитание на хиперзвуков летателен апарат 15Ю71, известен под обозначението „изделие 4202”, от Домбровския полигон в Оренбургска област по полигона Кура на Камчатка. За базова ракета-носител на новия боен блок бе използвана новата  ракета РС-18 „Сармат”. Заради  развитие на ПРО обикновените бойни части на съвременните балистични ракети загубиха своята ефективност, тъй като могат да бъдат прехванати и унищожени още преди да паднат върху целта. Съществуват и бойни части със съставни елементи, които трябва да отвлекат „върху себе си” системите за насочване на ПРО.

  Хиперзвуковите бойни глави със скоростта си са неуловими за ПРО.
 И руските Сармат и китайските междуконтинентални балистични ракети Дунфен-41 (DF-41), с хиперзвукови бойни глави могат да атакуват САЩ по всички направления и през южния полюс,от направления, на които американците нямат никаква инфраструктура за противоракетна отбрана.

Китай извърши пореден опит с новата хиперзвукова ракета Wu-14, в рамките на стратегическата програма на средствата, които могат да преодолеят ПРО на САЩ.
Трите досегашни опита с Wu-14 доказаха, че тези ракети могат да достигат 10 маха, т.е. 10 пъти по-бързо от скоростта на звука, приоритетен елемент на военното развитие на Китай.
Wu-14 беше изстреляна с китайска балистична ракета.Предишните опити предполагаха достигането на разчетна скорост от 10 маха, т.е. около 12 000 км/час.След въвеждане на Wu-14, Китай ще може да нанася кинетични удари по всяка точка на планетата в течение от няколко минути до няколко часа. Китайските военни планират да въведат високоскоростни ракети до 2020 г. и летателни апарати с хиперзвукови реактивни двигатели до 2025 г.
Wu-14 е част от онова, което военните експерти наричат растяща надпревара при хиперзвуковите въоръжения с участието на САЩ, Русия,Индия и Китай.

Близо до създаването на свръхзвукова ракета са и индийците. Преди години Делхи купи от Русия разработката на ПКР "БраМос", която бе създадена на базата на ракетите "Яхонт/Оникс", същата, на която се правят и ракетите "Циркон".
Като се има предвид съвместното развитие на руско-индийските крилати -ракети от семейство «Brahmos»,Цирконът е  подобен на   ракетата BrahMos-II, която за първи път е представен на AERO Индия през 2013 година.

Руските стратегическите бомбардировачи вече не е необходимо да влизат в обхвата на ПРО.  Ту 160 и Ту-95MS, са  оборудван с  крилати ракети X-101 и Х-102.Усъвършенстваните крилати ракети X-101/102, се различават една от друга по бойната глава (неядрена и ядрена съответно).
КРИЛАТА РАКЕТА  Х-101.
Дължина - 7.6 m
Размах на крилете - 4.4 m
Диаметър - 0.75 m
Маса - 2200-2400 кг
Тегло на бойна глава - 400 кг.
Далекобпйност - 5000-5500 км
Максимална скорост - 250-270 m\с
Височина на полета:
- Минимална - 30-70 m
- Максимална- 6000 m
Минимална - 12-6 м
Видове бойни глави:
- X-101 - с конвенционална бойна глава с възможни опции - висок експлозивен, обемно-детониращ, касета; Има и версия на оборудване на ракети едновременно от две различни бойни глави за унищожаване две цели на 100 km.
- X-102 - Nuclear, с капацитет от 250 килотона;

Ракетата Калибър,по класификация на НАТО: SS-N-27 -"Изпепелител" е уникална система,която позволява от една и съща стартова тръба с калибъра на старите и надежни торпедни апарати да стартират цяло семейство от ракети.
Това може да бъде свръхзвукова противокорабна,(убиецът на самолетоносачи),  "Оникс" 3M55,или дозвукови протилодъчни -91РКТ или ракети с далечен обсег- 3M14 за използване срещу наземни цели, (използвани по целите в Сирия).
Тук са приведени само малка част от ракетите Калибър,които са доста повече от 20 вида,включително и ракети торпеда срещу противникови ядрени и дизелови ПЛ и модификации за изстрелване от подводни позиции на руските ПЛ,
включително и  ПЛ пр.636.3.На колко и кои от подводните лодки,нови,преминали ли преминаващи модернизация е поставен комплексът "Калибър" за момента не е напълно ясно.
 Поради тази универсалност корабният ракетен комплекс  "Калибър-НК" става много гъвкав по отношение на тактически битки.
 Носители на "Калибър" могат да бъдат от обикновени камиони с контейнери,влакова композиция,всякакъв проект военни и търговски кораби,подводни лодки и почти всички видове самолети,заговори се и за вертолети.

Корабите на САЩ,Канада,Великобритания и други натовски държави в Черно море са заплаха.

Сказание от българския епос на Император Атила от рода Дуло.

Япония предложи на Русия използването на обща единна валута, вместо йената и рублата на Курилските острови.

Арийската връзка-Тракия,Мизия,Персия и България?

Руските войски блокираха придвижването на турската армия.

В Рим Европейския съюз,без Великобритания отбеляза 60-та си годишнина.

Кризата между Москва и Анкара ще замени "Турския поток" с "Южен".

Задълбочава се кризата между Русия и Турция за кюрдите. Анкара заплашва да отговори, ако инцидентът се повтори.

Москва и Анкара развалиха "приятелството".

Дойранската епопея-слава,гордост и тъга.

Германия,Ердоган и ЕК в последен опит да спасяват ГЕРБ и Борисов от Корнелия.

Най-важната жена до него-Путин знае защо.

В САЩ се провежда най-голямото събиране на яловата коалиция от Ирак и Сирия,оглавявана от Вашингтон.

Москва и Анкара развалиха "приятелството".

САЩ и НАТО,планират постоянно присъствие на ескадра в Черно море,в нарушение на Конвенцията от Монтрьо?

Тръмп провали споразумението за свободната търговия и борбата с климатичните промени на срещата на Г-20.

НАЙ-ДРЕВНАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ. Най-после я забелязаха и в Европа.

Забранената история на България.

Забранената писменост на България.

Забранената българска история на Крим.

Забранената обединена България.

Забранената история на България за Одринското споразумение,Цариградският и Ангорския договори с Турция.

 Забранената история на България.Нова подмяна на българската история и археология и неглижиране на истината.

Руско-турска освободителна война и Освобождението на България от турско робство и още нещо.

Декларация за поверителност


„Бисквитката“ DART на DoubleClick се използва от Google в рекламите, показвани в уебсайтовете показващите реклами от AdSense или участващите в одобрени от Google рекламни мрежи.
Когато гледате дадена реклама или кликнете върху нея, възможно е в браузъра Ви, да бъде поставена „бисквитка“.
Събраните данни от тези „бисквитки“ се използват за подпомагане на по-доброто показване и управление на рекламите в сайта или сайтовете на издателя, както и в цялата мрежа.
Доставчиците – трети страни, включително Google, използват „бисквитки“, за да показват реклами въз основа на предишните посещения на потребителите в уебсайта.
Използването на „бисквитката“ DART позволява на Google и нейните партньори да показват реклами на потребителите въз основа на посещенията им на Вашите и/или на други сайтове в интернет.
Потребителите могат да откажат използването на „бисквитката“ DART, като посетят страницата за отказване на рекламирането.


=
Съдържанието на този сайт може да се използва при условията на Криейтив Комънс.

За контакти: yphalachev@gmail.com


Публикуваната в този сайт информация е за общообразователни цели, и не следва да служи за самостоятелно поставяне на диагноза и започване на самолечение.
Сайтът не носи отговорност при настъпили здравни неблагополучия вследствие на неправомерно използване на публикуваните тук информационни материали.

Follow by Email

П.А.*-политически анекдот.
Публикуваната в този сайт информация е за общообразователни цели, и не следва да служи за самостоятелно поставяне на диагноза и започване на самолечение. Сайтът не носи отговорност при настъпили здравни неблагополучия вследствие на неправомерно използване на публикуваните тук информационни материали.