вторник, 18 април 2017 г.

Ново доказателство,че първите арийци са родени по нашите български земи на брега на Черно море.


Ново,поредно доказателство,че първите цивилизовани хора-арийците не са родени в Иран или Анатолия, а са родени по нашите български земи на брега на Черно море,получаваме след научното откритие на университета в Копенхаген за първият човек със сини очи,сега и от Йоахим Бургер (Joachim Burger) от авторитетния университет в Майнц ,Германия.

Арийските народи говорят езици от индоевропейското езиково семейство. Обвързването на раса с език е спорно и много историци и антрополози не го поддържат.
 Уикипедия се опитва да ни убеди,че арийците произлизат от Иран,в по-общ смисъл от древен народ, обитавал днешна Индия и Иран, според Хитлер това са германците, а според някои съветски и руски учени това са славяните.  Принципно славяните са най-многобройни,но за мене това е в по-голяма степен лингвистична група в арийското море,формирана исторически през 9-10 век на основата на българския език и глаголицата разпространени от светите Седмочисленици, братята Кирил и Методий, техните 5 най-известни ученици: Климент, Наум, Горазд, Сава и Ангеларий и неканонизирания Константин Преславски,пряк ученик на Методий.
 От края на XVIII произлизат,съвременните разбирания за термините нация, народ и раса и национализъм. Има обаче много примери в които народи говорят един и същи език или негови деривати и нямат обща принадлежност към определена раса в генетичния смисъл на понятието.
 Не са изучени и разделени,изглежда съзнателно лингвистичните,етнически,религиозни и генетични групи.


 Има още едно доказателство за теорията,която подкрепям-че първите арийци са родени по нашите български земи на брега на Черно море.
 ДНК на кости на първите фермери от Иран на около 10 хиляди години,опровергаха иранските и анатолийски корени европейците.
 Черепи и скелети на древните фермери от Иран и извличена от тях ДНК доказаха на учените, че първите арийци не са потомци на древните народи, които са живели в Иран и Анатолия преди  около10 хиляда години, според доклад, публикуван в списание Science.
Йоахим Бургер (Joachim Burger) от университета в Майнц ,Германия и колегите му представиха доказателства, че всъщност европейците не са произлезли от тази група от земеделски производители от гледна точка на генетиката. 
Те изследвали ДНК-то на няколко древни жители на Иран, намерени по склоновете на планините Загрос в едно от най-древните селища на земеделските производители в света.
 До скоро самите учени от Майнц виждаха и искаха да докажат ясна верига на миграции на първите европейци,от централната част на субконтинента, движещ се на запад през Анатолия, близо до бреговете на Черно и Мраморно море, Тракия, Гърция, България и Балканския полуостров.
 С откриването на черепа и костите на древните фермери, които са живели в близост до "плодородния полумесец",считан доскоро,а и все още за родното място на арийците и на човешката/европейска цивилизация, се предполагаше и като се надявал Йоахим Бургер, да бъде короната на всичките му изследвания и потвърждение, че родното място на арийците,на съвременните цивилизовани хора в Европа е Иран и Анатолия.Но не!
 Реалността се оказва съвсем различна - сравнение на ДНК на жителите на Загрос със съвременните европейци и техните предци разкриха,че земеделските производители от земите на съвременен Иран не са предци на европейците. Те са подобни от генетична гледна точка,със съвременните пакистанци, индийци, иранци и афганистанци.

Разселване и походи на траките.
 За негово успокоение мога да кажа,че в Иран все още съществуват етнически групи, произлизащи от голямото арийско семейство,подобни на днешните жители на България.Те обаче са част от българите,които се преселили на изток към Средна Азия и остават завинаги там.
Това напълно съответства на теориите на Цицерон в “Същността на боговeте”, за Дионис... покорил Азия и Индия,достигнал и Египет и наречен там Озирис...
Луций Ариан разказва, че преди похода на Дионис, местното население било номади непознаващи цивилизацията и градовете. Обличали се с кожи, ядели кора от дървета и сурово месо. Тракийския бог  им дал огъня, научил ги да орат и сеят, да правят вино, да строят, да коват оръжие, дал им също  закони и религия, като разбира се поставил себе си начело на новия пантеон. Според Ариан, Дионис е основател и на древната индийска цивилизация. 
За похода на тракийците свидетелстват Филострат,  Еврипид, Хигинис, Цицерон, Сенека, Аполодор, Овидий, Нонус, Плиний, Страбон.
Траките са били известни като първият в човешката история конен народ и са извършвали мащабни миграции на хиляди километри.

Но да се върнем в настоящето.Необоримо доказателство доказателство на тази теория даде научно откритие от университета в Копенхаген, къде за пръв път се появил човек със сини очи.
 Учените определиха и географското местоположение и приблизително времето,къде и кога за пръв път се  появили синеоките хора по света.
  И тук е изненадата-оказа се,че става въпрос за същата цивилизация преди 8-10000 години в района на Черно море. Резултатите от откритието са публикувани в списание Journal of Human Genetics.

    Според д-р Ханс Ейберг – ръководител на екипа от Копенхаген, преди този момент всеки човек на планетата е бил с очи, чиито цвят е бил разновидност на кафявото.
До тогава Карлес Лалуеза-Фокс,учен от Института по Еволюционна Биология в Барселона, твърди, че най-старите останки на човек със сини очи датират от преди 7000 години от Африка. Оказва се че африканеца просто може да е  потомък на някои от хората напуснали Черноморието след геологично-екологичната катастрофа.
Първите арийци,първите цивилизовани хора в Европа са от цивилизацията "Стара Варна", „Стара Европа“ и произлезлите от нея, българи,келти, германи, траки,иранци,ливанци,кюрди,
палестинци,индоиранци или поне преобладаваща част от тях; а по късно очевидно чудесата на естествения подбор и суровия климат са довели до сериозно количество синеоки в Северна Европа.
Арийци са действително повечето от ирански народи,но при тях се срещат много антропологични типове.

Златните археологически находки от Варненския некропол от  най-древната цивилизация датиращо от около 5000 година пр.Хр.
Източносредиземноморския  тип се оказва водещ,общо взето като днешните българи е изглеждал средният ариец.Синеоките не са били преобладаващо мнозинство.
Интересен факт в случая е, че според генетиците хората със сини очи от различни народности като холандци,датчани,палестинци, йорданци, турци и всякакви други притежават общи генетични корени в региона на Черно море.
  Терминът арийци се използва до,голяма степен за да се прави разлика от семитите и  да обозначи подгрупа на европеидната раса.Прародината на древните арийци се  намира в Европа, в черноморския район. Свещеното животно на арийците- конят е опитомен в Източна Европа през четвърто хилядолетие преди Христа. Арийската дума за кон – ашва е  тракийската е есва, чието значение е бърз. Ашва е свързана с  бързам, тичам. Отново в Източна Европа се появяват и първите могилни погребения, поне хиляда и двеста години преди същият обичай издигане на могили над царски гроб да се появи в Индия.
Изключиелно   важни са данните от генетичните изследвания на Скул, Шарда и Сонина показващи, че индийската аристокрация е генетично по-близка до източноевропейците отколкото до съседите си индийци от другите касти. Касае се за генетичният маркер Р1 а1.Той е типичен за създателите на курганската култура (принадлежаща на създателите на могилните погребения), които са и древните арийци. Освен, че арийският ген Р1 а 1 се среща най-вече сред източноевропейците трябва да се добави, че най-старият му вариант е от Балканите, т.е. Древна Тракия.

 Варненският некропол на най-древната цивилизация датиран на  около 5000 година пр.Хр.

Иранците смятат нас, българите за строители на Персийската империя. През 1971-ва година по време на честванията на 2500-годишнината от създаването на Персийската империя, участва българска делегация,защото иранците смятат, че българите са участвали в създаването на Персийската империя.Тогава са посочили на някои от фризовете в Персеполис фигури, които са на български воини.
 Това въобще не се е приело добре по това време,защото в момента е властвала натрапената тюркска теория за произход на българите.

Връщане на българите към родната Тракия,Мизия и Черно море.
Най-старото присъствие на българи в Иран, отбелязано с писмени източници датира от 2478г. пр. Хр.,казва доц. Явор Шопов - директор на Института по древни цивилизации.
Има ирански археологически находки и писмени сведения, че "кути-гурите"  всъщност завладяват Шумер и Акад в 2478 г. преди н.е. и основават   Българска империя.

В древните иранските книги и учебници пише, че древните българи се завръщат в древната си родина на  р.Дунав.
  По времето на българските походи на Аспарух и Кубер,към Плиска, Преслав,Тракия и на запад  много византийски историци пишат, че българите са използвали като аргумент за своите завоевателни походи това, че се връщат в земята на дедите си в Тракия и Мизия.
 Херодот пише, че мидийците играят огромна роля в оформянето на персийската култура. Заратустра е мидиец,а за мидийците  Плиний пише, че са предци на сарматите. Същите тези сармати са причислени към тракийското племе гети от Прокопий  Цезарийски.

Славяни и тюрки са лингвистични групи,арийците са етническа група,а семитите трудно мога да определя.

500 000 души е бежанската вълна от Мосул,следствие затегналата се шест месеца операция на САЩ и коалиция.

 Нито Северна Корея,Китай,Русия или Иран са опасни за САЩ,а опасен е евентуалният мир.

Реферндум за Султан по време на гражданска и външна война, военно положение и пълна цензура.

Сабазий/ Дионис и Орфей са първоизточник за много религии.

Фейсбук блокира 30 000 акаунта във Франция преди първия тур на президентските избори на 23 април.

Ще се включи ли България във войната в Сирия?

Юнкер спасява скандалния Сорос,мрежата му от НПО и учебното му заведение от Орбан.

Опитват се да взривят пенсионната система. Нарушиха справедливостта и доверието в пенсионния модел.

Русия контролира рафинериите,тръбопроводите и петролната инфраструктура на САЩ.

В отговор на опита за ултиматум на САЩ, Русия отговори,че стратегическите ракетни сили на Русия са в бойна готовност и 96% от тях са в постоянна готовност за незабавно изстрелване.

Die Zeit: Тръмп може да се окажае в изолация след нападението срещу Сирия.

Срещата на Г-7,завърши с политически провал на ястребите от Лондон и Вашингтон. 

След Сирия, ще посмеят ли САЩ да ударят Северна Корея?

Ало Лондон,ало Вашингтон,знаете ли,че политическият ислям е несъвместим с модерната демокрация?

Южна Осетия върна историческото си име- Алания.

Американската коалиция "остана на земята",САЩ търсят сътрудничество с Асад и Москва,Лондон в истерия.

Германия спира полетите в интерс на САЩ в Сирия,България подкрепи ударите,Русия с опасна нота към САЩ.

Русия обвини САЩ,че помага за укрепването на тероризма.

С няколко старички Томахавки-много политически цели?

Бюрократите от Брюксел заплашват Полша,Унгария и Австрия.ЕК трябва да се разтури и ЕС да се конструира отново.

Цар Калоян-император на България и Румъния,преди 812 години разгромява рицарите кръстоносци на латинският император Балдуин I,а него пленява.

Известният антируски портал Bellingcat,уличи Украйна в лъжа за катастрофата на малайзийския „Боинг”, полет MH17.

Вместо да въвеждат уседналост за всички избори,да отменят двойното гражданство с Турция.

Подмяната на населението на Европа не е откритие на Брюксел и Берлин,а е стара семитска практика.

.
Декларация за поверителност


„Бисквитката“ DART на DoubleClick се използва от Google в рекламите, показвани в уебсайтовете показващите реклами от AdSense или участващите в одобрени от Google рекламни мрежи.
Когато гледате дадена реклама или кликнете върху нея, възможно е в браузъра Ви, да бъде поставена „бисквитка“.
Събраните данни от тези „бисквитки“ се използват за подпомагане на по-доброто показване и управление на рекламите в сайта или сайтовете на издателя, както и в цялата мрежа.
Доставчиците – трети страни, включително Google, използват „бисквитки“, за да показват реклами въз основа на предишните посещения на потребителите в уебсайта.
Използването на „бисквитката“ DART позволява на Google и нейните партньори да показват реклами на потребителите въз основа на посещенията им на Вашите и/или на други сайтове в интернет.
Потребителите могат да откажат използването на „бисквитката“ DART, като посетят страницата за отказване на рекламирането.


=
Съдържанието на този сайт може да се използва при условията на Криейтив Комънс.

Публикуваната в този сайт информация е за общообразователни цели, и не следва да служи за самостоятелно поставяне на диагноза и започване на самолечение.
Сайтът не носи отговорност при настъпили здравни неблагополучия вследствие на неправомерно използване на публикуваните тук информационни материали.

За контакти: yphalachev@gmail.comFollow by Email