сряда, 19 април 2017 г.

Свързващото звено между Изтока и Запада. Артефакти,история,митове и легенди.

 Най-древната цивилизация и народ "Стара Европа" и "Стара Варна",процъфтяли от 6200 г.до 4500 г пр.н.е.по българските земи,принудително стават свързващото звено между Изтока и Запада след катастрофалните събития, разразили се в Черно море и наложителната имиграция на първата цивилизация.
Въпреки,че за повдигане на самочувствието пиша "по българските земи" и цивилизацията и принудителната имиграция касаят хората по цялото черноморско крайбрежие.


Катастрофално навлизане на солена вода в Черно море-Потоп.

В тях времена Черно море е било безотточно сладководно езеро.Бреговата линия на Черно море се намира на около 60 км. източно от Варна и нивото му е било 80-120 м. по-ниско от сегашното.Преди 130 г. Джордж Смит, уредник в Британския музей в Лондон  разчита плочките от Ниневия и те са независимо доказателство за катастрофалните събития-от Средиземно море през Дарданелите, Мраморно море и Босфора  нахлува солена вода,и унищожава сладководните животински видове и покрива плодородните до тогава равнини,които в настоящия момент са шелфа на Черно море.

След Потопа и Преди Потопа.

Възниква сероводородното заразяване,като сероводородът е достигал до повърхността в тогавашния новообразуван солен черноморски басейн.  Черно море се превръща в „море на смъртта” и е описано в шумерския епос за Гилгамеш.
 Учените са изчислили,че след разрушаването преградата на Босфора  при земетресение от Анадолският разлом или друг катаклизъм, започва повишаването на нивото на водата в Черноморския сладководен басейн с около 10-12 см. на денонощие.
Водата е заляла съществуващите селища. Хората, които са живели на самия бряг, започват да се изместват към вътрешността, да мигрират.  Основните потоци на миграция са на юг и изток към Азия,Месопотамия и Египет, други  към Европа,сочат археологическите находища. Ествествен път за миграция  е била р. Дунав,сочат разкопките на редица селища, които се намират в района на днешна Сърбия.
 Главен поток се е насочил към Азия,Индия и Китай и се създават нови цивилизации,нови империи и държави.
 Дълго време сероводородът е бил на повърхността,отравял е и атмосферата и цялата околоност е била необитаема. В морето дълги години не е имало никакъв живот.

Предполагаеми граници на сладководното езеро.

Хората се отдалечават от Черно море,но техните потомци се връщат от различни посоки в различни векове.

Варненският халколитен некропол е открит през 1972 г. в района на Варненското езеро и е датиран в края на V — началото на IV хил. преди Христа или преди 7500-7600 години.
През 1972 година при изкопни работи за прокопаване на канал между две предприятия в Западна промишлена зона, в района на Варненското езеро, на повърхността излезли жълти парченца със странна форма и украса.По-късно изследванията показват, че е чисто 24-каратово злато. Специалистите били категорични, че това е част от гробен инвентар в халколитно гробище, датиращо от около 5000-4400 година пр.Хр.

Преди 7600 години.
 Находките от "Варненското злато" са най-старото технологично обработено злато в Европа и света, причислявано към т. нар. Култура Варна (4400  г. пр. Хр.) или преди 6400 години.
 Некрополът е разкопаван от археолога Иван Иванов в продължение на 15 години. Сред многото гробове се отличават няколко с изобилие от златни предмети. Този факт доказва, че в тази ранна епоха на усвояване на металообработването, на Балканите вече са съществували наченки на държавно образование и се е появила царската институция.


Част от златните украшения имат дупки в определен ред и пропорции на числото  Pi (3,14) и Fi (златното сечение),което е доказателство, че е имало система от мерни единици, много по-прецизна и стара от Египетската и Шумерската системи за измерване.
 Оказва се, че най-древната геометрия, т.е. числото Пи е възникнало по нашите земи, поне 40 века преди Питагор.


Закодираните математически закономерности, по-късно са използвани за египетските пирамиди, Стоунхендж, готическите катедрали, твърдят археолозите.
 Диаметърът на позлатена керамична купа (един от уникалните артефакти) отпреди 7000 години представлява в действителност златен еталон - мярка за дължина, равна на т.нар. царски лакът, въплътена в пирамидата на египетския фараон Хуфу и използвана при строежа на Хеопсовата пирамида.

Къснонеолитното селище от втората половина на VІ хилядолетие пр. Хр.

На Големия остров в Дуранкулашкото езеро, има забележителен комплекс от праисторически обекти. Къснонеолитното селище от втората половина на VІ хилядолетие пр. Хр. е свързано с най-древното, практикувало произвеждаща икономика население в тази част от Европейския континент, познато като култура Хаманджия.
Пластовете на възникналата по-късно селищна могила, единствената обитавана през цялото V хилядолетие пр. Хр. (каменно-медната епоха) в Южна Добруджа, илюстрират селищния и стопанския живот по времето на една от най-високо развитите култури в праисторическия свят, която достигнала своя апогей с културата Варна.
Най-старата каменна архитектура на Европейския континент е открита именно тук. Проучените къщи имали внушителна и за днешните представи за дом площ от 150 до 170 кв. м. и оформяли и най-древните улици в Европа.

Накити от злато и мед, от малахит и халцедон.
Тук е изследван и най-големият праисторически некропол в света, функционирал непрекъснато от късния неолит (5 300-5 250 г. пр. Хр.) до края на енеолита (4 150-4 100 г. пр. Хр.). В проучените 1 204 гроба са открити скелетни погребения, както и множество символични погребения (кенотафи).
Богатият гробен инвентар включва глинени съдове, каменни, кремъчни, костени и медни сечива, идолна пластика, накити от злато и мед, от малахит и халцедон, от средиземноморски мекотели - спондилус и денталиум. Те са свидетелство за напреднало разделение на труда, за появата на занаятите, за кристализирали религиозни вярвания и практики, богат духовен и артистичен живот, задълбочаваща се социално-икономическа диференциация, за съществуваща жреческа и царска власт.

На Големия остров в Дуранкулашкото езеро.
  За сакралната връзка между ареала на Варна и пирамидите в Гиза, както и за Варна като първа столица на духа още през 30-те години на миналия век, говори и Учителят Петър Дънов.
 Откритията в него предхождат тези от Египет и Близкия изток и е очевидна приемствеността  на по-късните Арийски от Месопотамия и Египетските по поречието на Нил, със златарите и ковачите от Култура Варна.
  Безспорно е и влиянието на цивилизацията от Варненския залив и Черно море, което е оказала върху зараждането на европейската култура и доста източни култури като индйската и др.
  Дуранкулашкия некропол и селище, както и Варненския некропол  дават основание за  заключението, че тези хора преди "Потопа" са живели на сегашното дъно/шелф на Черно море.

  Вече две независими изследвания на немски и датски институти и учени доказаха,че първите цивилизовани хора-арийците са родени по нашите български земи на брега на Черно море,а не са родени в Иран или Анатолия,Научните открития са на университета в Копенхаген,Дания и от Йоахим Бургер (Joachim Burger) от авторитетния университет в Майнц,Германия.

 Величието на Орфей и същността на орфизма се състоят в популяризиране на мистериите на Дионис и Богинята-Майка и преодоляване на различията между различните религии и  създаване на универсална, приемлива за всички народи философско-религиозна система.
Основа е даването на надежда на всички, че безсмъртната искра на духа може да бъде разпалена, титаничното начало може да бъде преодоляно и дионисиевото единство у всеки човек може да бъде възстановено.

 За това са необходими просвещение, строг аскетизъм, забрана да се убиват животни и да се яде месото им- как напомня за по-късното богомилство.
 Това е и реалното начало и първообраз на по младите религии- юдаизъм,християнство и ислям.
Проповядването на аскетизъм и вегетарианство в онези древни времена е било равно на духовна революция.
 Предполага се, че Орфей е роден в селище на мястото на днешното село Гела, Смолянско преди около 4500 години.
Делото на Орфей е подето от траките-жреци от племето на бесите, които обслужват светилищата в целия регион – Елевсин, Делфи, на о. Самотраки, о. Лемнос и на много други места.
Дионис.

 Култът към Дионис чрез Орфей завладява умовете на траки,фригийци и финикийци, стига  освен от Тракия до Финикия,но и до Египет, Южна Италия Рим,Азия и Индия,където намира най-много последователи с идеята си за аскетизъм и скромност. Намерени са папируси в гробниците в Египет, култови предмети и знаци, свързани с Орфей и в катакомбите в Рим.
 Огромната популярност на култа към Дионис насочва големи маси хора към светилището му в Родопите. Учението за световната хармония на Дионис има голяма прилика с индуската философия,с доктрината на Лао Дзъ и я намираме и у Питагор.

 Тракийците Дионис и Орфей дълги години бяха присвоени от африканските преселници гърците-Дионисий, и от римляните Рим (Бакхус, Либер),като Дионисови мистерии, посветени на Дионис, в Гърция се наричат дионисии, в Рим – вакханалии.
В откраднатата до голпма степен от траките "гръцка митология"-Дионис, един от главните богове в пантеона, е син на Зевс и на Семела, съпруг на Ариадна, дъщерята на критския цар Минос. Семела е тиванска принцеса, името на която някои автори свързват с фригийската дума zemelos („земен“).
Според друга версия Дионис бил син на Зевс и Персефона- владетелката на подземното царство, или на Семела. Ревнивата Хера отново се опитала да убие детето, този път като изпратила титаните да го разкъсат, като го примамят с играчки. Титаните се страхували, че Дионис ще наследи трона на Зевс и го преследвали.

Дионис на поход.
Още Омир разказва легендата за Ликург, по-късно споменаван като цар на тракийското племе едони, който бил настроен враждебно към новия божествен цар.
 Дионис с войската си пленил Ликург и го ослепил. На мястото на Ликург Дионис поставил Харопс, който му издал тайните на Ликург.

Дионис унищожава пиратите в Тиренско море.
От тази царска династия, която наследила и тайните на Дионисовите мистерии, според някои автори произлиза и Орфей.
Орфей е син на тракийския речен бог Еагър и нимфата Калиопа, митологичен цар в Тракия е откраднат от гърците и принизен до един от "древногръцките герои".Петър Димков пише, че освен родоначалник на тракийската музика и поезия, Орфей дава начало и на медицината в района, като сочи прочутия Ескулап (Асклепий) за негов ученик.И гърците най-нахално си присвояват каквото могат.


.Проф. Геза Фехер,Унгария:“Българите бяха онзи народ, който допринесе най-много за оформянето на цивилизацията на цяла Източна Европа й въвеждането и в културния свят.”

Ние, българите, даваме четмо и писмо и език на славянските народи в Европа и в Русия и по този начин ги приобщаваме към европейската цивилизация.

Шигьоши Мацуяма – Япония:“Българската средновековна култура е сред седемте цивилизации в историята на човечеството, играли отговорна роля заради мисията си на свързващо звено между Изтока и Запада.”

През  1952 година, на снимки от въздуха, а по-късно  и на космически снимки, в степите на територията на Челябинска област са били забелязани странни кръгове, явно с изкуствен произход.През 1987 година се представил случай за изследване,защото района попадал в зоната на заливане от язовир.

Аркаим.
Към бъдещата археологическа сензация от ХХ век били изпратени само двама археолози, на които предоставили няколко студенти и ученици от историческия кръжок.През юни те открили Аркаим на мястото на сливане на реките Голяма Караганка и Утяганка, на 8 км северно от село Амурский и на 2 км югоизточно от село Александровско в Бредински район на Челябинска област.

Колесница от Аркаим.


Според различни сведения на археолози,Аркаим е Свещеният древен град на българите.Почти всички артефакти съвпадат с тези от цивилизация "Стара Варна" и "Стара Европа", с тракийските могили и с такийските колесници.Именно откриването на Аркаим става световна сензация. Откритият град се оказал връстник на египетските пирамиди и Стоунхендж, а с последния Аркаим се намира на една географска ширина. Възрастта на древния град е 3800-4000 г.
По данни от радиовъглеродния анализ възрастта на Аркаим е 3600-3900 г.
„Към началото на разкопките в град Аркаим са се съхранили добре два пръстена укрепления, два жилищни кръга – външен и вътрешен, както и центърът на града. Диаметърът на външната стена е бил около 150 метра, а ширината на основата – 5 метра.

Тракийска колесница от Караново.
 Стената е била изработена от дървени стойки с размер 3×4 м, запълнени с земя с добавяне на вар. Външната стена на Аркаим е била облицована с кирпичени тухли, които започват от дъното на ров с дълбочина 1,5-2,5 метра, и цялата височина на стената е била не по-малко от 3,5 метра. Вътрешната стена е с диаметър 84 метра и дебелина 3-4 метра. Тя е по-малко масивна от външната, но е възможно да я е превишавала по височина.“
Започнала борба за съхраняване на този уникален паметник на древната история.

Могила от Акраим.

Ръководителят на Уралската археологическа експедиция Генадий Зданович тръгнал към Москва да издейства прекратяване на строителството на почти завършения язовир на река Голяма Караганка. За Аркаим се застъпил и директорът на Ермитажа, и редица други известни учени. И станало чудо – историческият паметник бил извоюван. Бил открит Аркаим, а освен него – цяла група укрепени селища, които нарекли „Страната на градовете“.


Тракийска могила.

Тя е разположена по източните склонове на уралските планини и се състои от двадесет комплекса, които заемат територия, която се протяга на 350-400 км от север на юг и на 120-150 км от запад на изток. Всички тези укрепени селища са съществували по едно и също време и разстоянието между тях е било 50-70 км.През 1990-91 г. Аркаим бил изследван от известния руски астроархеолог Константин Биструшкин.
Ученият стигнал до извода, че Аркаим се явява обсерватория, в която при наблюдения и измервания били използвани моментите на изгрева и залеза на Слънцето и Луната. Освен това в Аркаим можели да се фиксират 18 астрономически събития – 6, свързани със Слънцето, и 12 – с Луната. Любопитно е, че в този план Стоунхендж отстъпва на Аркаим – там може да се фиксират 15 събития.
Някои изследователи смятат, че Аркаим и другите селища от „Страната на градовете“ са били само междинна спирка на арийците по продължителния им път.
Според различни сведения на археолози,Аркаим е Свещеният древен град на прабългарите.Почти всички артефакти съвпадат с тези от цивилизация "Стара Варна" и "Стара Европа", с тракийските могили и с такийските колесници.

В различни документи от индийски, китайски, арменски, византийски и друг произход, както и от направените множество изследвания, е установено, че древните българи са минали и населявали  района на планината Имеон дн. Памир и Хиндокуш, Таримската котловина и планинската верига Тян Шан.
Там,след екологичната катастрофа в Черно море са развили едни от най-древните земеделски цивилизации на Изтока.

Луций Ариан разказва, че преди идването на Дионис в Индия, местното население било номади непознаващи градове. Обличали се с кожи, ядели кора от дървета и сурово месо. Тракийския бог  им дал огъня, научил ги да орат и сеят, да правят вино, да строят, да коват оръжие, дал им също  закони и религия, като разбира се поставил себе си начело на новия пантеон. Според Ариан, Дионис е основателят на древната индийска цивилизация.
За похода свидетелстват Филострат,  Еврипид, Хигинис, Цицерон, Сенека, Аполодор, Овидий, Нонус, Плиний, Страбон.
Траките са били известни с това, че като конен народ са извършвали мащабни миграции на хиляди километри.
 Запленен от Мистериите,Александър Велики се обявява за „Нов Дионис“ в походите си към Мала Азия. Александър Велики  и Гай Октавий, бащата на първия император на Римската империя Октавиан Август, получават династични предсказания именно в светилището на Дионис.

Древните митове и легенди разказват как от Тракия, тръгва великият поход на новия бог и обхваща целия тогавашен свят. С коне и колесници, с копия и мечове, в бойни редове,но и с лозови пръчки, с клонки от бръшлян, и весело безредие.
Най-напред Дионис покорил Египет, после продължил за Месопотамия, в днешна Сирия,Царят на Дамаск се опитал да го спре, но Дионис разбил и него, изплел през река Ефрат мост от диви лози и бръшлян, по който минала неговата армия, а след това Зевс му изпратил тигър, на чийто гръб преплувал реката Тигър.
 По-нататък Дионис не срещнал никъде съпротива и завладял всички земи до Индия и навсякъде учил хората на лозарство и винарство и занаяти, давал им закони и основавал градове и занаяти.

Свастиката, често използвана в Индия се среща много по-рано в Неолитната цивилизация на Варна. Нашата украсена със свастики керамика е повече от хиляда години по-стара.
Първоначално свастиката е била символ на благодатното въздействие на слънцето, което е и първото божество, почитано от човечеството.
Свидетелство за тракийското присъствие в древна Индия са и паралелите между писмеността на Мохенджо Даро и много по-старата писменост на Градешница, Караново, Винча, Вълчи Дол.

В историята на Индия  има арийско нашествие преди близо 4000 години, което преобразило езика, религията и културата на страната.
 В историята на Индия има и Дионис и тракийски поход и връзка между двете събития е очевидна. 

 Вече  две независими изследвания на немски и датски институти и учени доказаха,че първите цивилизовани хора-арийците са родени по нашите български земи на брега на Черно море,а не са родени в Иран или Анатолия.Научните открития са на университета в Копенхаген,Дания и от Йоахим Бургер (Joachim Burger) от авторитетния университет в Майнц,
Германия.Трайно присъствие на палеобалкански народи в Индия доказва наличието  на топоними и хидроними имащи паралели с тези от земите на трако-пеласгите. Става дума  за ведическите Имеус, Саряю, Кубха, Меру, Бара, Раса.Те и хиляди други показват връзката с древна Тракия.  В самите пурани,древни индийски предания, намираме потвърждение за това. Там са споменати богоподобните бригус - бойци колесничари,а ние знаем кои са първия народ с бойни колесници.
 В "Махабхарата" и "Пураните"има цели пасажи с добри думи за българите. За индуските князе е било особена чест из вените им да тече българска кръв. В Северна Индия са изградени ред държави с етнически българи като Балхара,Бактрия.
В "Рамаяна" се говори за цар Кардама от династията Кардамити - съвременен превод, чисти хора.

В Индия, Бирма, Шри Ланка, има уникални съвпадения на наши национални мотиви в шевици, орнаменти, дърворезба, обредни хлябове с местните.
 Луций Ариан пише, че Дионис дава религия на индийците, като поставя себе си начело на пантеона. В арийската религия Брама е създателят на света. Брама отговаря на Бромий- едно от имената на тракийския бог. Името на Дионис е свързано също с това на ведическия Диус Питар. Той е изестен  като бащата на боговете и е изобразяван като бик, както е изобразяван и Дионис-Загрей.

 Потвърждение на факта, че българите са населявали тези места, има и в редица древни документи: индийския епос “Махабхарта” (VII - X век пр.н.е.); “Анонимен латински хронограф” (354г); арменската география “Ашхарацуйц” (VII век); трудовете византийския историк Михаил Сирийски и др.
В индийския епос Махабхарата и в ранните пурани, чието съставяне е отнесено към VIII-VII в.пр. Хр., българите са наречени БАЛХИ, или БОЛХИКИ, а древната българска държава - БАЛХАРА. Столица на БАЛХАРА е бил град БАЛХ, който и днес носи древното си име. Също като Рим, който се слави като Вечният град. Според Махабхарата БАЛХИТЕ са били прочути с ценните си "небесни" коне.

През III-II в.пр. Хр. дедите ни започват  завръщане от Азия и Индия и от Балхара към Европа.

В историята на Уелс се отбелязва, че точно през този период народ на име БОЛГИ се заселва в Британия. Според записаните в тази история келтски извори БОЛГИТЕ са дошли от Партиянското царство, или от  земи в Средна Азия,от царството  Бактрия.


Стара българска държава е съществувала през II хилядолетие преди новата ера в района на Имеон - Такламакан и Тян Шан. Известна е от индийските източници като страна на болхиките. Арабите са я наричали Балхара и Бургар, согдийците Блгар, а таджиките Палгар/Фалгар. След идването на Александър Македонски по тези земи, тя е известна и с гръцкото име Бактрия. Главен град на държавата е бил Балх в днешен Северен Афганистан, наричан царствения град, града на хилядата царе.
 Значителна част от българския народ се задържа в земите около Имеон Памир и на север от Бактрия,за което свидетелствува византийският историк Агатия:
"Хунският народ в старо време живееше отатък Азовското море към изток, на север от реката Танаис (Дон), и подобно на многото други  народи живееха и в Азия по планината Имауа. Всички тези народи се наричаха общо скити и хуни, а според рода: кутригури, утригури, други ултидзури, а други буругунди."

 Боспорското царство e антично тракийско царство, намиращо се северните брегове на Черно море,на Кримския полуостров,на бреговете на Меотидското езеро (Азовско море).Образувано през 5 век пр.н.е.на северната част на Черноморието и е известно,като Боспорско или Царството Кимерийския Боспор.През втората половина на IV. век преди новата ера. при Цар Перисад,Беспорското царство достига най-голямата си сила и обхваща цялата територия на Керченския полуостров, до Феодосия, Таман долното течение на р. Кубан и устието на Дон. Племената на север и на изток от Азовско море са признали суверенитета на Беспорското царство.
Прекратили се  войните с роднините- скитите.
 Сред руската и украинска научна общност и просветено общество има силен интерес към изучаването на древната тракийска  история на Таврия и Кримския полуостров.


Стара Велика България се намира точно в пределите на древното Тракийско Боспорско царство,където преди около 2000 години е властвал Аспург носещ име подобно на Аспарух и живелият в Тракия Аспар.
 Руските,украинските и българските учени  не дават никакво смислено научно обяснение къде точно изчезват, след IV-ти век траките от Боспорското царство и как така българите от Стара Велика България носят техните традиции,култура,бойни навици,архитектурни и строителни способности.Знаменити тракийски артефакти са открити несъмнено в Пантикапей - столицата на царство Беспор,където на Акропола в 63 пр.н.е. приключва  с живота си легендарния владетел,най-лошият враг на могъщия Рим, съперник на известния генерал Сула, Лукул и Помпей, тракийският Цар Митридат VI Евпатор Дионис.

Митридат VI Евпатор е от най-известните арийци-тракийски цар на Понт и един от най-силните и опасни противници на късната Римска република.
Понтийското царство се намира в областта Понт в Североизточна Мала Азия, по южния бряг на Черно море.Граничи с държавата Витиния.
Царството е основано през 301 пр.н.е. от Митридат I. Столици са били Амасия и Синоп.По времето на цар Митридат VI (132 пр.н.е. – 63 пр.н.е.) царството обхваща освен Кападокия също Колхида, части от Пафлагония и територията Армения.
Великият тракиец води три войни,наречени на негово име- Митридатови войни срещу трима от най-изтъкнатите римските генерали Луций Корнелий Сула, Лукул и Помпей Велики.
Митридат е от тракийски произход и се твърди, че е потомък на цар Дарий I.
 Плиний Стари и други историци съобщават, че Митридат е можел да говори на езиците на всичките 22 народности, които били под негово управление.Столица е град Пантикапей. Първите  династии са на Археанактидите, последвани от 438 пр.н.е. от династията на Спартокидите.На тяхно място идва рода Дуло на Атила и след това Ирник и Стара Велика България.

В следствие заевоеванията на военначалниците от рода Дуло се стига до разпад Римска империя и нейното разделяне на две части през 395 год.В 432 год, властта преминава в децата брата на Ругил Мундзака- Атила и Блед, които присъединили към своите войски тези на много народи:хуни,други българи, славянски, германски, келтски племена, маджари и траките.
 Те всички  в яростна атака се втурват към Рим, по левия бряг на река Дунав. През 434 г. Атила става автократичен управник и възглавява тези завоевания.
Древните българи,основали през 430 год. Киев, са били са двигател на движение на евразийските народи срещу  Рим, надявайки се да  премахнат робството като недостойно за човека срамно състояние.
Атила скоро спира на  Тиса, основава столицата си, Сюн Баил. Там той приема представители на много страни от 434 от 453 година.
Атила произхожда от рода Дуло, чиито потомци в V-VII в.са българските канове и царе. От този  род произхождат кана Кубрат, Бат-Боян, Шамбат, Аспарух.
Те станали пазители на мощните държави  включително и Велика черна  България, Волжка България, Дунавска България, Киевска Рус. В пет направления водеха лидерите на българския народ- към Волга, Кама, река Дунав, в Италия, Панония и Македония.Легендите,сказанията и героични песни за Атила са знаели българските певци и разказвачи. Съхранил тези песни за Атила в единайсти век -бек Елаур Риштавл от рода на черниговските ковуи, който е живял в Киев, във Велика България. 

Преди няколко години изследователите Хартвин Хаусдорф и Петер Краса, оповестиха пред световната общественост, че в северен Китай, и най-вече в провинция Шансу, са открити над 100 пирамиди, подобни на Хеопсовата пирамида в Египет.Повечето от тях имат на върха си площадки с храмове на слънчевия култ.
Някои са с куполообразна форма, а най-голямата, известна като Бялата пирамида, е с височина 305 метра и с широчина на основата 487 метра. Китайските учени проф. Чи Пенлао и д-р У Тоуай провеждат изследване на пирамидите и картографират местността. Американският учен Виктор Маир определя възрастта им между 3200 - 6000 години, а със своите изследвания генетикът Паоло Франкалаци установява, че това са мумии на хора от индоевропейската раса, от така наречения кавказки тип. На една от мумиите - на мъж, е открит татуиран  слънчев знак на слепоочието, а краката му са обути с характерните български навуща, тип гети. Някои от женските мумии имат на главите си високи черни шапки тип гугли. Открити са също: вълнени тъкани, тип “родопско одеяло”, престилки с шевици и орнаменти, на които има български аналози, конско снаряжение; оръжия и други.
 Китайските хроники,пишат как българите в северен  Китай  по време на слънчевото затъмнение на 22 октомври  2137 година преди Христа  победили китайците,и китайците започнали да строят Великата китайска стена за да се спасят от нашествието на страшните българи.

  Днес ние знаем за  кръглия печат от Караново,плочките от Градешница,надписите от Ситово, Езерово, петте надписа от Дуванлий , знаем и за надписите от Кьолмен, Александрово, Браничево и четиредесетте надписа от Самотраки.
"Надписът върху кръглия печат от Караново, който датира според българските археолози В. Минков и Г. Георгиев от края на IV-то или началото на III-то хил. пр. н. е. и представлява уникален паметник на човешката култура от оная отдалечена епоха и първа фаза на писмеността изобщо.


Знаците върху печата от Караново се явяват най-старата писменост.
 Тази писменост е по-стара  от първата критска писменост, която датира от средата и втората половина на III-то хил. пр. н.е.. Така кръглият печат с надпис от Караново е една истинска научна находка." Сп. Археология 1969г. България е  люлка на Европейската цивилизация и родно място на най-старата позната писмена система в света.Плочките от Градешница датират от 6000 години. Върху плочки и пинтадери се срещат ранни пиктографски знаци,които се смятат за начало на най-старата писменост. Култура Градешница е идентифицирана през 1974г. от археолога Богдан Николов.
Оцелели са само епиграфски паметници, които са били скрити от човешкото око  в пещери, в могилни погребения и в руините на древни храмове и се налага извода,че артефактите на открито заличени с фанатична злоба и упоритост.
 Старите автори като Еврипид, Алкидамант, Диодор Сицилийски, Плиний и говорят за писменост у пеласгите,траките,гетите,фригите,мизите, (различни имена на един и същ народ) и определят дедите ни като първите хора имащи своя азбука.
  Еврипид сочи тракийски плочици (дъсчици, таблици), писани на езика на Орфей.
   Според Плиний Стари, не гърците, а пеласгите са тези, които са разпространили азбуката чак до Лациум (родината на латините в Апенинския п-в) Natural Historia VII.  В “Книгите на фригите и мизите”, Страбон казва: “ни връщат във времена дори по-ранни от тези на Троянската война.”-из работа на демографа Г. Сотиров.
  "Диодор Сикул : "Лин написал разказ с пеласгийски букви за делата на първия Дионис, както и за други митични легенди, които завеща сред мемоарите си. По същия начин Орфей и Пропанид , който беше учител на Омир и талантлив поет, ползваха пеласгийски букви, а също ги ползваше и Тимоет- син на стария Тимоет, а той син на Лаомедон- който живя по времето на Орфей..." Diod. Sic. , III, 67.5.
   Тимоет,племенник на цар Приам също е написал "Фригийската поема", а така я наричат, защото я е написал ползвайки древния език и букви".
  През VII в. сл. Хр., Теофилакт Симоката (Theophylactus Simocata) на два пъти заявява, че славянските народи от неговата епоха са същите онези, които в по-раншни времена са наричани гети.
  Херодот, сочи съществуването на тракийски оракулски плочици,дъсчици.
 Овидий  е записал факта, че е съчинявал поема на езика на гети.
 Фотий (Photius) разказва, че един писател от VII в. сл. Хр. използвал тракийски книги.
  Константин Велики е писал своите “Беседи” не на гръцки,а на родния си език, на тракийски.
 Алкидамант: “Тук траките положиха Орфей –жрецът на музите... открил на хората буквите и мъдростта”. ( Д. Попов, Гръцките интелектуалци и Тракийския свят, Лик, София, 2010, стр. 465).
 Виждаме, че дори и гръцки автори са имали смелостта и доблестта да кажат истината определяйки траките в лицето на "Орфей като създатели на буквите...". Писмеността си българите са пренесли в Шумер, Централна Азия ,Таримската котловина и Индия. Древното българско писмо е открито по всички места, населявани от нашите прадеди.

Ново доказателство,че първите арийци са родени по нашите български земи на брега на Черно море.

500 000 души е бежанската вълна от Мосул,следствие затегналата се шест месеца операция на САЩ и коалиция.

 Нито Северна Корея,Китай,Русия или Иран са опасни за САЩ,а опасен е евентуалният мир.

Реферндум за Султан по време на гражданска и външна война, военно положение и пълна цензура.

Сабазий/ Дионис и Орфей са първоизточник за много религии.

Фейсбук блокира 30 000 акаунта във Франция преди първия тур на президентските избори на 23 април.

Ще се включи ли България във войната в Сирия?

Юнкер спасява скандалния Сорос,мрежата му от НПО и учебното му заведение от Орбан.

Опитват се да взривят пенсионната система. Нарушиха справедливостта и доверието в пенсионния модел.

Русия контролира рафинериите,тръбопроводите и петролната инфраструктура на САЩ.

В отговор на опита за ултиматум на САЩ, Русия отговори,че стратегическите ракетни сили на Русия са в бойна готовност и 96% от тях са в постоянна готовност за незабавно изстрелване.

Die Zeit: Тръмп може да се окажае в изолация след нападението срещу Сирия.

Срещата на Г-7,завърши с политически провал на ястребите от Лондон и Вашингтон. 

След Сирия, ще посмеят ли САЩ да ударят Северна Корея?

Ало Лондон,ало Вашингтон,знаете ли,че политическият ислям е несъвместим с модерната демокрация?

Южна Осетия върна историческото си име- Алания.

Американската коалиция "остана на земята",САЩ търсят сътрудничество с Асад и Москва,Лондон в истерия.

Германия спира полетите в интерс на САЩ в Сирия,България подкрепи ударите,Русия с опасна нота към САЩ.

Русия обвини САЩ,че помага за укрепването на тероризма.

С няколко старички Томахавки-много политически цели?

Бюрократите от Брюксел заплашват Полша,Унгария и Австрия.ЕК трябва да се разтури и ЕС да се конструира отново.

Цар Калоян-император на България и Румъния,преди 812 години разгромява рицарите кръстоносци на латинският император Балдуин I,а него пленява.

Известният антируски портал Bellingcat,уличи Украйна в лъжа за катастрофата на малайзийския „Боинг”, полет MH17.

Вместо да въвеждат уседналост за всички избори,да отменят двойното гражданство с Турция.

Подмяната на населението на Европа не е откритие на Брюксел и Берлин,а е стара семитска практика.

.

Декларация за поверителност


„Бисквитката“ DART на DoubleClick се използва от Google в рекламите, показвани в уебсайтовете показващите реклами от AdSense или участващите в одобрени от Google рекламни мрежи.
Когато гледате дадена реклама или кликнете върху нея, възможно е в браузъра Ви, да бъде поставена „бисквитка“.
Събраните данни от тези „бисквитки“ се използват за подпомагане на по-доброто показване и управление на рекламите в сайта или сайтовете на издателя, както и в цялата мрежа.
Доставчиците – трети страни, включително Google, използват „бисквитки“, за да показват реклами въз основа на предишните посещения на потребителите в уебсайта.
Използването на „бисквитката“ DART позволява на Google и нейните партньори да показват реклами на потребителите въз основа на посещенията им на Вашите и/или на други сайтове в интернет.
Потребителите могат да откажат използването на „бисквитката“ DART, като посетят страницата за отказване на рекламирането.


=
Съдържанието на този сайт може да се използва при условията на Криейтив Комънс.

Публикуваната в този сайт информация е за общообразователни цели, и не следва да служи за самостоятелно поставяне на диагноза и започване на самолечение.
Сайтът не носи отговорност при настъпили здравни неблагополучия вследствие на неправомерно използване на публикуваните тук информационни материали.

За контакти: yphalachev@gmail.comFollow by Email