неделя, 2 април 2017 г.

Арийци,семити,антисемитизъм,ционизъм и глобализъм.


Най-често определението за арийците е,че са индоиранските народи,говорещи индоирански езици.До скоро се натрапваше мнението,че те се обособяват от останалите протоиндоевропейци в края на III хилядолетие пр.н.е. и се свързваха с комплекса на Андроновската култура,основно от руските и съветски историци. Андроновска култура е общото наименование на група археологически култури от бронзовата епоха, обхващащи части от Южен Сибир и Централна Азия в периода 22-11 век пр.н.е.
 Карлес Лалуеза-Фокс,учен от Института по Еволюционна Биология в Барселона, твърдеше, че най-старите останки на човек със сини очи,(ариец),датират от преди 7000 години от Африка. Оказва се че африканеца просто може да е  потомък на някои от хората напуснали Черноморието след геологично-екологичната катастрофа.
+

В периода на своя разцвет цивилизацията „Стара Европа“ е била едно от най-развитите места на Света.Хората от тази цивилизация са с богати познания в областта на астрономията, строителството, земеделието, имали са своя писменост. Българският календар е доказателство и индикатор за висока форма на научни достижения. Неговото начало е 5505 г. пр. Христа, което съвпада с времето на екокатастрофата,(Потопа).Безспорна е историческата етническа,генетична,културна,етнографска свързаност между съвременна България,траките и българите с цивилизацията „Стара Европа“.
 В последно време новите научни открития промениха коренно и схващанията за това кога и къде са първообитанията на ариите,арийците.
 Особено епохално научно откритие направиха в университета в Копенхаген, къде за пръв път се появил човек със сини очи.Учените определиха и географското местоположение и приблизително времето,къде и кога за пръв път се  появили синеоките хора по света.
  И тук е изненадата-оказа се,че става въпрос за същата цивилизация преди 8-10000 години в района на Черно море. Резултатите от откритието са публикувани в списание Journal of Human Genetics.
  Според д-р Ханс Ейберг – ръководител на екипа от Копенхаген, преди този момент всеки човек на планетата е бил с очи, чиито цвят е бил разновидност на кафявото.
"Арийска раса" е термин, най-често свързван в западната култура с националистически и расистски движения и с идеологията на Германската националсоциалистическа партия.  Една от причините исторически той да се използва с расистски смисъл е значението на "благороден", "знатен", което думата има в някои езици.
Основните арийски народи са хората от цивилизацията „Стара Европа“ и произлезлите от нея, българи,келти, германи, траки,иранци,ливанци,палестинци,индоиранци или  поне
преобладаваща част от тях.
Арийци са всички ирански народи ,а при тях се срещат много антропологични типове,но по скоро източно-средиземноморския  е  преобладаващ.Синеоките не са били преобладаващо мнозинство.
Според генетиците хората със сини очи от различни народности като холандци,датчани,
палестинци, йорданци, турци и всякакви други притежават общи генетични корени в региона на Черно море.
  Терминът арийци се използва до,голяма степен за да се прави разлика от семитите и  да обозначи подгрупа на европеидната раса.Прародината на древните арийци се  намира в Европа, в черноморския район. Свещеното животно на арийците- конят е опитомен в Източна Европа през четвърто хилядолетие преди Христа. Арийската дума за кон – ашва е  тракийската е есва, чието значение е бърз. Ашва е свързана с  бързам, тичам.
 Отново в Източна Европа се появяват и първите могилни погребения, поне хиляда и двеста години преди същият обичай издигане на могили над царски гроб да се появи в Индия или комплекса на Андроновската от бронзовата епоха, обхващащи части от Южен Сибир и Централна Азия в периода 22-11 век пр.н.е. Изключиелно   важни са данните от генетичните изследвания на Скул, Шарда и Сонина показващи, че индийската аристокрация е генетично по-близка до източноевропейците отколкото до съседите си индийци от другите касти. Касае се за генетичният маркер Р1 а1.Той е типичен за създателите на курганската култура (принадлежаща на създателите на могилните погребения), които са и древните арийци. Освен, че арийският ген Р1 а 1 се среща най-вече сред източноевропейците трябва да се добави, че най-старият му вариант е от  Древна Тракия.
 +
Семити е сборно название на народите и културите, разполагали се в Древността на големи територии основно в Леванта, както и на територии в Плодородния полумесец, Близкия изток, Арабския полуостров и Средиземноморието.
Терминът „семит“ се използва за първи път в края на 18 век, за да разграничи народите, споменати в Библията, като наследници на Сим, първородния син на Ной. В Библията, в книгата Битие, където се разказва за Потопа, е даден и списък на народите (генеалогия), и там се споменават семитите.
Съвременни етнически групи, говорещи семитски езици, са арабите, етиопците и евреите.
+


Често се противопоставят семитите на арийската раса.
 Расовата теория в науката се появява в средата на 19 век, когато се открива, че по-голямата част от от езиците, които се говорят между Индия и Европа, имат общ произход. От епохата на романтизма произлизат и съвременните разбирания за термините нация, народ и раса.
Терминът антисемитизъм е „изобретение“ на немския журналист Вилхелм Мар от 1879 година. С него той обозначава т.нар. „неизповедна омраза“ към евреите и юдаизма, а в по-широк смисъл към „потенциалния предател“ или онзи, който поставя под въпрос националния ред и отваря границите за чужди влияния.
През 1879 година в Германската империя лутеранският капелан на императорския двор Адолф Щьокер и философ Карл Дюринг учредяват Антисемитска лига. Тя заклеймява еманципацията на евреите, която според нея създава възможност за борсови спекулации и подлага на критика т.нар. подвижен капитал с неговите международни и безродни разклонения.
Терминът е употребен в контекста на широко въведения в оборот отпреди век по това време израз еврейски въпрос, който произлиза от дебатите в английския парламент от 1753 година за гражданските права на евреите в Англия.
+
Ционизъм и глобализъм.Глобализъм или ционизъм?
Менахем Бегин, министър-председател на Израел от 1977г до 1983г. на едно заседание на Кнесета, парламета на Израел казва:"Нашата раса е раса на майстори. Ние сме богове на тази планета. Ние сме толкова различни от по-низшите раси, колкото те се различават от насекомите. В действителност, в сравнение с нашата раса, другите раси са зверове и животни като цяло.  Нашата желязна тояга е нашия водещ закон".
Планът Калерги е план за геноцид, разработен през 1923 г. от Ричард Nikolaus Coudenhove-Kalergi. В момента планът Калерги се изпълнява от ЕК,ЕП,ЕС,Меркел,Юнкер и плеяда евролидери със насилствената ислямизация на Европа. Инвазията, преоблечена като глобализъм, напредък, благотворителност, хуманизъм, братство, социална справедливост, равенство и др.,  е престъпен и безмилостен план да се унищожат и претопят народите в Европа.
Икономически стандарти на глобализацията, икономическата инвазия се поддържа от предателски правителства,които нямат намерение да я отхвърлят, колкото и голяма и задълбочена да стават тя.
Насърчават расово кръстосване с цел постигане на изтреблението на бялата раса в света. Инвазията, преоблечена като глобализъм, напредък, благотворителност, хуманизъм, братство, социална справедливост, равенство и др.,  е престъпен и безмилостен план да се унищожи Европа.
 Плана Калерги  предвижда евреите дадойдат на власт първо в САЩ и Европа, а  след това в световен мащаб. Планът се базира на представата на еврейския расизъм, отнасяща се до „най-висшата раса-евреи“ (Herrenrasse).Планът е против правото на самоопределение и за последващо обезличаване на народите посредством глобална икономикаа,масова миграция и  вътрешно раздробяване чрез сепаратистки движения.
България е с най-ниско равнище на антисемитски прояви в сравнение с останалите страни от Европейския съюз,обяви председателят на еврейската организация в България „Шалом" Максим Беневисти по време на пресконференция в „Гранд хотел София",през месец май 2011 год.


Източници:

Никола М. Николов — Тайните протоколи.

http://yphalachev.blogspot.bg/2017/03/blog-post_26.html
 Атали, Жак. Евреите, светът и парите, стр. 386-387. Рива, ISBN 954-320-002-5, 2009.
 Кьостлер, Артур. Тринадесетото племе - Хазарската империя и нейното наследство. Вега София ООД, ISBN 954-91957-1-6 ISBN 978-954-91957-1-2, 2006, първо издание на български.
 Атали, Жак. Евреите, светът и парите (Кръстоносните походи: плащане и смърт), стр. 202-214. Рива, ISBN 954-320-002-5, 2009.
https://bg.m.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0%BD%D1%82%D0%B8%D1%81%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D1%82%D0%B8%D0%B7%D1%8A%D0%BC.
Richard Nikolaus Coudenhove-Kalergi
„Борбата за Пан-Европа“ (1925-1928) в три тома.
Стефанов, П., архим. Антисемитизмът в България — минало и настояще. – Любословие (Шумен). Т. 4, 2003, 130-141.
Stefanov, P. Archim. Bulgarians and Jews throughout History. - Religion in Eastern Europe, XXII, 2002, December, № 6, 1-11.
http://yphalachev.blogspot.bg/2011/09/blog-post_08.html
Антисемитизъм в България днес. Съст. Алфред Криспин и др. С., Колибри, 2004, 234 с.
България — с най-малко антисемитизъм в ЕС. Ина Друмева, 03-05-2011
Спаси ли България всичките си евреи? от Анжел Вагенщайн
 Евреите в българската словесност от началото на XIX век до Освобождението, доцент Олга Тодорова.
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D1%82%D0%B8
 Олга Тодорова. Евреите в българската словесност от началото на XIX век до Освобождението.
 Атали, Жак. Евреите, светът и парите, стр. 386-387. Рива, ISBN 954-320-002-5, 2009.
 Кьостлер, Артур. Тринадесетото племе - Хазарската империя и нейното наследство. Вега София ООД, ISBN 954-91957-1-6 ISBN 978-954-91957-1-2, 2006, първо издание на български.

 

Африканските нашественици - Гърците, са откраднали от Траките историята,културата,религията,науката и всичко каквото са успели.

Света равноапостолна княгиня Елена,първата руска светица,е най страшната грешка на цар Симеон Велики.

Сказание от българския епос на Император Атила от рода Дуло.

Арийската връзка-Тракия,Мизия,Персия и България?НАЙ-ДРЕВНАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ. Най-после я забелязаха и в Европа.

Забранената история на България.

Забранената писменост на България.

Забранената българска история на Крим.

Забранената обединена България.

Забранената история на България за Одринското споразумение,Цариградският и Ангорския договори с Турция.

 Забранената история на България.Нова подмяна на българската история и археология и неглижиране на истината.

Руско-турска освободителна война и Освобождението на България от турско робство и още нещо.


Декларация за поверителност


„Бисквитката“ DART на DoubleClick се използва от Google в рекламите, показвани в уебсайтовете показващите реклами от AdSense или участващите в одобрени от Google рекламни мрежи.
Когато гледате дадена реклама или кликнете върху нея, възможно е в браузъра Ви, да бъде поставена „бисквитка“.
Събраните данни от тези „бисквитки“ се използват за подпомагане на по-доброто показване и управление на рекламите в сайта или сайтовете на издателя, както и в цялата мрежа.
Доставчиците – трети страни, включително Google, използват „бисквитки“, за да показват реклами въз основа на предишните посещения на потребителите в уебсайта.
Използването на „бисквитката“ DART позволява на Google и нейните партньори да показват реклами на потребителите въз основа на посещенията им на Вашите и/или на други сайтове в интернет.
Потребителите могат да откажат използването на „бисквитката“ DART, като посетят страницата за отказване на рекламирането.


=
Съдържанието на този сайт може да се използва при условията на Криейтив Комънс.

За контакти: yphalachev@gmail.com


Публикуваната в този сайт информация е за общообразователни цели, и не следва да служи за самостоятелно поставяне на диагноза и започване на самолечение.
Сайтът не носи отговорност при настъпили здравни неблагополучия вследствие на неправомерно използване на публикуваните тук информационни материали.

Follow by Email

П.А.*-политически анекдот.
Публикуваната в този сайт информация е за общообразователни цели, и не следва да служи за самостоятелно поставяне на диагноза и започване на самолечение. Сайтът не носи отговорност при настъпили здравни неблагополучия вследствие на неправомерно използване на публикуваните тук информационни материали.