понеделник, 1 май 2017 г.

Македония и западните Балкани пред "пожар",ние покриваме американските интереси.

  Македония и западните Балкани са пред военни конфликти,ние източваме военния си бюджет и пилеем малкото си сили за чужди войни.**
  САЩ се провалиха в Афганистан и единственият им успех се оказа е,че успяха да натресат своите собствени проблеми на европейските "партньори" и България.През последните години ние поддържаме в американски интерс контингенти от над 600 души в Афганистан.
 Нямаме пари да плащаме нормални заплати на войниците, пазим зле границите от потоците бежанци,нямаме реални сили за възможните конфликти в западните Балкани и Македония,но ходим да вадим "кестените" на Вашингтон по света.** Не получаваме наем за базите и губим около само от "този подарък" 400 млн. долара от САЩ годишно.
 Германия за съоръжението Хохенсфелд взема 1 милиард долара италианците,за базата във Виченца, вземат от американските данъкоплатци 329 000 000 долара годишен наем.Бахрейнполучава 190 милиона долара на база  годишен наем за използване на съоръжението.** България,понеже е най-богата не взема нищо.Нищо-нито лев!
 От 2002 г. досега българското участие в Афганистан възлиза далеч над 400 млн.лв. Участието ни в Ирак струваше към 200 млн. лева,отново за чисто американска война.
За сравнение-цената на един Грипен е $50 – 60 млн. на МиГ 35* около 45 млн.За флота се говореше за  360 млн. лева за нови кораби и 80 млн. на корвета.
 Бюджета на БА е малко над 1 млрд.лева.Тези загуби,които инкасираме да обслужваме и слугинстваме на Вашингтон са непосилни и обричат армията ни, на постоянно безпаричие и задълбочаваща се катастрофа.Трябва нещо да се направи и аз знам какво.

Разходите в Афганистан са основно по две пера -за логистична поддръжка и заплащане на контингентите. Министерството на отбраната плаща годишно и  около 300 000 лв., за да осигури непрестанна сателитна връзка с нашите военни, които са в Афганистан.Обществената поръчка на военното министерство за наемане на сателит и сателитно оборудване за осигуряване на непрестанна комуникация между българските части в Афганистан и Щаба на въоръжените сили в София е със срок  до 22 ноември 2021 г.  А Тръмп има и наглостта да иска още пари.


 Сега разбираме,че нещата в Афганистан се влошават и мисиите се удължават.
НАТО обмисля да увеличи числеността на войниците си в Афганистан, където те помагат на местните сили в борбата им срещу ислямистките бунтовници, заяви за германския вестник "Велт ам зонтаг" генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг.

Поради влошаването на положението със сигурността НАТО проучва увеличаване на числеността на мисията си "Решителна подкрепа", каза Столтенберг. Алиансът ще вземе решение до края на юни за евентуалното увеличение и за удължаване на мандата на мисията, който сега се подновява всяка година, уточни той.
През февруари командващият силите на НАТО и САЩ в Афганистан генерал Джон Никълсън заяви, че на силите на алианса са нужни "още няколко хиляди" войници, за да изпълняват мисията си с афганистанските части.
НАТО официално приключи бойната си мисия в Афганистан в края на 2014 г. и остави там  около 13 300 души, за да обучават и съветват афганистанските сили за сигурност.
Талибаните обаче извършват все повече нападения, които водят до растящ брой загуби сред силите за сигурност и цивилното население.
Миналата седмица талибани с афганистански военни униформи убиха най-малко 135 войници в база в Северен Афганистан.

САЩ и НАТО нямат надежда за достойно измъкване от Афганистан. Трябва да се отговори на въпроса: как  да изглежда "победата"?
 Опитът показва, че войната в Афганистан засили до голяма степен радикализацията на други ислямски групировки в този регион.
Няма и ясни цели за военната авантюра и това означава ,че победа в Афганистан не може да има.
Русия предостави на НАТО хеликоптерна техника, за подпомогне усилията на алианса в Афганистан на търговска основа.Американските и натовски хеликоптери не вършеха работа в местните условия.

На нашите натовци,не им разрешаваха да ремонтират дори МиГ-29 в Русия,камо ли да купят нещо свястно като Миг-35 или СУ-35,за които имаме и почти готови летци и подготвен технически персонал и ремонтни възможности,а отиват на стари американски кошници Ф -16 или слабичките шведски Грипени.
Натовска Турция може да купува С-400 от Русия.
Турция и Русия постигнаха споразумение за покупката на зенитно-ракетните комплекси С-400, заяви турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу.
Той посочи, че Анкара е проявила интерес към покупка на подобни ракетни комплекси от НАТО, но страните в алианса „не демонстрираха движение в тази посока”.
По-рано турският министър на националната сигурност Фикри Йъшък посочи, че „работата по С-400 е достигнала до финален етап, но това не означава, че утре ще бъде подписано споразумение”.


** Българските въоръжени сили вече само частично са в състояние да изпълняват задачите си по мисиите, произтичащи от конституционните задължения по гарантиране на суверенитета, независимостта и териториалната цялост на страната в рамките на колективната отбрана на НАТО и общата политика за сигурност и отбрана на ЕС. Това е основната констатация в доклада за състоянието на отбраната и въоръжените сили през 2016 г, който  беше приет от правителството на 12 април 2017 година.

Кабинетът предлага документа да бъде одобрен от Народното събрание. Според доклада армията продължава да изпитва затруднения, свързани със системния финансов недостиг, незаетостта на щатни бройки, остарялото въоръжение и бойна техника. Отбелязва се, че въпреки усилията за набиране и задържане на подготвен личен състав, проблемът с некомплекта от военнослужещи продължава да се задълбочава, като вече достига 20% от щатния състав.


Докладът очертава необходимостта от приемане на спешни и комплексни мерки, свързани с реализирането на политика за устойчиво кариерно развитие на хората в отбраната, търсене на възможности за повишаване на възнагражденията на военнослужещите, на тяхното социално положение и издигане престижа на военната професия.
Документът отбелязва, че през миналата година са приети ключови решения по отношение на модернизацията на армията – инвестиционните проекти за закупуване на нов тип боен самолет за авиацията и два многофункционални модулни патрулни кораба за флота. Подчертава се обаче, че е нужно незабавно увеличение на бюджета за отбрана до 2% от БВП, в съответствие с решенията от срещата на върха на НАТО в Уелс.

Документът отбелязва, че през 2016 г. във въоръжените сили са се провели 258 учения. Формирования и отделни военнослужещи са участвали в 14 мисии и операции зад граница на НАТО, ЕС и ООН.Проведени са и 152 операции за оказване на помощ на населението при бедствия, в които са участвали 815 военнослужещи и 161 единици техника. В операцията за съвместни действия с органите на МВР по охрана на държавната граница с Турция до края на 2016 г. са били ангажирани над 2700 военнослужещи.

Увеличаване на бюджета за отбрана до 2% от БВП по искане на САЩ.
През 2017 г. основните усилия ще бъдат съсредоточени върху поддържането и развитието на необходимите способности за планиране и водене на операции по трите мисии на въоръжените сили. Първостепенна задача на ръководството на Министерството на отбраната следва да бъде преодоляване на системното недофинансиране на системата и увеличаване на бюджета за отбрана до 2% от БВП. Ще се пристъпи към реализация и на основните инвестиционни проекти за модернизация, както и изпълнението на неотложни, комплексни действия за преодоляване на некомплекта от военнослужещи, се казва още в доклада.

Да спасим Македония.Македония влязла след Референдум в състава на България,автоматично би станала пълноправен член на ЕС. 

Разоръжена България не може да формулира национално отговорна позиция за Македония.

Поредният позор-Брюксел реши да продължи преговорите за членство на Турция в ЕС.

Славяни и тюрки са лингвистични групи,арийците са етническа група,а семитите трудно мога да определя.

Тракиецът Велизарий Флавий е най-великият пълководец на Източната Римска империя.

Южна Осетия върна историческото си име- Алания.

Боспорското царството и Понтика на тракийския Цар Митридат VI Евпатор Дионис,Атила и Ирник от рода Дуло и Велика България.

Цар Калоян-император на България и Румъния,преди 812 години разгромява рицарите кръстоносци на латинският император Балдуин I,а него пленява.

Подмяната на населението на Европа не е откритие на Брюксел и Берлин,а е стара семитска практика.

Сабазий/ Дионис и Орфей са първоизточник за много религии.

Народът от бреговете на Черно море,арийците,синеоките и календарът на българите.

НАЙ-ДРЕВНАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ. Най-после я забелязаха и в Европа.

Африканските нашественици - Гърците, са откраднали от Траките историята,културата,религията,науката и всичко каквото са успели.

Света равноапостолна княгиня Елена,първата руска светица,е най страшната грешка на цар Симеон Велики.

Сказание от българския епос на Император Атила от рода Дуло.

Арийската връзка-Тракия,Мизия,Персия и България?

Забранената история на България.

Забранената писменост на България.

Забранената българска история на Крим.

Забранената обединена България.

Забранената история на България за Одринското споразумение,Цариградският и Ангорския договори с Турция.

 Забранената история на България.Нова подмяна на българската история и археология и неглижиране на истината.

Руско-турска освободителна война и Освобождението на България от турско робство и още нещо.Антихристът в действие срещу Исус Христос. Християнството отново под удари.

Чърчил и Великобритания са използвали химическо оръжие срещу руски войници пише The Daily Mail .


Декларация за поверителност


„Бисквитката“ DART на DoubleClick се използва от Google в рекламите, показвани в уебсайтовете показващите реклами от AdSense или участващите в одобрени от Google рекламни мрежи.
Когато гледате дадена реклама или кликнете върху нея, възможно е в браузъра Ви, да бъде поставена „бисквитка“.
Събраните данни от тези „бисквитки“ се използват за подпомагане на по-доброто показване и управление на рекламите в сайта или сайтовете на издателя, както и в цялата мрежа.
Доставчиците – трети страни, включително Google, използват „бисквитки“, за да показват реклами въз основа на предишните посещения на потребителите в уебсайта.
Използването на „бисквитката“ DART позволява на Google и нейните партньори да показват реклами на потребителите въз основа на посещенията им на Вашите и/или на други сайтове в интернет.
Потребителите могат да откажат използването на „бисквитката“ DART, като посетят страницата за отказване на рекламирането.


=
Съдържанието на този сайт може да се използва при условията на Криейтив Комънс.

За контакти: yphalachev@gmail.com


Публикуваната в този сайт информация е за общообразователни цели, и не следва да служи за самостоятелно поставяне на диагноза и започване на самолечение.
Сайтът не носи отговорност при настъпили здравни неблагополучия вследствие на неправомерно използване на публикуваните тук информационни материали.

Follow by Email

П.А.*-политически анекдот.
Публикуваната в този сайт информация е за общообразователни цели, и не следва да служи за самостоятелно поставяне на диагноза и започване на самолечение. Сайтът не носи отговорност при настъпили здравни неблагополучия вследствие на неправомерно използване на публикуваните тук информационни материали.