понеделник, 15 май 2017 г.

Защо Патриотите не получиха Министерството на образованието и науката?

 Част от държавната ни власт е делегирана  под опеката на добре известни чужди за България сили и в списъка според общественото мнение попадат външно,военно,образователно и други министерства и агенции.
  Патриотите направиха "пробив" във военното,но не се класираха в по-важното за антибългарските сили образователно министерство.
 Образованието се явява главното оръжие срещу националната държава.Главната цел е унищожаване на националната държава,на традиционното семейство,на народите в Европа,и на първо място православните народи и подмяната им с други с различни.
 Националния мироглед на младия човек  векове наред се коренеше в хуманизма,религиозната  етика,но такъв не е нужен на глобалистите и е вреден за делото им,защото духовният и нравствен човек,трудно става обект моделиране.
Създаването на "техния" човек изисква сериозни промени в системата на образованието и абсолютното заличаване на родовото съзнание на историята на различните народи и на понятието за Родина.
 Термините Отечество и Родина вече не се ползват.
 Най-лесно се постига това с истерична пропаганда, лъжи и пълна подмяна на историята и образователните системи.
  Колосални средства се заделят за замяна,промяна,фалшификация на нашите учебници по история.
 Не са работа на случайни "калинки" безумията в родните учебници от типа:
  "Битките на цар Симеон срещу Византия „не са оставили трайна следа в миналото ни“.
„Заптие” значи „полицай”.
 Васил Левски бил заловен от полицията, тъй като нарушавал закона. Затова бил осъден на смърт и убит.
„Връх Шипка се намира на върха на планината. Опълченците са ситуирани на него“.
 "Байрамът е народен празник на България".
„Освобождението на България е излишно, защото трябва да се отделят пари за армия и се забелязва рязък спад на стопанския живот, например драстичното намаляване на козите”.
Децата,като чуят отнякъде Ботев стих вече  питат защо поетът говори за робство и тирания, след като госпожата им е казала, че в Османската империя българите са живели достойно.
В  IV клас учениците научават, че Климент, Наум и Ангеларий били "приети като дар от бога", а за Левски учебникът казва, че се завърнал в България и започнал тайно да я обикаля.
Какъв по-лесен начин да научим буквите от азбуката от това да представим някои от тях като така „популярните” за децата думи като Уакари и Юлидохромис.
  Гей организация "Джемини" откри прояви на дискриминация в учебните програми от 9-и до 12-и клас.В учебниците се говорело за семейства от мъж и жена и не се обяснявало за хората с различна ориентация и по този начин се дискриминирали хомосексуалистите.
Не било редно да се споменава, че семействата са само от разнополовите двойки.
Да стигнем и до класиката: "Всеки акт, който е изключение спрямо традицията и е нарушение спрямо нейната системност според традиционния човек, е лишен от сакралността и свръхсмисъла, които би й придал митът".
 За да има успех глобалисткият проект трябва да разрушат социално-историческите  норми, да насаждят еднополови отношения,да разруши традиционното семейство и етиката и морала на традиционните религии.
С приватизация на държавността и предаване функциите на държавата, в ръцете на ЕК и на други частни глобални структури, ЕС се превръща постепенно в транснационална корпорация.
 Това явление се прояви първо  в САЩ,които бяха главна крепост на еврейския империализъм преди ЕС.
 Един едничък Тръмп предизборно даде сигнали,че се схваща какво се случва,но го смачкаха и сгърчиха веднага и дали ще успее да направи нещо, става все по-съмнително.
 За съжаление изглеждащата силно национална Русия,също не се е отскубнала от лапите на отровата.Който не вярва да види имената,етноса и религията на голямата част от руските олигарси.
 Последните две десетилетия и в България бяха положени сериозни усилия процеса на образованието тотално да се разсипе,а историята да се пренапише.

Съществуваше едно искане за промяна на концепцията за произхода на българите, прабългарите и древността с което съм съгласен само с някои точки,а с други категорично не съм съгласен.
 И въпреки слабостите му не го виждам и не го чувам в практиките на министерството.
 Институтът по Древни цивилизации беше внесъл в Министерството на Науката и Образованието становище за промяна на концепцията за произхода на българите, прабългарите и древността на българската държава в учебниците по история.По-нататъшно особено развитие и решаване не се забелязва,но и Министерството на Науката и Образованието беше,(пиша "беше" защото искам да вярвам в добро развитие), под опеката на чужди за България сили,подобно на Външно,Военно и други министерства и агенции.
 То подкрепя становището на Института по история на БАН по въпроса и предлага следните промени в съдържанието на учебниците за училищата:

1) Терминът “прабългари” да се замени с “древни българи”.
Това малко ми прилича на "не врат,ами шия".Термините "прабългари","древни българи","стари българи" и ред други са влезли в историята и трябва да се споменават само в такъв аспект,но правилното название е "Българи". Стои на дневен ред въпросът за историческата,етническа,генетична, културна,етнографска свързаност на съвременна България и българите с цивилизацията „Стара Европа“,древните български държави Балх,Балхара,Болгар, Булгхар, Бактра,Бактрия,Стара България,Волжска България,сегашните народи от Северна и Южна Осетия,Чувашия,Татарстан и Кабардино-Балкария и писмеността на тази цивилизация,появила се 2000 години преди тази на шумерите.

2) Произходът на древните българи е индоевропейски.
 Време е българската историческа наука и БАН да се изкажат по въпроса с новото,поредно доказателство,че първите цивилизовани хора-арийците не са родени в Иран или Анатолия, а са родени по нашите български земи на брега на Черно море,получаваме след научното откритие на университета в Копенхаген за първият човек със сини очи,сега и от Йоахим Бургер (Joachim Burger) от авторитетния университет в Майнц ,Германия.
  Луций Ариан разказва, че преди идването на Дионис в Индия, местното население било номади непознаващи градове. Обличали се с кожи, ядели кора от дървета и сурово месо. Тракийския бог  им дал огъня, научил ги да орат и сеят, да правят вино, да строят, да коват оръжие, дал им също  закони и религия, като разбира се поставил себе си начело на новия пантеон. Според Ариан, Дионис е основателят на древната индийска цивилизация. За похода свидетелстват Филострат,  Еврипид, Хигинис, Цицерон, Сенека, Аполодор, Овидий, Нонус, Плиний, Страбон.

3) Титлата на българските владетели е „кан”. През хилядолетията има множество български държави и за всяка една трябва да се придържаме към към артефактите и на писмените документи.
  Оцелелите по нашите земи тракийски артефакти,надписи и съкровища са тези, които са били задълго и на дълбоко скрити от човешкото око. Нашите добри "съседи",африканските нашественици гърците, римляните и от двете римски империи и азиатските тюркски нашественици са  заличили и унищожили,всичко което не става за кражба и присвояване.
 Българските артефакти са заличени,унищожени,някои са присвоени, ръкописи са изгорени.Гърците и римляните и турците се постарали да заличат каквото могат от българската и тракийската история.

4) Да се изучава Волжска България.Да добре е да се изучава Волжска България има доста други български държави,за които е време да започнем по-сериозна дискусия.
 Казанската татарската република е само центъра на бившата Казанска губерния, която пък е центъра на Велика България на Волга - "Bulgaria magna" от европейските карти от 13 и 14 в.Волжска България е името, съгласно руската история, на Велика България в която остава част от прабългарското племе по поречието на Волга след 660 г., с държавен глава хан Котраг, един от синовете на хан Кубрат.
В момента броят на волжките българи е над 7 млн ., според Българския национален конгрес, а населението на Татарстан е около 3,5 млн. души.
Другите българи са в Чувашия, Башкирия,малка част в Кримския полуостров и други съседни републики и области.
Южна Осетия наскоро си върна историческото име Алания.
В Южна Осетия и много от народите в Кавказ са наследници на Батбаянова България. Те помнят корените си и на много места в Кавказ жителите имат българско самосъзнание.
Осетинците са етническо мнозинство и в двете републики- в Северна Осетия-Алания са 61% ,а в Южна Осетия са 70%. По вероизповедание са предимно православни християни, като сред тях има и мюсюлмани.

5) Да се разшири познанието за иранския древен свят.
Когато чуя и прочета "иранския древен свят" вместо "арийци" ми става и смешно и жалко. Колкото и да е неудобен и забранен предстои разговор за арийското начало.Арийците  си позволявам да квалифицирам до голяма степен като етническа група в бялата раса,а семитите,като формулирана отделено група по опасни "различни" интереси.
Арийските народи говорят езици от индоевропейското езиково семейство. Обвързването на раса с език е спорно и много историци и антрополози не го поддържат.
 Уикипедия се опитва да ни убеди,че арийците произлизат от Иран,в по-общ смисъл от древен народ, обитавал днешна Индия и Иран, според Хитлер това са германците, а според някои съветски и руски учени това са славяните.  Принципно славяните са най-многобройни,но за мене това е в по-голяма степен лингвистична група в арийското море,формирана исторически през 9-10 век на основата на българския език и глаголицата разпространени от светите Седмочисленици, братята Кирил и Методий, техните 5 най-известни ученици: Климент, Наум, Горазд, Сава и Ангеларий и неканонизирания Константин Преславски,пряк ученик на Методий.
 От края на XVIII произлизат,съвременните разбирания за термините нация, народ и раса и национализъм. Има обаче много примери в които народи говорят един и същи език или негови деривати и нямат обща принадлежност към определена раса в генетичния смисъл на понятието.
 Не са изучени и разделени,изглежда съзнателно лингвистичните,етнически,религиозни и генетични групи.

6) Началото на българската държавност да бъде положено в 165 г. Както не съм съгласен с 681,така не съм съгласен със  165 г.
   Величието на Орфей и същността на орфизма се състоят в популяризиране на мистериите на Дионис и Богинята-Майка и преодоляване на различията между различните религии и  създаване на универсална, приемлива за всички народи философско-религиозна система.
Основа е даването на надежда на всички, че безсмъртната искра на духа може да бъде разпалена, титаничното начало може да бъде преодоляно и дионисиевото единство у всеки човек може да бъде възстановено.

Проф. Геза Фехер,Унгария:“Българите бяха онзи народ, който допринесе най-много за оформянето на цивилизацията на цяла Източна Европа й въвеждането и в културния свят.”Ние, българите, даваме четмо и писмо и език на славянските народи в Европа и в Русия и по този начин ги приобщаваме към европейската цивилизация.
Шигьоши Мацуяма – Япония:“Българската средновековна култура е сред седемте цивилизации в историята на човечеството, играли отговорна роля заради мисията си на свързващо звено между Изтока и Запада.”
През  1952 година, на снимки от въздуха, а по-късно  и на космически снимки, в степите на територията на Челябинска област са били забелязани странни кръгове, явно с изкуствен произход.През 1987 година се представил случай за изследване,защото района попадал в зоната на заливане от язовир.
Според различни сведения на археолози,Аркаим е Свещеният древен град на българите.Почти всички артефакти съвпадат с тези от цивилизация "Стара Варна" и "Стара Европа", с тракийските могили и с такийските колесници.Именно откриването на Аркаим става световна сензация. Откритият град се оказал връстник на египетските пирамиди и Стоунхендж, а с последния Аркаим се намира на една географска ширина. Възрастта на древния град е 3800-4000 г.
По данни от радиовъглеродния анализ възрастта на Аркаим е 3600-3900 г.

7) Да се отмени периодизацията на първа, втора и трета българска държава, която не е уместна.
  Чуждестраните учени  признават историческата етническа,генетична,
културна,етнографска свързаност между съвременна България и българите с цивилизацията „Стара Европа“,древните Балх,Балхара,Болгар, Булгхар, Бактра,Бактрия,балхарис,Стара България,Волжска България,Северна и Южна Осетия,Чувашия*,Татарстан* и Кабардино-Балкария*,но роднната академична и историческа общност вероятно чака "указания от партньорите".
 Защо няма нищо в учебниците на децата и нашите историци не казват нищо за българите от държавата  Балхара,(Бактрия) под Памир? Бактрия по името на найния главен град Бактра, днешен Балх в Афганистан. На персийски се нарича Бахтар, на арабски – Бхалика,в Уикипедия) Защо дори в общо взето антибългарската,(проповядваща американските и англосаксонски исторически тези), Уикипедия,а не в учебниците български пише,че в индийския религиозен епос Махабхарата е обозначаван народът „бългх“, заради липсата или трудност при използването на звука „ъ“ в произнасянето и записването на „българи“. Това е една от най-старите известни държави на българите.
 Да четат родните корифеи поне древногръцкия историк Страбон за Балх, столица­та на българите Балхара, „перлата на Азия”,където през VI век преди новата ера пророкът Заратустра е написал свещената си „Зенд-Авеста”.
   Евреите да ни благодарят не само за спасяването от холокоста,но да благодарят въобще за съществуването си и за бягството си от Египет 33 века по-рано.

 8) В съвременния български език са запазени и се използват няколко хиляди думи от прабългарски произход, които се срещат също в индо - иранските езици. Повечето от тях погрешно са били обявени за турцизми.
  Приемам до голяма степен,че славяни и тюрки са лингвистични групи,арийците  са етническа група,а семитите не подлежат на реална категоризация и са странно съчинен религиозно,шовинистично,лингвистичен феномен.
 Бих квалифицирал славяни и тюрки,като лингвистични групи,формулирани доста свободно не само със строго научни методи в исторически план, но в по-голяма или по-малка степен с национални,политически и имперски цели.
 Арийците  си позволявам да квалифицирам до голяма степен като етническа група в бялата раса,а семитите,като формулирана отделено група по опасни "различни" интереси.
Името тюрки се появява за първи път 542 г. в китайски хроники,а  византийските историци Менандр и Феофан,пишат за тюркския водач Силзибул в 568 и посланици при Юстин II.
Според антропологическия тип древните тюрки са били монголоидна раса, както е видно от древните скулптури и пещерните рисунки с изображения  достигнали до наши дни, както и писмените записи на съвремениците- историци. За потвърждаване на изначалният расов тип от жълтата раса на древните тюрки също може да служат лингвистичните и исторически данни. От гледна точка на лингвистиката и езикознанието, което в рамките на тюркските езици  показва неоспорима връзка с езикови клонове на които принадлежат на хората от монголоидната раса.

9) Древните българи са имали един от най-точните и най-древните календари. През 70-те години на XX-ти век той е бил предложен от ЮНЕСКО за световен календар, защото е изключително удобен за използване.
 Народът от  цивилизацията „Стара Европа“ или "Култура Варна" живял по бреговете на Черно море,напуснал родината си след екологичната катастрофа,или Библейския Потоп и част от него,върнал се след завоевания и загуби,след спечелени и загубени войни,създавайки български държави и градове и носейки,цивилизацията,бита и културата си в Европа,Азия,стигнал до Китай, Централна Азия,Индия,Месопотамия,Египет около Нил, и в дива тогава Европа и живее и сега по същите места.
  Натрупаните артефакти и научни изследвания доказват, че нашите предци са обитателите на черноморския регион преди геологическата катастрофа т.е. Потопа в Черно море (5500- 5600 г. пр. Хр. Те са едни от древните носители и пазители на системата от писмени знаци и календарни познания. Това изследване е представено на семинар в Софийския Университет „Св. Кл. Охридски“ на 17 Април 2013 г: Източник : Доц., д-р Я. Й. Шопов (2012) Календарът на древните българи и значението му за българската история.- Бюлетин на института по Древни цивилизации, бр.3, 8.05. 2013 г. Настоящата 2017 година е  7525 година по Българския календар.
През 1976 г. ЮНЕСКО обявява древнобългарския календар за най-точния в света.Древното българско летоброене предлагало същото просто правило и за високосния 366-и ден.
Прабългарският календар е слънчев. Годината е започвала в най-късия ден (зимното слънцестоене, около 21 декември). Този ден не е участвал в никой месец, не е включен и в никоя седмица. Той е бил самостоятелна календарна единица – нулев ден, Ени-Алем. Сега се нарича Енин ден или Eднажден. Останалите 364 дни от обикновената (невисокосна) година се разпределяли в четири еднакви тримесечия (сезона) по 91 дни или 13 седмици. Това е позволявало годината, както и всеки сезон, да започват винаги в неделя – първия ден от прабългарската седмица.
Първият месец от всеки сезон има 31 дни, останалите два – по 30. Всяка четвърта година (като се изключат някои корекции, за които ще стане дума по-късно) е високосна – от 366 дни. Тя се различава от обикновената единствено по това, че след шестия месец съдържа втори нулев ден (Ени-Джитем). Както в китайския календар, годините са групирани в дванадесетгодишни и шестдесетгодишни цикли. Всяка година в дванадесетгодишния цикъл, който е свързан с периода на обикаляне на Юпитер около Слънцето (11,86 години) и носи името на някакво животно.
С изследването на стария български календар са се занимавали проф. Васил Златарски и Димитър Съсълов- II, а в по-ново време – историкът ст. н. с. Петър Добрев, доц. Васил Умленски- Институт по астрономия БАН, Йордан Вълчев, Борис Рогев, проф. Моско Москов, Венцеслав Бъчваров, Иван Богданов и Петър Петров. За него са писали и астронома акад. Никола Бонев и дори акад. Д. Мишев.

Относно дебата за замяната на термина “турско робство” съм съгласен с Института.
 Институтът по Древни цивилизации смята, че е от особено значение правилно да се употребява терминологията, използвана от авторите, които са били свидетели на тази епоха. Има неизброимо количество исторически писмени източници използващи масово термините “робство” и “иго”. Затова не е редно сега въпросният термин да бъде заменен в учебниците с други термини, независимо от каквито и да е съображения.

Аз съм поддържник на "Автохтонната теория" за произхода на българите,която е алтернативна на официалната българска историография и датира от древни времена.
"Автохтонната теория" е изложена  до известна степен през 1910 г. в книгата „Произходът на българите и начало на българската държава и българската църква“ на Ганчо Ценов. До известна степен,защото разглежда историята само на българите в по-тесни географски граници.Но и това е голямо достижение и трябва да е тема на обсъждане.
 "Автохтонната теория" разглежда алтернативно и критически редица спорни моменти и има своите заслуги към обективното им изясняване. Основен постулат на автора е, че българите не са някакви пришълци в българското землище,а са народ който го населява още от античността, т.е. те като народ, който макар да е носил различни имена в различните исторически епохи, е живеел постоянно на същата територия.
 В нея се излага хипотезата, че българският народ е формиран от смесването главно на хуно-българи,(белте хуни) и готи/гети, които смята за стари трако-илири и келто-скити и които в историческо време са били автохтонни европейски народи от Херодотова /европейска/ Скития.
Тази теория,както е непълна е мразена, отричана и отхвърляна,но  има своите поддържници и теоретици в различните ѝ вариации.
  Нека има дискусия защо в цяла Евразия е пълно с български топоними – езеро Байкал, река Дуло край Уланбатор, езерото Балхкаш, Бух (г)ара, Балкан в Алпите, в Алано-вандалската държава в Северна Африка,унищожила Римската империя,планинската верига Бух (г)ара в Пиринеите, названията на стоки, като българска пшеница, най-качественият юфт и досега в Казахстан се нарича “булгар”, българският филигран, известен в Иран като “муза-и‑булгар”,музикалният инструмент “булгарина”, областта Сакар в Египет,проходът Шипки в Тибет, Ищар във Вавилон, Истар-Истър в България и хиляди други.

 Нека поспорим дали българите са арийци,славяни или тюрки,дали  българите са най-старите поселници на Балканите,разселвали се поне два пъти за последните 15 000 години по света
(първият път след катастрофално вулканично изригване в Средиземно море,втория след екологично-геологичната катастрофа в Черно море) и създавали десетки държави и дали са наричани в различни периоди от време пелазги, траки, скити, кимери, бели хуни, оногури, котунгури, берлиси, севери, хазари и пр… българи. ... "


Славяни и тюрки са лингвистични групи,арийците са етническа група,а семитите трудно мога да определя.

Тракиецът Велизарий Флавий е най-великият пълководец на Източната Римска империя.

Южна Осетия върна историческото си име- Алания.

Боспорското царството и Понтика на тракийския Цар Митридат VI Евпатор Дионис,Атила и Ирник от рода Дуло и Велика България.

Цар Калоян-император на България и Румъния,преди 812 години разгромява рицарите кръстоносци на латинският император Балдуин I,а него пленява.

Подмяната на населението на Европа не е откритие на Брюксел и Берлин,а е стара семитска практика.

Сабазий/ Дионис и Орфей са първоизточник за много религии.

 

Народът от бреговете на Черно море,арийците,синеоките и календарът на българите.

НАЙ-ДРЕВНАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ. Най-после я забелязаха и в Европа.

Африканските нашественици - Гърците, са откраднали от Траките историята,културата,религията,науката и всичко каквото са успели.

Света равноапостолна княгиня Елена,първата руска светица,е най страшната грешка на цар Симеон Велики.

Сказание от българския епос на Император Атила от рода Дуло.

Арийската връзка-Тракия,Мизия,Персия и България?

Забранената история на България.

Забранената писменост на България.

Забранената българска история на Крим.

Забранената обединена България.

Забранената история на България за Одринското споразумение,Цариградският и Ангорския договори с Турция.

 Забранената история на България.Нова подмяна на българската история и археология и неглижиране на истината.

Руско-турска освободителна война и Освобождението на България от турско робство и още нещо.


Антихристът в действие срещу Исус Христос. Християнството отново под удари.

Чърчил и Великобритания са използвали химическо оръжие срещу руски войници пише The Daily Mail .Декларация за поверителност


„Бисквитката“ DART на DoubleClick се използва от Google в рекламите, показвани в уебсайтовете показващите реклами от AdSense или участващите в одобрени от Google рекламни мрежи.
Когато гледате дадена реклама или кликнете върху нея, възможно е в браузъра Ви, да бъде поставена „бисквитка“.
Събраните данни от тези „бисквитки“ се използват за подпомагане на по-доброто показване и управление на рекламите в сайта или сайтовете на издателя, както и в цялата мрежа.
Доставчиците – трети страни, включително Google, използват „бисквитки“, за да показват реклами въз основа на предишните посещения на потребителите в уебсайта.
Използването на „бисквитката“ DART позволява на Google и нейните партньори да показват реклами на потребителите въз основа на посещенията им на Вашите и/или на други сайтове в интернет.
Потребителите могат да откажат използването на „бисквитката“ DART, като посетят страницата за отказване на рекламирането.


=
Съдържанието на този сайт може да се използва при условията на Криейтив Комънс.

За контакти: yphalachev@gmail.com


Публикуваната в този сайт информация е за общообразователни цели, и не следва да служи за самостоятелно поставяне на диагноза и започване на самолечение.
Сайтът не носи отговорност при настъпили здравни неблагополучия вследствие на неправомерно използване на публикуваните тук информационни материали.

Follow by Email

П.А.*-политически анекдот.
Публикуваната в този сайт информация е за общообразователни цели, и не следва да служи за самостоятелно поставяне на диагноза и започване на самолечение. Сайтът не носи отговорност при настъпили здравни неблагополучия вследствие на неправомерно използване на публикуваните тук информационни материали.