четвъртък, 15 юни 2017 г.

САЩ губят войната в Сирия.

 САЩ губят войната в Сирия и в голяма степен в Близкия изток.
 Оказа се,че не в Ракка е стратегическият възел на войната.
 В Ракка голям брой цивилни са убити по време на въздушни удари, извършени от оглавяваната от САЩ коалиция, срещу Ракка, съобщи „Ройтерс“.
 Според комисията по военни престъпления към ООН, броят на цивилните жертви е „зашеметяващ“. Не се дава точен брой.От Human Rights Watch обявиха, че коалицията е използвала фосфорни снаряди в Ирак и Сирия.

Руската авиация в сирийските операции нанася на терористите 70-120 удара дневно, срещу два до пет удара от САЩ и коалицията им,заяви Президентът на Русия Владимир Путин.
Правителствените войски на Сирия с подкрепата на Русия и Иран достигнаха  границата на Сирия с Ирак и провалиха плановете на Вашингтон за изграждане на зона в източната част на Сирия за основен коз на  бъдещите преговори с Русия.
Маневрата на Дамаск разби плановете на Вашингтон. Нещо повече- пресъздаде "иранският или шиитският полумесец".
Малко по-рано шиитски милиции, които са "част от силите за сигурност на Иракското правителство" достигнаха до границата на Ирак със Сирия. Новият шиитски коридор,прокарван от „Хашд ал Шааби“, свързващ Сирия през Мосул и Багдад с Техеран може спокойно да бъде наричан  „Шиитски полумесец“ или „Пътят  на Иран към Европа".
 Разпъването на този стратегически коридор в Северен Ирак, който преминава източно до Мосул, а след това южно до Багдад ще позволи на шиитите на диктуват бъдещите цели на Ирак в борбата срещу „Ислямска държава“ на юг, както и спрямо кюрдите на север от фронтовата линия.

Ирак и Сирия създадоха съвместен Център за военни операции  в районите, разположени на границата между двете държави,съобщи телевизия "Ал Арабия", позовавайки се на изявление от представители на иракското Министерство на отбраната.
 "Военната делегация на сирийската армия е провела преговори в Багдад с представители на въоръжените сили на Ирак по въпроси, обвързани с осигуряването на безопасност по границата между двете страни." Беше отбелязано, също така, че за първи път посещението на сирийската армия в иракската столица става публично достояние след години на тайни контакти между страните за ужас на вашингтонските стратези.
Иракските сили водят в момента ожесточени сражения с малкото останали бойци от "Ислямска държава" в Мосул.

 За САЩ, ролята на „Хашд ал Шааби“ и иранското влияние, което тя представлява, представляват основнен трън в задника.Шиитските милиции имат потенциала да повлияят на партньорството на САЩ със сирийските бунтовници край Йордания, както и с кюрдските съюзници на Вашингтон в Североизточна Сирия.


 В края на миналата седмица, сирийски войници и ирански доброволци направиха трудна маневра. Една колона премина към Ел Танфа, където американците контролират "умерената" опозиция  на границата с Ирак и Йордания, и пое основната тежест, включително и бандитските въздушни удари от американската коалиция. В същото време, друга колона направи прехвърляне на север,направи стратегически пробив  и стигна до границата с Ирак.
 По този начин, Башар Асад отдели американските групи бунтовници от обширните райони в източната част на страната, които сега са под контрола на "Ислямска държава". Дамаск вече може да разчита да освобождава източната част на страната, от екстремисти и най-важното,  региона няма да остане под американски контрол. Американците се опитаха да се противопоставят с помощта на обучени от тях бойци,но отново  бяха разочаровани.
 Маневрата на Дамаск разби плановете на Вашингтон. Нещо повече- пресъздаде "иранският или шиитският полумесец":
Маршрут по суша от Иран до Бейрут, където могат да се доставят оръжия и доброволци. В мрежата е публикувано и видео на натоварени конвои  от Иран през Ирак към Сирия.
Сирийската армия играеше  догонваща роля в борбата за контрол на границата с Ирак, а сега и дръпна напред. Дори оборудва над 100 гранични застави.
Освободеният район около Ел Буда може да се използва за по-нататъшно настъпление срещу позициите на ИД в провинция Дейр ез-Зор, заплашвайки ги сега от юг.
 Сирийски части са свалили около 20 "безпилотни самолети, дронове" Switchblade  на "Dzhebhat-Nusra".Тези БЛА  активно се използват от специалните сили Военновъздушните сили на САЩ.
По-рано терористи атакуваха правителствените сили, с помощта на безпилотни самолети в сирийското провинция Хама, но бяха отблъснати. Друга атака имаше в края на май на границата Сувейда, Дераа и Латакия, контролирана от Пентагона.
«Switchblade» се отнася към баражиращите боеприпаси. Това БЛА е най-близо до управляеми ракети "земя-земя" и типа ракети TOW. Дронът се запуска с преносима инсталация, може да преодолее разстояние от повече от 10 км и автоматично се навежда на целта.
Армията на Сирийската арабска република е възвърнала контрола върху територия в района на Аракс на триъгълник в провинция Източна Палмира.

Турция застана на страната на Катар и Иран,а иракските шиитски милиции  отварят пътя на Иран към Средиземно море.
US администрацията е притеснена от сближаване на Анкара с Москва.
  В сряда, 14 юни Държавният секретар на САЩ, Рекс Тилерсон каза по време на изслушването в комисията по външни работи в Камарата на представителите за отношенията на САЩ с Русия и с Турция:
"Ние сме загрижени за това сътрудничество с Русия".

Особено тревожно е сътрудничество между двете страни в Сирия, където благодарение на усилията на Москва и Анкара, с участието на Иран, успяха значително да  намалят нивото на насилие и да се осигури относително стабилено прекратяване на огъня между правителствените сили и въоръжената опозиция.
 За сближаването на Борисов с Ердоган нищо не е казал.

 Ердоган: „Турция е до Катар“.„Не одобряваме санкциите срещу Катар.Управляващите в Анкара също като Катар подкрепят Хамас в Палестина и Мюслюмански братя в Египет.Турският парламент одобри проектозакон, който позволява разполагането на войски в турска военна база в Катар, очевидно с цел да подкрепи страната от Персийския залив, изправена пред дипломатическа и търговска изолация от някои от най-големите сили в Близкия изток, предаде Ройтерс.
 Ердоган обеща да даде отговор на Съединените щати заради заповедите за арест, издадени за неговите охранители.
Ердоган подчерта, че от сега нататък, "Турция ще се бори срещу решенията  на властите в САЩ" с политически и правни средства. "
 "Вчера арестували двама турски граждани,на 12 от моите охранители са издадени заповеди за арест. Каква законност е това?
"Ако те не се допускат да ме охраняват в Съединените щати,защо трябва да ги вземам със себе си?",пита той.

 САЩ отново се опитват да убедят ЕС да не купува повече енергийни ресурси от Русия,а да купува по-скъпият техен шистов газ,стана ясно от изслушването на американския държавен секретар Рекс Тилърсън пред Сената.
 САЩ притежават големи запаси от природен газ и съоръжения, които позволяват транспортирането на втечнен газ за Европа, категоричен е Тилърсън.
 Ексон Мобил  е собственик на цялата инфраструктура за транспорт на природен газ на територията на Катар,а бившият шеф на компанията въпросният  Тилърсън, сега е държавен секретар в администрацията на Тръмп.
 Атаката на Саудитска Арабия срещу Катар провокирана и поддържана от Вашингтон е типичен пример за войните на Ентропния предел.Популярна алтернатива на петрола е природният газ, който е сред най-ефективните енергийни източници и едновременно с това е най-чистото изкопаемо гориво. Според актуалните прогнози пикът в световния добив на природен газ (peak gas) ще настъпи най-късно през 2020 г.
 Ентропният предел е мярка за безредие, или хаос, нараства и е необратим. Всички процеси в природата се подчиняват на този принцип.Необратимото изчерпването на горивата и другите полезни изкопаеми характеризира настъпването на ентропния предел на съвременната цивилизация.
 Броят на „излишните“ хора расте а ресурсите намаляват катастрофално. Затова „излишните“ хора постепенно трябва да бъдат „елиминирани“. Най-популярна е версията за т.н. златен милиард, т.е. населението да се намали 6 пъти.В момента тази радикална програма се изпълнява с войните разпалвани от САЩ и сие.

 Голямо учудване предизвикаха сред незнаещите, обвиненията, че Доха подкрепя ислямския екстремизъм.  Отстраняването на Катар като активен играч  отговаря не само на икономическите интереси на Рияд, а и на политическите цели на Вашингтон.
 Едва ли има някой, който да се съмнява, че именно САЩ,(но не открито Белият дом),
Саудитска Арабия и Катар бяха главни спонсори на Ислямска държава във войната и в Ирак и в Сирия. Факт е,че основното икономическо направление на Катар е природния газ, а Рияд, намиращ се в катастрофално финансово състояние, се опитва да принуди Катар да подели своето богатство- огромното газово находище, „Северно”,което в по-голяма си част е на територията на Иран.
 Саудитската кралска фамилия  изпълнява и намерението на Тръмп да дестабилизира Иран и целия Близък изток.Газта,като еко гориво става приоритет при строителството на нови ТЕЦ на фона на прогнозирания бум на електромобили.
През 2015 г. експортът на Катар възлезе на 79.9 млрд. долара, а вносът на 34.7 млрд. долара.
По същото време Саудитско кралство изпадна в катастрофален финансов дефицит. Златните резерви на саудитците за три години се стопиха с над 230 млрд. долара към текущия месец и не е ясно как Риад ще плаща за сделката с Тръмп.

 В случай,че Рияд и Вашингтон сложат ръка върху газовото находище, това ще нанесе сериозен удар върху газовите стратегии на Русия и Иран, което напълно се вписва в стратегическите ентропни енергийни планове на САЩ.

 По-рано жертва на енергийните войни на САЩ станаха Ирак,Либия и Сирия на Башар Асад,особено поради желанието им да използват Сирия като транзитна територия за прокарване на нови газопроводни трасета към Европа и те подпомогнаха с мълчаливото одобрение завземането от Ислямска държава на сирийските нефтени кладенци.

 Създадено бе „сунитско НАТО” след пълното разочарование от фактическото НАТО,по-точно от Германия и други европейски страни.

 Катар, който води своя, независима външна политика,получи подкрепа от Русия,Иран,Оман. Дори ако САЩ и страните от Персийския залив забранят преминаването на катарски кораби с LNG през техни териториални води, това няма да попречи на доставките в други точки от света.Танкерите с LNG могат да се движат в иранския сектор на Персийския залив и след това да преминават Ормузкия пролив през териториалните води на Оман, който не пожела да се присъедини към ембаргото”, наложено на Катар.Катар доставя 50% от необходимия за Индия газ, 40% от потреблението на Тайван, 35% от консумацията на Южна Корея. Целият внос на LNG в Тайланд идва от Катар и 2/3 от потреблението на Пакистан също се доставя от там. Голям е обемът на доставките за Япония и Китай.

Шанхайската организация за сътрудничество, ШОС прие Индия и Пакистан и стана най-голямата организация в света.

Меркел разбива единството на Съединените американски щати.

Джордж Сорос "дал указания" на еврокомисари в Брюксел.

„Шиитският полумесец“ или „Пътят на Иран към Европа".

Българските държави от 6 век пр.н.е. до Кънас Ювиги Кубрат.

18 страни от ЕС, партньори в Алианса и Канада отказват провеждането на среща на върха на НАТО в Турция. 

Аз, искам импийчмънт на Юнкер и цялата Европейска комисия.

Декларация за поверителност


„Бисквитката“ DART на DoubleClick се използва от Google в рекламите, показвани в уебсайтовете показващите реклами от AdSense или участващите в одобрени от Google рекламни мрежи.
Когато гледате дадена реклама или кликнете върху нея, възможно е в браузъра Ви, да бъде поставена „бисквитка“.
Събраните данни от тези „бисквитки“ се използват за подпомагане на по-доброто показване и управление на рекламите в сайта или сайтовете на издателя, както и в цялата мрежа.
Доставчиците – трети страни, включително Google, използват „бисквитки“, за да показват реклами въз основа на предишните посещения на потребителите в уебсайта.
Използването на „бисквитката“ DART позволява на Google и нейните партньори да показват реклами на потребителите въз основа на посещенията им на Вашите и/или на други сайтове в интернет.
Потребителите могат да откажат използването на „бисквитката“ DART, като посетят страницата за отказване на рекламирането.


=
Съдържанието на този сайт може да се използва при условията на Криейтив Комънс.

За контакти: yphalachev@gmail.com


Публикуваната в този сайт информация е за общообразователни цели, и не следва да служи за самостоятелно поставяне на диагноза и започване на самолечение.
Сайтът не носи отговорност при настъпили здравни неблагополучия вследствие на неправомерно използване на публикуваните тук информационни материали.

Follow by Email

П.А.*-политически анекдот.
Публикуваната в този сайт информация е за общообразователни цели, и не следва да служи за самостоятелно поставяне на диагноза и започване на самолечение. Сайтът не носи отговорност при настъпили здравни неблагополучия вследствие на неправомерно използване на публикуваните тук информационни материали.