сряда, 21 юни 2017 г.

Забранената история на траките.

 Историята на траките е забранена,защото римляните,гърците и германците са я откраднали от траките-историята,
културата,религията,науката и всичко каквото са успели.
 Тракийците Дионис и Орфей дълги години бяха,а и сега са присвоени от африканските преселници гърците.
От римляните Рим е присвоен (Бакхус, Либер),като Дионисови мистерии, посветени на Дионис, в Гърция се наричат дионисии, в Рим – вакханалии.
 Историци-германофили издигнащи в култ „арийския велик произход” на своя народ,фалшифицират и отстояват до днес, тезата, че траките-готи били някакви неоформени още прагермански племена, което е в пълно противоречие с писмените извори на всички древни автори, които категорично заявяват, че готите са гетите са траки.
 Но въпреки "героичните" усилия" да заличат всички артефакти,бавно,но неизбежно истината излиза наяве. Траките са били съседи на арменци, бактрийци и индийци. Това се крие от широката публика.
  Псевдоучени правят всичко възможно да бъде скрита връзката между европейските и азиатските траки, макар Страбон на няколко пъти да споменава, че става дума за хора от един и същ произход,а артефактите и генните изследвания са категорични.
Според Страбон траките били наричани още халдеи* .Земите им се простирали от южните брегове на Черно Море, та чак до Северен Ирак (Ван Долен, стр. 685).
Дори за съвременните "европейци" обаче е немислимо да признаят, че сме траки. Трябва да признаят,и че са заели са наша земя, унищожили са и са асимилирали наши роднини.
Като ни изкарат азиатски пришълци имат оправдание за омразата и многобройните войни срещу България. Трябвало е на всяка цена българите да бъдат откъснати от тракийските им корени.


Хрониките на латинския историк Авила, и  „Произход и Деянията на гетите”  от тракиецът Йорданес, разказват за историческия период на  борби на тракийските народи под ръководството на гетските тракийски династии на Арихите, които повеждат всичките тракийски племена,изтласкани и изселени методично от Рим на север от река Дунав, и ги обединяват в  държавния Съюз на Бесите и гетите, и в  държавния Съюз на Истро-гетите, в които влизали и множество други племена, живеещи по горното и долно течение на р. Дунав,Истрос.

Разкрива се дълбоко пазената тайна, че т.нар. гетско ,готско „нашествие” на Балканите и в цяла Европа, не е нашествие на новопоявили се „варвари” в границите на Източната и Западна Римска империя,а е част от  неспиралата война на народа на траките-българи, при които се обединяват за всеобща борба против Западната и Източната Империя,че това са същите онези траки – беси и гети, които са били изтласкани от римските легиони на север от река Дунав и на североизток чак до р. Днепър и Кримския полуостров и земите на Беспорското царство,на Митридат и Велика България.


Боспорското царство e антично царство, намиращо се северните брегове на Черно море,на Кримския полуостров,на бреговете на Азовско море.Столица е град Пантикапей. Първите  династии са на Археанактидите, последвани от 438 пр.н.е. от династията на Спартокидите.
Митридат VI Евпатор е от най-известните арийци-тракийски цар на Понт и един от най-силните и опасни противници на късната Римска република.

И тези държавни Съюзи водят непрекъснати войни с Рим за освобождението на родните земи и  тракийското население – беси, гети, одриси, трибали, останали поробени  в родните земи в рамките на вражеската Империя до времената на пълния разгром на Рим,до Атила и Аспарух.


В този изключителен исторически период беси-гетите и истро-гетите траки успяват да освободят огромни територии от своите поробени от Рим земи и да се поселят обратно в тях по „правото на род” -„суб гени” и по „правото на родна земя” -„суб соли”, което дори Империята е принудена да признае под натиска на тяхната храброст и военни успехи. В този период гетският тракийски народ повел останалите свои сънародници – беси, трибали, одриси, котригури -„другите тракийски царе” и оногондури „свещениците-царе”, както и някои германо езични племенни групи по поречието на Истрос/Дунав), успял да превземе на два пъти Рим и да основе велики гетски царства на Балканите и по Адриатика, в Панония -Австрия, Унгария и Словения, в Италия, Франция и Испания, и се разпрострял и поселил в обширни области чак до Британия.

Това  са твърдо установени исторически факти. Причината тези факти да трябва да бъдат скрити за широката публика  е твърде политизирана.

 Историци-германофили, целящи да издигнат в култ „арийския велик произход” на своите собствени народи,фалшифицират и отстояват до днес, тезата, че готите били някакви неоформени още прагермански племена, което е в пълно противоречие с писмените извори на всички древни автори, които категорично заявяват, че готите са гетите и са траки. Ненапразно предизвикаха моето възмущение-Община Свищов, Исторически музей Свищов и Съвет по туризъм – Свищов,организирали ХIII -то издание на фестивала на античното наследство "ОРЕЛ НА ДУНАВА".
  Възмути ме  следното изречение в програмата на фестивала:
"В програмата са заложени както утвърдени събития като голямата битка на римляни и варвари, антични танци, демонстрации по виртуозна конна езда, парад по улиците на Свищов, така и новости".
 Навява тъжни мисли за нещо антибългарско,антитракийско,за чуждопоклонничество,за сбъркан "фестивал".Как ще наричаш собствения си народ с доказано една от първите култури в света и Европа варвари?
 Невероятно е организаторите да не се усещат,невероятно е да не знаят за последните генетични изследвания и резултатите от ДНК изследването на Българите от 8-10 век, взети от Ножарево и Мостич,изследването  на БАН и екипа на Академик Ангел Гълъбов и Италианският национален генетичен институт,категорично потвърждават тезата,че съвременните българи сме наи-старите европейци, идентични с  пеласгите с траките, които са определяни като представители на  хаплогрупа  I .
45% генетичния състав на съвременния българин е от прото балканска хаплогрупа I.
 Хаплогрупа  I  е най-старата европейска хаплогрупа и се развива на балканите преди приблизително 25 000 години.

 И при това положение да промотират великата битка на нашествениците и поробителите от Рим с "варварите траки" е меко казано възмутително.
 Може би господарите на организаторите на подобни "фестивали" следващия път ще възхваляват падането под византийско и може би и под турско робство.

 Ново,поредно доказателство,че първите цивилизовани хора-арийците не са родени в Иран или Анатолия, а са родени по нашите български земи на брега на Черно море,получаваме след научното откритие на университета в Копенхаген за първият човек със сини очи,сега и от Йоахим Бургер (Joachim Burger) от авторитетния университет в Майнц ,Германия.Това е удар върху германските досегашни свободни съчинения по въпроса.

През I в. в Мизия е направен голям опит за промяна етническият състав и били преселени общо над 150 000 души. Мярката, изглежда, била насочена към унищожаване на размирните траки.Подмяната на етническия състав на Балканите и в Европа не е откритие на Брюксел,Меркел,Сорос,Юнкер и сие.Има си доста стари  корени:
 С подмяна на етническия състав на населението в Тракия,сегашна Южна България,се занимават и африканските нашественици гърците,особено след като успяват да овлдеят тракийската до тогава Източна Римска империя и Константинопол  в  началото на VII век. 
В случаите когато византийски император овладее райони от Тракия ги опразва от българско население,праща хората ни в Мала Азия и докарва погърчени азиатци от неизветни етноси.
 Накрая Аспарух решава проблема.

Плочата от с. Драгойново, открита в тракийската Петелова могила.

Може да поговорим и за многострадалната ни азбука,на която кой ли не е посягал,кой ли не я е пожелавал?

 Много учени твърдят, че Кирил създава  глаголицата, а самата азбука – кирилица се корени в дълбините на древна България и,че всъщност ученикът на Кирил и Методий,Кримент Охридски има заслуга за възстановяването,популяризирането и разпространението й.


Плоча от Широка лъка.

 Първата цивилизация,писменост и култура както разбрахме произлизат от нашите земи.Най-малко седем плочи, намерени в Родопите и изписани на кирилица са от времето на траките.
  Основните потоци на миграция на предците ни са на юг и изток към Азия,Месопотамия и Египет, други са към Европа, по р. Дунав,сочат разкопките на редица селища, които се намират в района на днешна Сърбия.
Първичната писменост е подобна на кръглия печат от Караново,плочките от Градешница,
надписите  от Ситово, Езерово, петте надписа от Дуванлий ,надписите от Кьолмен, Александрово, Браничево и четиредесетте надписа от Самотраки.В различни документи от индийски, китайски, арменски, византийски и друг произход, както и от направените множество изследвания, е установено, че древните българи са минали и населявали  района на планината Имеон дн. Памир и Хиндокуш, Таримската котловина и планинската верига Тян Шан.Там,след екологичната катастрофа в Черно море са развили едни от най-древните земеделски цивилизации на Изтока.
 Луций Ариан разказва, че преди идването на Дионис в Индия, местното население било номади непознаващи градове. Според Ариан, Дионис е основателят на древната индийска цивилизация.За похода свидетелстват Филострат,  Еврипид, Хигинис, Цицерон, Сенека, Аполодор, Овидий, Нонус, Плиний, Страбон.
В историята на Индия  има арийско нашествие преди близо 4000 години, което преобразило езика, религията и културата на страната.
 В историята на Индия има и Дионис и тракийски поход и връзка между двете събития е очевидна. 

През 4 век в българските земи  християнският епископ  Урфил - съставя азбука и превежда Библията на "готски". Германия го почита,но в  Германия тази азбука не се използвана никога. Използваме я ние в България, където е съставена, използват я и други страни в  Източна Европа.


Готска кирилица на епископ Урфил.

 Нашият професор в Берлинския университет д-р Ганчо Ценов установява и доказва, че готи и гети  са един и същ народ и това сме ние  българите. Древните  гръцки летописци наричат едно и също население на Балканите ту готи, ту гети, ту българи.


Кирилица.

Преди да станат "славянски", "седемте славянски племена" са седемте готски племена.
От житието на Св. Ерм,владика във Филипополис става ясно коя е първата църква в Европа.


Коптска кирилица от Египет.

 Архимандрит Кирил Рилски знае, че в далечното минало ние сме наричани с името траки: “Никому да не е чудно защо нѣма нашето древно българско племе, което е живлѣо от незапомнени времена в Илирия на Балканския полуостровъ, за неговия миналъ исторически и църковен животъ достатъчни веществени исторически паметници. Това се дължи на вѣковнитѣ врагове на нашето древно българско племе – гърцитѣ, които са се възползвали отъ неблагоприятнитѣ политически обстоятелства на българския народъ, който е попадналъ подъ двойно робство: политическо и духовно, систематически, въ продължение на много вѣкове, сѫ унищожавани всички веществени исторически паметници, които сѫ говорили за историческия и църковен животъ на българитѣ.” “Българската Самостоятелна Църква в Илирия”, с.5-6.


Руска кирилица.

Архимандрит Кирил Рилски   в “Българската Самостоятелна Църква в Илирия” пише:"Първата християнска църква в Европа е била тази на дедите ни" и “ Когато е дошълъ Св. Апостол Павел на Балканския полуостровъ, заварилъ е древнитѣ илирийски българи, които населявали старата класическа България в Македония като свободни римски граждани и отъ тѣх е основалъ първата християнска църква в Европа (Деяния на Апостолите, XVI глава)“.
 Древнитѣ илирийски българи, които сѫ населявали старата класическа България в Македония, в Илирия, на Балканския полуостровъ, сѫ принадлежали къмъ древнитѣ трако-илирийски племена и са живели в Илирия от незапомнени доисторически времена, като язичници преди Христа, тѣ сѫ имали политическа самостоятелна държава в стара България, въ Македония, но сѫ били завладнѣи от римлянитѣ и сѫ станали свободни римски граждани, които сѫ се ползвали съ всичкитѣ  привилегии, като просвѣтен и културенъ народъ, на римски граждани.“ 
 Това занаят и Паисий и Раковски и проф. Асен Чилинигиров и Юлия Хаджидимитрова,и дуги просветени българи- Петър Георгиев, Андрей Киряков,Мартин Константинов, Александър Мошев.
Проф. Ганчо Ценов е намерил доста доказателства за тази теза,за  ранните църкви пише проф. Асен Чилингиров.Особено ценни са: “Българската църква Изследвания, факти, документи”, “Софийската „Света София“ и нейните изследвания”, “Покръстването на русите и България Изследвания”, “Охридската "Света София" и нейната датировка”. 

Християните приемат, че Рождество и Великден са  част от християнската религия и традиция. Това не е истина,защото и двата празника  въобще не са първично християнски и  двата празника са взаимствани и имат своите корени в тракийските култове,дионисиевите мистерии, в Сатурналиите, в системата за поклонение на Майката-богиня и на Слънцето-бог. 

 Има още едно доказателство за теорията,която подкрепям-че първите арийци са родени по нашите български земи на брега на Черно море.
 ДНК на кости на първите фермери от Иран на около 10 хиляди години,опровергаха иранските и анатолийски корени европейците.
 Черепи и скелети на древните фермери от Иран и извличена от тях ДНК доказаха на учените, че първите арийци не са потомци на древните народи, които са живели в Иран и Анатолия преди  около10 хиляда години, според доклад, публикуван в списание Science.
Йоахим Бургер (Joachim Burger) от университета в Майнц ,Германия и колегите му представиха доказателства, че всъщност европейците не са произлезли от тази група от земеделски производители от гледна точка на генетиката. 
Те изследвали ДНК-то на няколко древни жители на Иран, намерени по склоновете на планините Загрос в едно от най-древните селища на земеделските производители в света.
 До скоро самите учени от Майнц виждаха и искаха да докажат ясна верига на миграции на първите европейци,от централната част на субконтинента, движещ се на запад през Анатолия, близо до бреговете на Черно и Мраморно море, Тракия, Гърция, България и Балканския полуостров.
 С откриването на черепа и костите на древните фермери, които са живели в близост до "плодородния полумесец",считан доскоро,а и все още за родното място на арийците и на човешката/европейска цивилизация, се предполагаше и като се надявал Йоахим Бургер, да бъде короната на всичките му изследвания и потвърждение, че родното място на арийците,на съвременните цивилизовани хора в Европа е Иран и Анатолия.Но не!
 Реалността се оказва съвсем различна - сравнение на ДНК на жителите на Загрос със съвременните европейци и техните предци разкриха,че земеделските производители от земите на съвременен Иран не са предци на европейците. Те са подобни от генетична гледна точка,със съвременните пакистанци, индийци, иранци и афганистанци.

За негово успокоение мога да кажа,че в Иран все още съществуват етнически групи, произлизащи от голямото арийско семейство,подобни на днешните жители на България.Те обаче са част от българите,които се преселили на изток към Средна Азия и остават завинаги там.
Това напълно съответства на теориите на Цицерон в “Същността на боговeте”, за Дионис... покорил Азия и Индия,достигнал и Египет и наречен там Озирис...

 В “Същността на боговeте”, Цицерон пише, че на римляните са известни четири божества с името Дионис... Един Дионис е покорил Индия, друг е ходил до Египет и е наречен там Озирис, трети достига Иберия. Сабазий - Дионис е първоизточник за множество религии:eгипетска,юдейска,гръцка,индийска,римска,християнска,ислям и др.

Еньовден е тракийски орфически празник с корени преди 7-8000 години.


    @@@


Проф. Асен Чилингиров: “Българската църква Изследвания, факти, документи”, “Софийската „Света София“ и нейните изследвания”, “Покръстването на русите и България Изследвания”, “Охридската "Света София" и нейната датировка”. 
 Claudia Bohm: Imitatio Alexandri im Hellenismus, München 1989, ISBN 3-88073-294-9
B. C. McGing: The foreign policy of Mithridates VI Eupator, King of Pontus. Brill, Leiden 1986, ISBN 90-04-07591-7.
 Плиний Стари, The Natural History 7:24
„Mithridates de differentis linguis“, Conrad Gessner, 1555; и „Mithridates oder allgemeine Sprachenkunde“ mit dem Vater Unser als Sprachprobe in bey nahe fünf hundert Sprachen und Mundarten, Johann Christoph Adelung & Johann Severin Vater, 1806 – 1817, Berlín, Vossische Buchlandlung, 4 volumes. Facsimile edition, Hildesheim-Nueva York, Georg Olms Verlag, 1970.
Jump up ↑ McGing, B. C.. The Foreign Policy of Mithridates VI Eupator, King of Pontus. Leiden, The Netherlands, E. J. Brill, 1986. с. 64.
 Kurdoghlian, Mihran. Badmoutioun Hayots, Volume I. Athens, Greece, Hradaragoutioun Azkayin Oussoumnagan Khorhourti, 1994. с. 67 – 76.
 The Poison King: The Life and Legend of Mithradates, Adrienne Mayor, Princeton University Press, 2010
Jump up ↑ The Foreign Policy of Mithridates VI Eupator, King of Pontus – стр. 11, Brian Charles McGing
 2006 Енциклопедия Британика
Hooper, Finley. Roman Realities. Wayne State University Press, January 1979. ISBN 0814315941.
Jump up ↑ Cicero. Political Speeches. Oxford University Press, 2006-04-20. А History of Rome, LeGlay, et al. 100
Тхэ Last King, Michael Curtis-Ford (2005) ISBN 0-312-93615-X
Justin, Epitome of the Philippic History of Pompeius Trogus (M. Iuniani Iustini epitoma Historiarum Philippicarum Pompei Trogi)
  Тракийското присъствие на Британските острови и Галия намираме в “Leabhor Gabhala Eirenn”.
 Артефакти  от Тракия са намерени във Франция и Ирландия от времето на цар Кир –VI век преди Христа и описано в  Encyclopaedia Britannica.
 Maenchen-Helfen, S. 77.
 http://www.boudicca.de/jordanes3-e.htm
 Златарски, Васил. История на Българската държава през Средните векове, т.1, ч.1. Академично издателство „Марин Дринов“, 1994, [1918]. ISBN 954-430-298-0. с. 79 – 80.
Southeastern Europe in the Middle Ages, 500-1250, Florin Curta, Cambridge University Press, 2006, ISBN 0521815398, p. 78.
Натионс and Nationalism: A Global Historical Overview, Guntram H. Herb, David H. Kaplan, ABC-CLIO, 2008 ISBN 1851099085, p. 570.
 Никифор, патриарх Константинополски. Кратка история след царуването на Маврикий. София, Зограф, 1997.
 Таврика в эпоху раннего средневековья: салтово-маяцкая культура, Igor Avenirovich Baranov, Nauk. dumka, 1990, стр. 146.
Д-р Стефан Гайд и акад. Цветан Гайдарски-Тракийските Хроники.
 Constitutional Law of 2 EU Member States: Bulgaria and Romania: the 2007 Enlargement C. A. J. M. Kortmann, J. W. A. Fleuren, Wim Voermans, Evgeni Tanchev, Martin Belov, Cristian Ionescu, Kluwer, 2008, ISBN 9013056350, p. I-4.
Секретс of the World's Undiscovered Treasures, Lionel & Patricia Fanthorpe, Dundurn, 2009,
 История на българите в 8 тома.Редактор Георги Бакалов,
 Йоан Никиуски, Chronicle
 История СССР с древнейших времен до наших дней. Т. I. Москва, 1966.
Златарски, Васил. История на Българската държава през Средните векове, т.1, ч.1. Второ фототипно издание. София, Академично издателство „Марин Дринов“, 1994, [1918].
Рашев, Рашо. Прабългарите през V-VII век. Трето издание. София, Орбел, 2005. ISBN 954-496-073-2. с. 57.
 Комар, О. В.. Ранние хазары в Северном Причерноморье (постановка проблемы). // Восточноевропейский журнал 3 (4). 2000. с. 16 сл.
Даниэль Ziemann: Vom Wandervolk zur Großmacht: die Entstehung Bulgariens im frühen Mittelalter. Köln u.a. 2007, S. 95ff.
 Рашев, Рашо. Прабългарите през V-VII век. Трето издание. София, Орбел, 2005. ISBN 954-496-073-2. с. 30.
Приск, Византийска история; превод на английски от Джон Бъри
Николаев В. В., „История предков чувашей. XXX в. до н.э. – XV в.н.э.“, Чебоксары, 2005.
Ирник и Ернах;
Протобългари;
Атила и третият му син Ирник;
История на българите Константин Иречек;
Скритата имперска история на българите;
Otto Maenchen-Helfen, Die Welt der Hunnen. Wiesbaden 1997
Christopher Kelly, Attila the Hun. Barbarian Terror and the Fall of the Roman Empire. London 2008.
Говори се за идването на народ болги от Тракия - “  ancestors of the second colonizing race, Firbolgs” -Encyclopaedia Britannica, Dictionary of Arts, Sciences, and General Literature, 9th ed. Vol.V, Henry G. Allen and Co, 1833, p.299.
Jochen Fornasier, Burkhard Böttger: Das Bosporanische Reich. Zabern, Mainz 2002. ISBN 3-805-32895-8
Christo Danoff: Bosporanum regnum In: Der kleine Pauly, Bd. 1 (1964), Sp. 931ff.
David MacDonald: An Introduction to the History and Coinage of the Kingdom of the Bosporus, Classical Numismatic Group, 2005.
Herrscher und Münzen des Bosporanischen Reiches
Rare and Unique Coins of Bosporan Kingdom;
 Траките имат велика история в Индия и Луций Ариан пише, че тракиецът Дионис е създателят на цивилизацията в Индия -“Anabasis Alexandri”, VII.viii. Походът на Дионис е споменат и от Павзаний – “Описание на Гърция”-Х.29.
Цицерон в труда си “За Същността на Боговете” пише за влиянието на Дионис в Азия “De Natura Deorum”, III. 21- 23.
Походите на траките на Дионис в Индия е описан и от Страбон -“Geography” III.v.6, и от Хигиний във “Fabulae” -191, а и Плиний Стари в “Historia Naturalis, VI.69 и в Dionyssiaca, XII.19.

Боспорското царството и Понтика на тракийския Цар Митридат VI Евпатор Дионис,Атила и Ирник от рода Дуло и Велика България.

Ново доказателство,че първите арийци са родени по нашите български земи на брега на Черно море.

Сабазий/ Дионис и Орфей са първоизточник за много религии.Декларация за поверителност


„Бисквитката“ DART на DoubleClick се използва от Google в рекламите, показвани в уебсайтовете показващите реклами от AdSense или участващите в одобрени от Google рекламни мрежи.
Когато гледате дадена реклама или кликнете върху нея, възможно е в браузъра Ви, да бъде поставена „бисквитка“.
Събраните данни от тези „бисквитки“ се използват за подпомагане на по-доброто показване и управление на рекламите в сайта или сайтовете на издателя, както и в цялата мрежа.
Доставчиците – трети страни, включително Google, използват „бисквитки“, за да показват реклами въз основа на предишните посещения на потребителите в уебсайта.
Използването на „бисквитката“ DART позволява на Google и нейните партньори да показват реклами на потребителите въз основа на посещенията им на Вашите и/или на други сайтове в интернет.
Потребителите могат да откажат използването на „бисквитката“ DART, като посетят страницата за отказване на рекламирането.


=
Съдържанието на този сайт може да се използва при условията на Криейтив Комънс.

За контакти: yphalachev@gmail.com


Публикуваната в този сайт информация е за общообразователни цели, и не следва да служи за самостоятелно поставяне на диагноза и започване на самолечение.
Сайтът не носи отговорност при настъпили здравни неблагополучия вследствие на неправомерно използване на публикуваните тук информационни материали.

Follow by Email

П.А.*-политически анекдот.
Публикуваната в този сайт информация е за общообразователни цели, и не следва да служи за самостоятелно поставяне на диагноза и започване на самолечение. Сайтът не носи отговорност при настъпили здравни неблагополучия вследствие на неправомерно използване на публикуваните тук информационни материали.