петък, 7 юли 2017 г.

Първата среща на Владимир Путин и Доналд Тръмп завърши.

Първата среща на Владимир Путин и Доналд Тръмп на срещата на върха на Г-20 в  Германия завърши.

Русия и САЩ се договориха да прекратят огъня в южна Сирия на 9 юли в 12:00 часа местно време.

Срещата на лидерите продължи 2 часа и 20 минути, вместо  очакваните от Белия дом  30 минути.
След ръкостискането Тръмп се обърна към Путин и каза: "За мен е чест да бъда с теб". Путин заяви, че се радва да се срещне с Тръмп. По време на целия разговор руският президент, се отнася фамилиарно с Тръмп.

В началото на първата си двустранна среща в кулоарите на Г-20 в Хамбург президентът на САЩ Доналд Тръмп и лидерът на Русия Владимир Путин предпочетоха да не отговарят на въпроси на представителите на медиите въпреки голямото вълнение около преговорите.
След започването на разговорите Тръмп, а след това и Путин подчертаха важността на този пряк диалог. След тези кратки заявление обаче лидерите показаха, че откритата за медиите част от срещата е приключила и отказаха да отговарят на журналистически въпроси.


Тръмп каза, че е чест за него да преговаря с Путин. Той добави, че отношенията на Русия и САЩ са  "пред  положително развитие." Президентите се съгласиха, че преговорите трябва да са продуктивни.

 Руският президент Владимир Путин заяви, че е обсъдил с президента на САЩ Доналд Тръмп ситуация в Украйна, в Сирия, борбата срещу тероризма и киберпрестъпленията и киберсигурността.
"Имах много дълъг разговор с президента на САЩ по много въпроси -Украйна, Сирия, както и други въпроси, някои двустранни въпроси, борбата срещу тероризма, сигурността на киберпространството", каза Путин по време на среща с министър-председателя на Япония Шинзо Абе.
Путин се извини на японския премиер,че трябваше да чака около час за срещата си с руския лидер. "И аз, и от името на Президентът на САЩ се извиняваме", каза Путин.
Разговор лидерите на Русия и Съединените щати продължиха  2 часа и разговорите на лидерите се проведоха без присъствието на пресата. На срещата присъстваха само главата на рускита и американската дипломация.


    Руският външен министър Сергей Лавров проведе пресконференция за резултатите от срещата на президентите на Русия и САЩ.
Моето впечатление беше потвърдено, че президентите са мотивирани главно от националните интереси на своите страни и да реализират тези интереси  се търси взаимноизгодно споразумение, а не се опитват да играят конфронтационен сценарий и срещата била чисто политическа.
По-специално, според министъра, президентите обсъдиха ситуацията на Корейския полуостров и изразиха готовността си да обявят примирие от обяд на 9 юли в юго-западната част на Сирия в  Дераа, Кунейтра и Сувейда.

Путин обсъди с Тръмп и ситуацията в Украйна.
САЩ и Русия се договориха да създадат канал за комуникация, за да се постигне напредък в разрешаването на ситуацията в Украйна. "В обсъждането на украинския проблем,американска страна съобщи, че те са назначили специален представител за насърчаване на усилията за решаване на украинската криза и се съгласили да се създаде канал между представител на Русия и представител на САЩ, за да се насърчава уреждането на въз основа на споразуменията от Минск, като се вземе предвид и потенциала, който се крие в контактната група и формата Нормандия ", каза той.
Тръмп заявил, че кампанията за обсъждане на "намесата" в изборите в САЩ получава странен характер. Президентите се договориха да ускорят процедурите за назначаване на нови посланици.

"Путин и аз говорихме за различни неща, и мисля, че мина много добре. Очакваме много положителни неща да се случат за Русия, за САЩ" - каза след срещата Тръмп.

 Рекс Тиллерсон от своя страна, заяви, че Путин и  Тръмп, обсъдили примирие в Сирия.Той също така каза, че лидерът на САЩ повдигна въпроса за "намеса" в  избори в САЩ и добави, че двамата президенти "имали много надежден  обмен на мнения по този въпрос."
Имаше "позитивна химия“ по време на срещата в кулоарите на Г-20 между американския президент Доналд Тръмп и руския държавен глава Владимир Путин, заяви в петък държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън, предава "Франс прес".

Според държавния секретар Рекс Тилерсон, срещата се удължила най-вече от на факта, че когато двамата лидерите се видяха твърде много въпроси бе необходимо,  да обсъдят". "Достигна се до такова ниво на взаимодействие и обмен че нито единият, нито другият не искаха да прекъснат, - каза ръководителят на американската дипломация. 
 "Няколко пъти, (и аз трябваше да напомня за това на президента), хората надничаха в стаята от вратата, след като дори изпратиха първата дама, така че тя да ни изкара от там. Но това не помогна. "
Репортерите невярващо: "Вярно ли е?" И отговорът бе: "Вярно е, и продължиха още един час".
"Това беше една изключително важна среща, заяви Тилерсон. И това е едно добро начало."
„По отношение на продължителността от 2 часа и 15 минути, нека да кажа: срещата беше много конструктивна“, допълни Тилърсън.
 Различията за решаване кризата със Северна Корея останаха,но контактите ще продължат.

 АП съобщи, че двете държави са постигнали споразумение за спиране на огъня в Югозападна Сирия от 9 юли.
Американската осведомителна агенция информира, позовавайки се на трима американски официални представители, че спирането на огъня може да влезе в сила от обяд местно време.
Въпреки че не се разкриват подробности, източниците поясниха, че споразумението ще влезе в сила в неделя 12,00 часа местно време.
Йордания и Израел са част от споразумението, каза един от източниците. Двете държави споделят граница със Сирия и са обезпокоени от насилието в района.
Сделката е отделна от "зоните за деескалация", които бяха договорени между Русия, Турция и Иран по-рано тази година.

Доналд Тръмп  пропусна разговора на лидерите от Г-20, посветен на климатичните промени. По този начин той избегна това да влезе в директен сблъсък с всички останали световни лидери, с които Вашингтон има разногласия по въпроса.

 Днес в столицата на Йордания, Аман, руски, американски и йордански експерти приключиха работата по съгласуването на меморандума за създаване на зони на деескалация в югозападната част на Сирия, в районите Дераа, Кунейтра и Сувейда. Там от 12 ч. местно време на 9 юли ще действа режим на прекратяване на огъня“, потвърди руският министър на външните работи Сергей Лавров.
„САЩ и Русия поеха отговорност да гарантират спазването на режима на примирие от всички групировки, които се намират там“, допълни Лавров.


                                                                               $$$

Днес ООН прие глобален договор, забраняващ ядрени оръжия въпреки опозицията от страна на САЩ и другите ядрени сили, които бойкотираха преговорите, предава AFP.
Споразумението е било подкрепено от 122 гласа, като само една държава е гласувала против- Нидерландия, и една се е въздържала.
 Това поставя под въпрос доколко ефективно ще бъде споразумението, ако влезе в сила. Към момента девет страни притежават ядрени оръжия - САЩ, Русия, Китай, Великобритания, Франция, Индия и Пакистан.  Израел и Северна Корея  също са сред ядрените сили,но неофициално.
 Общо 129 от 193-те страни членки на ООН участваха в конференцията, на която бе съставен текстът на споразумението. Договорът ще бъде открит за подписване през септември и ще влезе в сила, когато бъде ратифициран от 50 държави.
Конференцията бе бойкотирана от единствената страна, понесла ядрена атака на своя територия - Япония, както и от повечето държави от НАТО. Според противниците на договора той само ще даде фалшиви надежди и де факто ще отслаби режима на контрол върху разпространението на ядрените оръжия.

Вместо това Съединените щати и другите официални ядрени сили се обявяват за потвърждаване и засилване на датиращия отпреди близо половин век Договор за неразпространение на ядрените оръжия - крайгълния камък на досегашните усилия за предотвратяване на разпространението на ядрените оръжия,който очеизвадно не действа,имайки пред вид Израел, Северна Корея  и Иран.


Световните лидери са изолирали американския президент Доналд Тръмп на срещата на върха на Г-20 в Хамбург заради неговата скептична позиция за климата, се разбира от проект за комюнике, представен на AFP.
Документът подчертава, че Парижкото споразумение за климата от 2015 г. е „необратимо“ и потвърждава, че другите нации от Г-20 остават ангажирани със споразумението, взимайки предвид решението на Вашингтон да напусне сделката.

Китайският президент Си Дзинпин призова държавите, участващи в Г-20, да насърчават отворената световна икономика и режима на многостранна търговия, докато глобалният ръст остава нестабилен въпреки признаците за възстановяване, предава Xinhua.
Освен това китайският държавен глава заяви, че усилията трябва да се концентрират върху стимулирането на икономическия растеж и подобряването на глобалното икономическо управление.
„Ние трябва да останем ангажирани с отвореността и взаимните ползи за всички“, коментира Си.

Руският президент Владимир Путин подчерта важността на това да се запази спокойствие по време на кризата със Северна Корея, предава AFP. Той уточни, че към Пхенян, който има ядрено оръжие, трябва да се подходи по „прагматичен“ начин.
„Ядреният проблем, свързан със Северна Корея е много сериозен. Но тук не трябва да се губи самообладание, трябва да се действа по прагматичен и внимателен начин“, допълни Путин по време на срещата си с южнокорейския президент Мун Джей-ин.

В началото на първата си двустранна среща в кулоарите на Г-20 в Хамбург президентът на САЩ Доналд Тръмп и лидерът на Русия Владимир Путин предпочетоха да не отговарят на въпроси на представителите на медиите въпреки голямото вълнение около преговорите.
След започването на разговорите Тръмп, а след това и Путин подчертаха важността на този пряк диалог. След тези кратки заявление обаче лидерите показаха, че откритата за медиите част от срещата е приключила и отказаха да отговарят на журналистически въпроси.

Първото ръкостискане на Путин и Тръмп.Дано се разберат.

Борисов е за нови самолети,което значи Грипен,Цветанов и групата американофили истерично лобират за Ф16.

Италия чрез Il Giornale ,вика Русия и Путин да ги освободят от Брюксел,САЩ и нелегалните мигранти.

Германия заличи САЩ,като приятел и ликвидира термина "дружба" с тях.

Путин издевателства над САЩ и ЕС,изпаднали в небивала конфронтация помежду си.

Старата слава на Англия с новия самолетоносач "Queen Elizabeth"?

Ще казваме ли само YES SIR?

НАЙ-ДРЕВНАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ. Най-после я забелязаха и в Европа.

Забранената история на България.

Забранената писменост на България.

Забранената българска история на Крим.

Забранената обединена България.


Забранената история на България за Одринското споразумение,Цариградският и Ангорския договори с Турция.

 Забранената история на България.Нова подмяна на българската история и археология и неглижиране на истината.

Декларация за поверителност


„Бисквитката“ DART на DoubleClick се използва от Google в рекламите, показвани в уебсайтовете показващите реклами от AdSense или участващите в одобрени от Google рекламни мрежи.
Когато гледате дадена реклама или кликнете върху нея, възможно е в браузъра Ви, да бъде поставена „бисквитка“.
Събраните данни от тези „бисквитки“ се използват за подпомагане на по-доброто показване и управление на рекламите в сайта или сайтовете на издателя, както и в цялата мрежа.
Доставчиците – трети страни, включително Google, използват „бисквитки“, за да показват реклами въз основа на предишните посещения на потребителите в уебсайта.
Използването на „бисквитката“ DART позволява на Google и нейните партньори да показват реклами на потребителите въз основа на посещенията им на Вашите и/или на други сайтове в интернет.
Потребителите могат да откажат използването на „бисквитката“ DART, като посетят страницата за отказване на рекламирането.


=
Съдържанието на този сайт може да се използва при условията на Криейтив Комънс.

За контакти: yphalachev@gmail.com


Публикуваната в този сайт информация е за общообразователни цели, и не следва да служи за самостоятелно поставяне на диагноза и започване на самолечение.
Сайтът не носи отговорност при настъпили здравни неблагополучия вследствие на неправомерно използване на публикуваните тук информационни материали.

Follow by Email

П.А.*-политически анекдот.
Публикуваната в този сайт информация е за общообразователни цели, и не следва да служи за самостоятелно поставяне на диагноза и започване на самолечение. Сайтът не носи отговорност при настъпили здравни неблагополучия вследствие на неправомерно използване на публикуваните тук информационни материали.