петък, 11 август 2017 г.

При дефицита на представителната демокрация,какво- пряка демокрация или режим?

 На Народното събрание пише "Съединението прави силата" а "българските" партии прилагат англо-американския принцип "Разделяй и владей" върху българския народ,доколкото е останал.
 Изглежда главната и единствена цел е да го приключат,като системно карат децата да имигрират.

Да продадаваш достойнството си за привилегии и фалшивия ореол на медийната слава, да котираш безнравствеността,а богатството независимо как е придобито, да е мярката за успех, възхищение и подражание -това е "Символът верую" на българските партийни ръководители и активисти.
 Присъствието на български политическите партии в обществения живот,предизборните лъжи и бруталното им неизпълнение, става все по абсурдно и не кореспондира със съществуването на държавата.
Българските партии се превърнаха в олицетворение на социалния антагонизъм и разделението на обществото на властимащи и власттърпящи, привилегировани и онеправдани, богати и бедни, „наши“ и „ваши“ ,верни и не,бюрокрация и простосмъртни.
 Изключително популярно е мнението,че политическите партии са групи от корумпирани лица с престъпни наклонности, които се събират заедно, за да влязат във властта и след това да грабят и преразпределят общото към "собственото частно".
 Кога ли на българският народ ще му омръзне да храни тази излишно раздута управленска банда? Горе-долу поради подобни причини в  България вече е съществувал режим, в който политическите партии са били забранени и депутатите са избирани мажоритарно. След 19-то майския преврат през 1934 година, част от военните взимат властта и забраняват партиите. Малко по-късно, Борис III прави безшумен контрапреврат, като си връща властта, но оставя забраната върху действието на политически партии.
До 1943 година, България се управлява по начин, който много напомня сегашните служебни правителства,като монархът посочва лица ,които стават министри.
Въпреки различните критики и квалификации на това управление, че  не е демократично, а по-скоро авторитарно фактите за икономическия напредък са потресаващи.
 През 1941 година индустриалната продукция възлиза на 18,16 млрд. лв. срещу 11,16 млрд. лв. през 1934 г. при средногодишен ръст от 6,9%. Водеща е хранително-вкусовата промишленост / 62%/.
В предприятията с над 50 работници работят 75,2% от всички работници в промишлеността, а с над 200 работници – 40%.
Икономическият възход на България в навечерието на Втората световна война може да се види, като се направи сравнение на нейните постижения с тези на съседните държави. Да вземем само пшеницата. На глава на населението в кг през 1938 година тя е била 280 кг за България, 142 – за Гърция, 245 – за Румъния, 248 – за Турция и 197 за Югославия.
С приемане на различни закони,укази и разпоредби земеделското производство се увеличава средно с 18% за периода 1934-1939 г., а увеличението на земеделската продукция е около 70% в сравнение с довоенното ниво.
През1939 г. доходът в земеделието нараства с 37% в сравнение с 1935 г. Средната надница на професионален работник е 66,60 лв., средната месечна заплата на чиновниците – 2500 лв., а средната пенсия – 1400 лв.
 Характерно е засилване ролята на държавата в икономиката, управление на съсловни организации,социален мир.
Има неофициална отмяна на Търновската конституция, разпускане на парламента, управлението се извършва чрез наредби-закони на правителството. Разпускане на всички политически партии и организации, конфискация на техните имоти, спиране на партийния печат, цензура и забрана за политическа агитация. Разпускане на ВМРО, Тракийската и Добруджанската организация.
Промени в административно-териториалното устройство (създават се 7 области и 837 общини), ликвидиране на местното самоуправление (кметовете се назначават) и на самоуправлението на просветата, образуване на казионни профсъюзни организации.
Дали се налага политическа лустрация? И да се налага,как ще я направим?
 Ние една лустрация на ДС и партийни секретари не направихме и те си мимикрираха във всички партии и удобни местенца.

Родните партийни ръководители обикновено са честни и откровени само когато се плюят взаимно и тогава може да им се вярва.

Пример е последната  декларация на социалистите, в която осъждат политиката водена от ГЕРБ:
"В последните дни станахме свидетели на скандали и фрапиращи нарушения на закона от страна на изявени кадри на ГЕРБ. Видяхме как председател на група общински съветници в Перник гласува лично за придобиването на половин детска градина, а кмет на Алфатар назначава собствената си дъщеря на работа в общината. Всичко това може да бъде прието като капка в морето, след скандалните признания от страна на свидетели в аферата „Суджукгейт".
Признания, че биват притискани, заплашвани и мачкани, само защото са си позволили да кажат СТОП на рекета, упражняван върху тях от депутат на ГЕРБ. Междувременно уволниха полицейски служител, който си позволи да покаже на цялата общественост как е обиждан и заплашван от директор на охраната в АЕЦ "Козлодуй". Огромно притеснение буди фактът, че държавни институции, като НАП, Агенция по храните и др., биват използвани от ГЕРБ за разчистване на лични сметки, за заплахи и оказване на политически натиск. БСП се противопоставя категорично на случващото се в момента в държавата. Българският гражданин не трябва да живее в страх, че някой ще реши да смачка бизнеса му, да навреди на семейството му, да бъде уволнен само, защото е решил да се защити и противопостави на стила и метода, по който се управлява държавата.
БСП се противопоставя категорично на това държавни служители да бъдат използвани като рекетьори и маша в ръцете на властимащите, само защото ги е страх да не бъдат уволнени. Държавните институции трябва да бъдат еталон за честност и компетентност при изпълнение на основните си задължения, а не да бъдат ползвани като рекетьорски бухалки. Призоваваме всички граждани, служители на държавната администрация, хора на бизнеса, работници и др., върху които машината ГЕРБ е оказвала или оказва натиск – не се страхувайте!
Дайте гласност на това, което се случва! Парламентарната група на „БСП за БЪЛГАРИЯ" и всички наши структури в страната, са на разположение на всеки, който има нужда от защита. Готови сме да направим национална кампания – „Не на страха и рекета". Вие сте свободни хора и никоя политическа сила, независимо от кой цвят е, няма право да ви подчинява със страх, заплахи и рекет."

ГЕРБ с ответен удар-ще сезират главния прокурор за напукания „Цанков камък“.Чашата на язовира, струващ близо 1 милиард лева, се е напукала, в резултат на което водите на река Гашня попивали в карстовите скали под него.Няма опасност от наводнение, тъй като хидросъоръжението е източено заради планов оглед и ремонт.
Когато се говори за изтичане на държавни средства, става въпрос за проекти на Тройната коалиция, за пример АЕЦ „Белене“, за който държавата е платила близо 3 млрд. лева, „подобен е и казусът с „Цанков камък“, смята депутатчето им Ненков.
 Първоначално цената на съоръжението, изградено от „Минстрой Холдинг”, трябваше да бъде 440 млн. лв. -над двойно по-малко.
По някое време стана ясно, че философът и лидер на ДПС Ахмед Доган,   имал договори като консултант по няколко проекта на компанията, като за тях е взел хонорари от 2 милиона лева. От „Минстрой Холдинг” обаче отрекоха Доган да е консултирал проекта „Цанков камък”.
А Върховният административен съд оправда лидера на ДПС по делото за конфликт на интереси, тъй като договорите за консултантски услуги са сключени преди влизането в сила на Закона за конфликт на интереси и финансирането от частни търговски дружества не е в правомощията на Народното събрание и парламентарната комисия за борба с корупцията.
 Планират арест на Доган и извънредно положение пише  Фрог нюз .Ареста на почетния председател на ДПС целял да се вдигне шум, като в същото време прокуратурата и правителството да отчетат активна действия в посока борба с корупцията. 
Тези мерки били част от план за отклоняване на общественото внимание от скандала с американското разследване на аферата „КТБ” по закона „Магнитски”,съобщили за Фрог нюз източници от ДАНС и държавното обвинение.
Възможно е премиерът Борисов да е обещал на президента на Турция Ердоган да се разправи с Доган, който има силно влияние в политическите среди и държи контрола върху голяма част от българските турци, пише изданието.

Как да стигнем до промяната, с Велико народно събрание,с референдуми,които видяхме,че официално се блокират,фалшифицират,променят,подменят или по друг познат начин?

Политиката както са я формулирали по умни от нас е:
1) "изкуство на управление“ по думите на Бисмарк (the art of government),където акцентът се поставя върху държавното управление;
2) политиката е публична дейност, засягаща обществените дела (politics as public affairs), с акцент върху разграничението между държава и гражданско общество, публична и частна сфера;общо благо и частни блага.
3) политиката е власт и разпределение на ресурси (politics as power and distribution of resources).
Тези ресурси освен собствено политически (статусни позиции, длъжности, постове),са и икономически – пари, доходи.

Разузнаването на САЩ призна,че Северна Корея вече разполага с ядрени устройства, с които да въоръжи балистически ракети и други носители.

New York Times: Американската армия се готви да воюва в Източна Европа.

Увеличава се нашествието на африкански мюсюлмани в Европа,през първата половина на 2017 година!

Забрана за продажба на американски сгъстен шистов газ в Европа предлагат от френския Сенат.

Путин:"Русия и България винаги са били свързвани с братска дружба".Румен Радев потвърди поканата към Владимир Путин,за 140-та годишнина от Освобождението на България.

Русия остава гарант за енергийната сигурност на потребителите на руски газ в Европа. 

Кашата в администрацията на Белия дом продължава.ЦРУ взема връх.

След Гърция и Полша си поиска парите от Германия.

Тръмп успя да сближи Европа с Русия,нещо което и Меркел и Путин не успяха.

Тръмп скочи на Китай,те му показаха множеството си нови балистически ракети.

Хусите провеждат мащабна офанзива на територията на Саудитска Арабия,голямата приятелка на Тръмп.

Фелдмаршал Халифа Хафтар взема под крилото си Сейф ал Ислам.

Путин подписа закон за авиобаза на Русия в Сирия за 49 години и автоматично продължаване за 25-годишни периоди.

Скандално! Както прогнозирах ГЕРБ се отказаха от антиамериканските и антисорос поправките.

Доналд Тръмп-третият излишен човек в компанията на Путин и Си Дзинпин.

Иран и Ирак подписаха споразумение за военно сътрудничество и за борба с „тероризма и екстремизма”.

Талибаните превзеха още два окръга в Афганистан, писа The New York Times.

Юнкер поиска ответни санкции на ЕС срещу САЩ. Евроатлантизъм в действие!

Орбан се опитва да отвори очите на европейците срещу опитите на ЕС и Сорос да „ислямизират Европа”.

Натовски неволи. Началникът на генералния щаб на френската армия, подаде оставка заради разногласия с Макрон за съкращения в бюджета.

След Бенгази,Маршал Халифа Хафтар поглежда към Триполи.

В Южен Тирол се удвои потока от бежанци,нараства напрежението между Австрия и Италия.

Шамар за 1 милиард долара от Багдад.

Ами сега? WP: Тръмп реши да закрие програмата на ЦРУ за въоръжаване на опозицията в Сирия.

Дори порталът Global Conflict класира Грипен преди Ф-16.

Франция вижда във Великобритания не партньор, а враг.

Сблъсъци между две от най-влиятелните терористични групировки и противници на Асад.

А,България кога? И Израел отсвири Сорос и организациите му.

Декларация за поверителност


„Бисквитката“ DART на DoubleClick се използва от Google в рекламите, показвани в уебсайтовете показващите реклами от AdSense или участващите в одобрени от Google рекламни мрежи.
Когато гледате дадена реклама или кликнете върху нея, възможно е в браузъра Ви, да бъде поставена „бисквитка“.
Събраните данни от тези „бисквитки“ се използват за подпомагане на по-доброто показване и управление на рекламите в сайта или сайтовете на издателя, както и в цялата мрежа.
Доставчиците – трети страни, включително Google, използват „бисквитки“, за да показват реклами въз основа на предишните посещения на потребителите в уебсайта.
Използването на „бисквитката“ DART позволява на Google и нейните партньори да показват реклами на потребителите въз основа на посещенията им на Вашите и/или на други сайтове в интернет.
Потребителите могат да откажат използването на „бисквитката“ DART, като посетят страницата за отказване на рекламирането.


=
Съдържанието на този сайт може да се използва при условията на Криейтив Комънс.

За контакти: yphalachev@gmail.com


Публикуваната в този сайт информация е за общообразователни цели, и не следва да служи за самостоятелно поставяне на диагноза и започване на самолечение.
Сайтът не носи отговорност при настъпили здравни неблагополучия вследствие на неправомерно използване на публикуваните тук информационни материали.

Follow by Email

П.А.*-политически анекдот.
Публикуваната в този сайт информация е за общообразователни цели, и не следва да служи за самостоятелно поставяне на диагноза и започване на самолечение. Сайтът не носи отговорност при настъпили здравни неблагополучия вследствие на неправомерно използване на публикуваните тук информационни материали.