БЪЛГАРИ
Facebook Group · 4012 членове
Присъединяване към групата
Това е група за родолюбивите българи и е добре дошъл всеки родолюбец с българско самосъзнание. Родолюбие е любов към род и родина,привързаност към отд...
 

четвъртък, 5 октомври 2017 г.

Бъдещето е в нови договори на ЕС,ново евразийско виждане и нови равноправни атлантически отношения.

  Политическият модел на ЕС не получава подкрепа и боксува.
Сегашното разделение на страните членки на групи, в които богатите северни са интегрирани повече не се харесва на част от бедните,южните и малките.До момента продажните им марионетни елити удържаха статуквото,но национализмът настъпва.
 Основополагащите договори на ЕС не действат. Статуквото е неприемливо за народите.Има място за ЕС,няма място за стария ЕС.
Раждането на ЕС на две скорости е пълна глупост,защото Съюза по начало е на няколко скорости.
Как да спасим Европа?
Бъдещето,доколкото го има е в прилагане на области за засилено сътрудничество от общ интерес, като и зачитане на частните национални интереси на членките.
 Единната европейска държава и европейският народ не се състояха и не се сбъднаха.
 Това изисква нови договори на ЕС.Това изисква ново евразийско виждане.Това изисква нови равноправни атлантически отношения и изключва американското НАТО от картинката.Това изисква нови отношения с Русия и Турция.Това изисква нови отношения с Китай,Индия,Пакистан,Иран и другите.
Това изисква нови равноправни отношения със САЩ.

Наистина ЕС понесе много удари,и допусна грешки,за голяма част от които са пряко виновни европейските елити:
 1.-Най-голямото разширяване на Съюза  през 2004 г., -2007 г. се оказа проблем.
2.- Провалът на проекта за Европейска конституция е от най-тежките.
3.- През 2007 г. ЕС понесе глобалната икономическа криза.
4.- През 2007 г. се подписа Договорът от Лисабон-един тотално сбъркан документ,който трансформира начинът на работа и на практика разсипа  ЕС.
5.-ЕС загуби представа, кои в действителност са враговете и кои  съюзниците и е потресен,че военнополитическа хегемония на САЩ рухна.
6.-Европа  подкрепи катастрофално загубените войни на САЩ в Афганистан и Ирак, антиконституционния преврат в Украйна  и откровените терористи в Сирия и се самозастреля с цялата безумна верига ескалации с Русия,които могат да разрушат ЕС.
7.-Санкциите нанесоха двойно по-голяма вреда на европейските държави,отколкото на Русия.
8.-Мигрантската криза причинена от възхваляваните цветни революции,арабска пролет и войните на НАТО и САЩ,поставиха ЕС в ситуация на остри разногласия. Членките не постигат консенсус за адекватни мерки по отношение на мигрантите.
9.-Народите от източна Европа са обезличени и превърнати в „работна сила”, част от която и принудена да се скита  из Европа в търсене на възможности за оцеляване.
 10.-Великобритания заяви желанието си за напускане на Съюза посредством проведен референдум,несъгласна с Договорът от Лисабон и политиките на ЕС с нашествениците.
11.-Доста държави от ЕС изпитват затруднение с поддържането на ниски нива на безработица.
12.– Нивата на публична задлъжнялост сред страните членки на ЕС се увеличава.
13.-Действащата  финансово-кредитна форма на експлоатация,дава възможност уж "независими държави" да са зависими индиректно от  световния финансово-кредитен елит, чрез няколко изпитани техни маши- МВФ,СТО,Световна банка и др.
14.-Социалното разслоение и обедняването на средната класа  се задълбочават.
15-ЕС навлезе в спирала на  възхода на евроскептиците,със сериозни изборни победи на националистически и евроскептични партии.
16.Идеята на интеграционните проекти и отказа на държавите  от национален суверенитет и предоставяне компетенции на безхаберни наднационални структури на ЕС, които да се занимават с проблематиката и решаването на  проблеми претърпя пълна катастрофа.
17-Все по-често се допускат двойни стандарти и във външната политика,(доколкото може да се мисли,че има такова животно) и във вътрешната политика и в субсидирането на отраслите в членките.
18-Европа се превърна в болник. Еврото се нуждае от чести спешни операции, за да оцелее. Пропадна илюзията, че въвеждането на единна валута неизбежно ще подсигури единение в областта на икономиката, финансите, външната политика и политиката по въпросите на сигурността.
19- Страните членки не са готови в името на общата европейска кауза да се разделят с  националния си суверенитет в областта на икономиката, социалното дело, данъците и финансите, или пък в сферата на сигурността.Липса на доверие в Европейските институции и то с пълно основание.
20.-“Единствено повече Европа може да победи европейските националисти”,бе твърдението на либералите,но  гласът на европейските федералисти все повече е пренебрегван и стъпкан,а те не искат да повярват, че европейските граждани не са срещу Европа;те са срещу тази либерална Европа”.Самонадценяването на ЕС за велика сила с обща валута,съвместна политика във външните работи и сигурността и зависима от от САЩ, доведе до достатъчно злини.
От поразрушеният строеж на общия Европейски дом, все още може да се надгради нещо работещо,но очевидно не и от тези елити.Тези зависими елити няма да могат.

ЕС загуби централното място в глобалната политика.Настоящите елити станаха вредни и излишни.Европа изпадна в парализираща несигурност и немислимият до скоро-разпад на ЕС  се приема за нещо възможно.
 Европа не може и не иска да осъзнае,че етническият национализъм и религията,а не толерантността и либерализма остават основни движещи сили на световната политика.
Нашествието на мюсюлманите,мигранти трябва да се признае, защото рано или късно ще доведе до религиозно-етнически сблъсъци в Европа.
Това,че се заговори  „След Европа“ означава, че ако иска да съществува, ЕС трябва да се върне към християнското си наследство и историческите и интелектуални  корени от Възраждането,Ренесанса и Просвещението.И да контрплира исляма,ако не иска после да го забранява и ликвидира.
И да разчита и заложи на европейските държави и нации,а не на проваленото мултикултурно трансексуално общество.

Възможно ли е да се съчетаят Шенген,Европейска армия и Еврозоната със свободни държави и правителства никой не знае.
 Бежанската криза промени  демократичната политика и ставаме свидетели  на бунт срещу елита, на въстание на избирателите срещу провалените и безсилни елити.  
Миграционният натиск  започна да оказва влияние върху демографското положение на ЕС.
Като цяло, през 2016 г. населението на ЕС се е увеличило с 1,5 милиона души (+ 3,0 ‰). Увеличението на броя на населението, обаче, се дължи само на нетната миграция, защото регистрираните раждания и умирания е еднакъв, т.е. естественият прираст на населението на Стария континент е нулев.
 Надигането на европейските народи предизвикана от нашествието на „бягащите през границите африканци,араби и азиатци  не е фикция.За да не се състои такова кръвопролитие трябва да се спрат милионите  прекосяващи границите на Европейския съюз.
 Разтревожените народи се опасяват, че чужденците превземат страните им и заплашват начина им на живот.Убедени са, че настоящата криза е предизвикана от световната корпоративно-финансова  конспирация, в която назначените „безродните елити“ използват  нискообразовани и фанатизирани емигранти, за да разрушат националните държави и да наложат своите икономически интереси.

Франция отписа НАТО и прогнозира оттеглянето на САЩ от Европа.Макрон:
 "В началото на следващото десетилетие Европа трябва да разполага със собствени отбранителни сили, общ бюджет за отбрана и съвместна доктрина за действие". "Трябва да създадем за Европа съвместни сили за гражданска защита", добави той.
 „Първата ключова задача за Европа е сигурността. В настоящите времена ние живеем в Европа при съществуването на две явления. Първото е постепенното и неизбежно оттегляне на САЩ (от осигуряването на сигурността на континента).
 Нищо радикално и полезно не се вижда в следващите идеи на Макрон освен глобалистична защита тезите на корпоративно-финансовите интереси.
 Макрон каза в своята реч във вторник, че Великобритания ще може да се завърне в Европейския съюз след провеждане на широки реформи,пише британския ежедневник The Daily Telegraph.
 Той призова за промени в ЕС, защото сега  „Европа която познаваме, е твърде слаба, твърде бавна и твърде неефективна“.

Ясно е  проучването на „Галъп Интернешънъл“, че в случай на голяма криза обществото в поне три от страните – членки на ЕС (България, Гърция и Словения) плюс Турция, ще се обърне за помощ към Русия, а не към САЩ и НАТО.
Трансатлантическите отношения  преживяха драматична промяна. Тръмп  не вярва, че запазването на Европейския съюз.Европа не може дългосрочно да разчита на военната и политическата подкрепа на САЩ.

Европа е разделена  между ислям и християнство,лявото и дясното, Севера и Юга,бедни и богати, големите и малките държави, между тези, които искат повече Европа, и тези, които искат по-малко или изобщо не искат Европа, а и между източноевропейците и гражданите на Западна Европа.
 Европейският постмодернизъм, постнационализъм и секуларизъм  бяха размазани от бежанската криза и национализма. 
Безсилието на ЕС пролича в Косово,Крим и сега в Каталуния.
Кризата на ЕС може да предизвика срив на либералните демокрации в някои държави и дори изчезването на някои от европейските държави. 

Поредицата външни загуби на САЩ влияе зле и на ЕС и срина вътрешната консолидация.
Главоломния военно-политически упадък на САЩ спрямо възможностите на основните им съперници,хаотичните заплахи на Тръмп за „военна опция“, ядрена намеса и т.н. срещу Северна Корея и Венецуела, както и сопнатото му говорене срещу Иран,Китай и Русия ерозираха  образа на световния хегемон и съюзниците му в очите на света.
Все по-тревожно е присъствието им на Балканите и в Черно море.
Виртуалната война на любимите на Европа и ГЕРБ неоконсерватори срещу Русия  мотивирана от мерак да се злепостави Тръмп и да  оправдае Хилари, световното банкерство и световното правителство за загубата на изборите точно в САЩ, само влошиха ситуацията в ЕС.
Външните войни, които САЩ и съюзници катастрофално губят в Сирия, Афганистан, Ирак и Украйна само наливат масло в огъня.
Европейците още се ослушват кои в действителност са враговете и кои – съюзниците им въобще и конкретно в Ирак и Сирия и не са сигурни дали безвъпросната военнополитическа хегемония на САЩ рухна.
Заради САЩ,Европа реши да подкрепят антиконституционния преврат в Украйна  и откровени терористи в Сирия и да стартират цяла безумна верига ескалации с Русия,която може да разруши ЕС.

 Войната в Афганистан,изключително важна за САЩ, но напълно загубена е друг позорен факт в европейската биография.
В сляпото си подчинение,в Европа  така и не разбра кои в действителност са враговете и кои – съюзниците им. С рязкото влошаване на отношенията с Иран, с разгрома на ИДИЛ в Сирия и с референдума в Иракски Кюрдистан обстановката в Ирак се дестабилизира допълнително.
В Украйна, където Обама започна прокси война с Русия, нещата са от зле, по-зле и за САЩ и за европейците и най-вече за самите украинци.


Във Великобритания положението се влошава.Ре­алната финансова ситуация на държавите от ЕС, не добра,а в десетина от тях е критична.
  САЩ преминаха психологическата граница на 20 трилиона долара,то държавите от ЕС далеч преминаха 40 трлн. долара.Външните дългове на Ка­нада и Австралия,  са над 3 трилиона долара.
Най-високо съотношение на държавния дълг към БВП е регистрирано в Гърция (176,9%), следвана от Португалия и Италия.
Удоволствието на еврейските банкери накрая разклати системата: „Взимайте пари на кредит и купувайте нови стоки. А ние ще ви даваме нови кредити, от които ще връщате старите и ще правите нови покупки".

В резултат на нарастващия дълг,спечелиха маститите банкери- делът на финансовия сектор, обслужващ това колосално кредитиране, нарасна няколко пъти.


Либералният модел, при който богатите генерират капиталов ресурс за всички останали не действа. Вместо в реалния сектор богатите повече инвестират в  капиталовите пазари.
 Социалното разслоение и обедняването на средната класа  се задълбочат.  Трансграничните корпорации и банки движат икономическия растеж, облагодетелствани от разнообразни данъчни отстъпки и търговски привилегии,но не създават  богатство за отделните домакинства.

Съвременният финансов механизъм в ЕС позволява ресурсите и териториите на страните, да се експлоатират посредством финансова зависимост и корумпирани национални правителства.
Действащата  финансово-кредитна форма на експлоатация,дава възможност уж "независими държави" да са зависими индиректно от  световния финансово-кредитен елит, чрез няколко изпитани техни маши- САЩ,ЕС,ЕК,МВФ,СТО,Световна банка.Примери много-Гърция,Кипър,Испания,Ирландия,Португалия,Франция.Дори "великите" САЩ не са пощадени и падат в кредитното блато.


 Народите от източна Европа са обезличени и превърнати в „работна сила”, част от която и принудена да се скита  из Европа в търсене на възможности за оцеляване.
Изборният процес бе превърнат в  противно шоу, в което кандидатът и партията и външни сили инвестират стотици милиони. Тези пари могат да се набавят по два начина – спонсорство и корупция.Пример е неизвестният Макрон изборно назначен от "съвременният финансов механизъм".
 У нас изборите се печелят от главно от четири фондации,независимо кой им е избранник-германските „Ханс Зайдел“ и  “Фридрих Науман” и американските "Отворено общество" и "Америка за България" и някои ислямски.
Вредната Европейска комисия откри втората фаза от процедура за нарушение срещу Унгария заради закона, ограничаващ неправителствените организации.До цялата ситуация се стигна, след като  Унгария прие закон за финансирането на неправителствените организации, който задължава определени категории организации, получаващи от чужбина годишно финансиране от около 24 000 евро, да се регистрират като "организации, подкрепяни от чужбина",т.е.,като Чужд агент.
Според ЕК някои положения в закона за неправителствените организации са дискриминиращи и непропорционално ограничават дарения от чужбина за граждански организации. Освен това Брюксел отбелязва, че Унгария е нарушила правото на свободно сдружаване и правото на защита на личния живот и личните данни, които са заложени в Хартата на основните права на ЕС.


Декларация за поверителност


„Бисквитката“ DART на DoubleClick се използва от Google в рекламите, показвани в уебсайтовете показващите реклами от AdSense или участващите в одобрени от Google рекламни мрежи.
Когато гледате дадена реклама или кликнете върху нея, възможно е в браузъра Ви, да бъде поставена „бисквитка“.
Събраните данни от тези „бисквитки“ се използват за подпомагане на по-доброто показване и управление на рекламите в сайта или сайтовете на издателя, както и в цялата мрежа.
Доставчиците – трети страни, включително Google, използват „бисквитки“, за да показват реклами въз основа на предишните посещения на потребителите в уебсайта.
Използването на „бисквитката“ DART позволява на Google и нейните партньори да показват реклами на потребителите въз основа на посещенията им на Вашите и/или на други сайтове в интернет.
Потребителите могат да откажат използването на „бисквитката“ DART, като посетят страницата за отказване на рекламирането.


=
Съдържанието на този сайт може да се използва при условията на Криейтив Комънс.

За контакти: yphalachev@gmail.com


Публикуваната в този сайт информация е за общообразователни цели, и не следва да служи за самостоятелно поставяне на диагноза и започване на самолечение.
Сайтът не носи отговорност при настъпили здравни неблагополучия вследствие на неправомерно използване на публикуваните тук информационни материали.

Follow by Email

П.А.*-политически анекдот.
Публикуваната в този сайт информация е за общообразователни цели, и не следва да служи за самостоятелно поставяне на диагноза и започване на самолечение. Сайтът не носи отговорност при настъпили здравни неблагополучия вследствие на неправомерно използване на публикуваните тук информационни материали.