вторник, 17 април 2018 г.

Измамата е разкрита:Русия е хванала и ще доведе участниците в химическите филмови постановки на Запада на следващото заседание на ОЗХО.Видео на Pink Floyd и Роджър Уотърс по време на концерт в Барселона.


Русия ще доведе на следващото заседание на Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО) онези, които са участвали в подготовката и изпълнението на провокациите в Сирия. Постоянният представител на Русия в ОЗХО Александър Шулгин,каза това в понеделник на пресконференция след заседанието на Изпълнителния съвет на организацията.

"Ние ги предупредихме, че следващия път, когато те идват,  ние ще доведем тук в Хага  тези, които взеха участие в постановката на снимачната площадка на "Белите каски ". Това е съзнателно участие в грандиозна провокация, каза Шулгин.

Руските експерти от инспекциите на употребата на химически оръжия в град Дума, са разкрили участниците във филмите и са намерили видео записите, представени като доказателство за измислената химатака. "Участвалите сирийци, показаха кадри с участието си в записаното продуцентско видео, двама участници имат медицинско образование и работят в болницата на Дума, обясни той. Шулгин нарече публикуваната промоция на видеоклипа и нейните непосредствени изпълнители ,псевдо-хуманитарни НПО,включително любимите на Лондон "Бели каски".

"По време на нашата работа на заседание на Изпълнителния съвет на ОЗХО дадохме подходящи нагледни материали, показващи постановката на това, което се е случило в Дума.
Фактите са,че Белите каски " ,тази псевдо-хуманитарна неправителствена организация, работи с парите от западните донори, предимно от САЩ и Великобритания, за да се организират различни форми на провокация ", казва Шулгин.Лидерът на легендарната група Pink Floyd Роджър Уотърс по време на концерт в Барселона направи пауза и с остра кратка антивоенна реч осъди ударите на САЩ, Великобритания и Франция по Сирия. Музиантът обвини "Белите каски" в пропаганда в полза на джихадисти и терористи и нарече фейкова химическата атака, която стана повод за бомбардировките срещу Сирия, предадоха осведомителните агенции. "Ако и по-нататък продължим да вярваме на пропагандата им, няма да ни остане нищо друго освед да припяваме на нашето правителство да хвърля бомби над Сирия. Това ще бъде колосална грешка. Ние сме длъжни да убедим нашето правителство да не се меси в конфликта и да не хвърля бомби", заяви Уотърс.  Думите на музиканта предизвикаха одобрителни възгласи и аплодисменти в залата. Откъс от речта на Роджър Уотърс по-късно се появи и в YouTube.

Журналисти от американския телевизионен канал  One America News Network след визитата си в сирийския град Дума заявиха за липсват следи от употребата на химическо оръжие.
 Журналистът Пирсън Шарп е посетил място, където уж е била извършена химическата атака. Той е успял да поговори с жителите на околностите на района, където, както се предполагало, е била извършена химическата атака.
Никой от тях не потвърдил инцидента.
«Никой от хората, с които говорих, не каза, че е видял или чул за каквато и да е химическа атака.
Според техните думи, в този ден в района всичко е било както преди, никой от тях не е видял нищо необичайно», каза Шарп.

На Тереза Мей и се наложи пред парламента да обяснява защо САЩ, Обединеното кралство и Франция нанесоха удари по Сирия без да дочакат резултатите от разследването на предполагаемата химическа атака.

В сирийския град Дума не е имало нито един свидетел на предполагаемата химическа атака. В болниците няма нито един пострадал от химическо оръжие, а на мястото на предполагаемата атака не са открити никакви следи от химически боеприпаси. 

Така наречените оператори сами са показвали кадри с тяхното участие в клипчето. 
Иннцидентът в Дума е "планирана провокация от спецслужбите на Великобритания, възможно с участието на съюзници от Вашингтон с цел заблуда на световната общност и оправдаване на агресията срещу Сирия". Един от организаторите на тази операция са били прословутите "Бели каски", от които тръгна версията за химическа атака в Дума.