БЪЛГАРИ
Facebook Group · 4012 членове
Присъединяване към групата
Това е група за родолюбивите българи и е добре дошъл всеки родолюбец с българско самосъзнание. Родолюбие е любов към род и родина,привързаност към отд...
 

вторник, 17 април 2018 г.

САЩ, НАТО и Русия губят военната надпревара с Китай,а САЩ и ЕС -икономическата.

 Не е ли време Русия,САЩ и Европа да се осъзнаят?
В момента Китай  и Русия уверено развиват добри добросъседски отношения в рамките на така нареченото "поверително стратегическо партньорство". В много от въпросите за развитието на съвременния свят, Москва и Пекин имат близки или идентични позиции, което им дава възможност да предприемат съгласувани действия във външната политика основно срещу САЩ.
 САЩ води агресивна политика срещу Русия и са слепи за основния си могъщ враг и изглежда го изтърваха.
 С увеличаването икономическата мощ на Китай, амбициите му също се увеличават. Стъпка по стъпка разширява зоната на националните си интереси. Като втора,(или първа?), суперсила на съвременния свят, Китай изчаква удобно време да обяви тези интереси по отношение на натрупаната власт и времето изглежда идва.
Населението на Китай след премахването на контрола върху раждаемостта нараства с по-висок процент, което прави демографската експанзия практически неизбежна.
Разбира се, на сегашния етап Вашингтон и неговите съюзници в Азиатско-тихоокеанския регион са врагът номер едно на Китай. Това се улеснява от самите САЩ, както и от Русия и от други държави, които представляват "заплаха за американските национални интереси".
  Руското и американското ръководство трябва да помнят, че Китай е труден партньор и с укрепването на цялостната му мощ ще се увеличи твърдостта в подкрепа и насърчаване на националните и цивилизационните му интереси. Добре е да се вземат под внимание националните особености на политическото мислене на китайската нация.
  Китай вече се позиционира към други съседни държави като метрополия и ги разглежда като васали. Йероглифното изписване на името на Китай не случайно е "Пъп на земята".
Китайците вървят стъпка по стъпка, дългосрочно и стабилно към стратегическата цел-"С малки стъпки към целта". Китайците знаят как да се изчака и да се запази  историческата памет на минали събития, (за разлика от разединената "Християнска цивилизация",ако още съществува след глобалисткото унищожение).
 Китай помни и си уважава хилядолетната история и знае как бил обект на насилие и унижение от западните страни,а и от Русия. Стратегическото планиране в Китай не се осъществява в продължение на години или дори десетилетия, а в продължение на стотици години напред.


Пекин започва мащабни военни учения в Южнокитайско море, до бреговете на спорния Тайван. Така Китай  отговаря на агресията на САЩ. Почти 150 кораба и подводници, над 70 изтребители и 10 000 моряци са задействани по тревога, подадена от китайския президент, предават световните информационни агенции.
Пекин показа за първи път ядрените си подводници,а  речта на лидерът на Комунистическата партия бе пред моряци на палубата на най-новия самолетоносач "Ляонин".   Ученията на ВМФ на Китайската народно-освободителна армия започват на фона на изострянето на отношенията със САЩ, информират държавните китайски медии. В последните месеци властите на САЩ нагнетяват обстановката около Тайван. Съгласува се договор почти за милиард и половина долара, в рамките на който Вашингтон трябва да достави съвременно въоръжение на Тайпе. Това, на свой ред, разпалва стария конфликт.На 18 април китайският флот ще се приближи до Тайванския пролив, където ще се състои и основната фаза на ученията. Една от причините за военните маневри са действията на САЩ в Сирия. Според редица чуждестранни политолози, Китай в качеството си на стратегически партньор на Русия по този начин се стреми да подкрепи Москва при решаването на световните конфликти.  Според военните експерти, Китай с мащабните учения иска да покаже мощта на своя флот, който в последните години е подложен на интензивни реформи. Основно се залага на внедряването на супер модерни оръжия.

През последните 15 години  процеса на модернизация на армията е най-интензивно  Китай в сравнение със САЩ,Русия,НАТО и другите по-дребни играчи.
Китай създаде мощни технологии,оръжия и екипировка, разработи и най-модерните военни производства, които  му предоставяха и предоставят почти безхаберно и САЩ и Русия.
Китайските бойни способности достигнаха нивото на най-напредналите във военните сили, а по някои показатели дори ги изпреварва.
Преоборудването на Народноосвободителната армия със съвременните образци на оръжие и военна техника  беше предшествано от формирането на съвременни научни и инженерни висши и средни училища, селекция и анализ на модерен дизайн и технологично развитие и производството на оръжия и военно оборудване.
Китай успешно изучи и копира военните концепции на водещите страни и тяхната гледна точка на развитието на собствената си системата за управление, както на въоръжените сили.

Програмата за модернизация на Народната освободителна армия в периода до 2035 г. военно-политическото ръководство на страната успя да постигне впечатляващи резултати.
В първия етап се извършва цялостно намаляване на армията, освобождавайки значителни финансови ресурси, което имаше мощен мултипликационен ефект в качеството на демографските ресурси, размера на БВП, нивото на развитие на науката и образованието, промишлеността и въвеждане на иновации и съвременни технологии.
Разшириха се мащабите на реформата на военната организация на Китай, увеличи  се военния бюджет на страната, разшири се доставката на нови оръжия и военно оборудване на войските, подобри се качеството им.Приемането на нов военен хардуер, далеч превъзхожда всяка от  военни сили, включително Съединените щати и Русия.
Значително намаляване на броя на персонала на Сухопътните войски  се компенсира от значително увеличаване на способността на мобилността и  се запази водещата роля в провеждането на мащабни операции в сухопътни театри на военни операции,за което Москва не се замисля притисната от Запада. В основата на въздушните войски вече са  морската пехота, въздушните единици на специалните сили, силите на бърза реакция.
Особено внимание  китайското военно ръководство отделя на укрепването на ударния потенциал.По отношение на броя на основните бойни танкове и въоръжените бронирани бойни превозни средства, надминава въоръжените сили на която и да е държава от НАТО, включително Съединените щати. Предвид възможностите на китайската отбранителна промишленост, Китай ще изпревари Русия в  много близко бъдеще,а САЩ година-две по-късно. 
  По количеството и качеството на ракетна артилерия Китайската народна република в близко бъдеще ще бъде равна на Русия. Трябва да се има предвид, че ракетните ракетни системи с голям калибър, които са в експлоатация  имат дори по-голяма далекобойност отколкото руските. Новите образци  ракети са с повишена точност, което всъщност ги приравнява с прецизните руски и американски оръжия.
Китай е разработи и създаде серийно производство на тактически балистични ракети с висока точност, сравними в бойни способности с руски системи, като Iskander. Броят на такива системи  непрекъснато се увеличава.
Авиацията заедно с прецизните наземни ракетни системи се превръща в основен атакуващ инструмент в мрежово-ориентираните войни. Китайските специалисти вече копират изтребителите Su-35, доставени от Русия.Изтребителите от 5-то поколение собствен дизайн  идват във все по-сериозни партиди.
Общият брой на въздухоплавателно средство в експлоатация   четвърто, 4+, 4 ++ поколение  в момента вече надвишава въоръжените сили на Москва в района, което осигурява възможност за китайската авиация в Далечния Изток и театъра на бойните действия да постигне на абсолютно превъзходство във въздуха.
 Китай е значително по-напред от Русия по отношение на броя безпилотни летателни апарати. Комплекси му са способни да разрешават както разузнавателни, така и ударни мисии. Китайската отбранителна индустрия за кратко време успя да развие и създаде производство на аналози на руската ракетна система S-300 за противовъздушна отбрана и нейните модификации. 
 За максимум от три до пет години китайците ще могат да възпроизведат S-400E S-400E "Triumph", доставени от Русия, които могат да свалят балистични ракети.
В сферата на анти-сателитните оръжия КНР успя да догони Русия и Съединените щати. Китайските ракети могат да ударят пространствени обекти както в ниските, така и в най-високите орбити.

Във Военноморския флот на Китай броят на съвременните военни кораби нараства безпрецедентно. По техния брой, Китай със сигурност е излязъл на върха изпреварвайки  далеч Русия, но и Съединените щати.
При сегашния темп на производство на военни кораби, Китай в близко бъдеще ще изпревари Съединените щати и техния общ тонаж, превръщайки се в най-голямата военноморска сила в съвременния свят, в състояние да извършва мащабни операции в който и да е, дори и най-отдалечените райони на световния океан. За да се гарантират операциите  ВМС в Китай вече са изградени най-големи самолетоносачи и кораби и ПЛ, създава се доста обширна мрежа от военноморски бази и места за логистика по света.

 Китайското военно и политическо лидерство доста бързо извършва натрупването на балистични ракети със стратегически обхват, с подобрение в техните характеристики. Част от балистичните ракети от тези класове са оборудвани с конвенционални глави. Китай за първи път успяха да създадат високо точни балистични ракети (1500-2000 км), предназначени да унищожават самолетоносачи и ударни групи.
Създават  ракета анти-кораб, с обхват от 3000 километра със свръхзвукова бойна глава,способна да преодолее най-напредналата система за противоракетна отбрана.

Да поправят отношенията с Москва и да отговорят на значителния възход на Китай в момента са най-важните външнополитически проблеми пред Съединените американски щати. Развръзката наближава.Китай и САЩ са във военно напрежение и имам подозрение, че Китай може да се окаже с повече козове. 

Декларация за поверителност


„Бисквитката“ DART на DoubleClick се използва от Google в рекламите, показвани в уебсайтовете показващите реклами от AdSense или участващите в одобрени от Google рекламни мрежи.
Когато гледате дадена реклама или кликнете върху нея, възможно е в браузъра Ви, да бъде поставена „бисквитка“.
Събраните данни от тези „бисквитки“ се използват за подпомагане на по-доброто показване и управление на рекламите в сайта или сайтовете на издателя, както и в цялата мрежа.
Доставчиците – трети страни, включително Google, използват „бисквитки“, за да показват реклами въз основа на предишните посещения на потребителите в уебсайта.
Използването на „бисквитката“ DART позволява на Google и нейните партньори да показват реклами на потребителите въз основа на посещенията им на Вашите и/или на други сайтове в интернет.
Потребителите могат да откажат използването на „бисквитката“ DART, като посетят страницата за отказване на рекламирането.


=
Съдържанието на този сайт може да се използва при условията на Криейтив Комънс.

За контакти: yphalachev@gmail.com


Публикуваната в този сайт информация е за общообразователни цели, и не следва да служи за самостоятелно поставяне на диагноза и започване на самолечение.
Сайтът не носи отговорност при настъпили здравни неблагополучия вследствие на неправомерно използване на публикуваните тук информационни материали.

Follow by Email

П.А.*-политически анекдот.
Публикуваната в този сайт информация е за общообразователни цели, и не следва да служи за самостоятелно поставяне на диагноза и започване на самолечение. Сайтът не носи отговорност при настъпили здравни неблагополучия вследствие на неправомерно използване на публикуваните тук информационни материали.